Lilit

Limoneta, možeš pročitati uvodni post o Lilit (opšte značenje) i uopšte nešto na tu temu, pa možeš i sama povezati. ;) Bitno je i da li ti je pored ovih aspekata Lilit još na neki način naglašena, npr. da je na uglu (pošto je u 7. kući može biti samo na Dsc-u) i sl.

Ova konjunkcija sama po sebi ne mora imati neko preterano lično značenje za tebe, jer se Hiron prilično sporo kreće pa sigurno dosta ljudi rođeni u periodu kad i ti imaju taj aspekat. Bitniji su npr. aspekti koje sam Hiron gradi sa tvojim Mesecom (naročito) i sa Venerom (i uopšte sa ličnim planetama), a o tome možeš naći na temi o Hironu. :D

Procitala sam i povezala :oops: :D
A sto se tice 7. kuce... nekako mi dodje na sredini kuce...

Da da, znam ovo za Hiron.. Pozabavicu se time onda na njegovoj temi ;)

Kod tebe je za Mesec i Lilit još i Ok (orbis 2 stepena), ali za Veneru-Lilit i Veneru-Kiron mislim da je previše 4 odnosno 6 stepeni za aspekat sa ovakvim telima.

Kod tebe je za Mesec i Lilit još i Ok (orbis 2 stepena), ali za Veneru-Lilit i Veneru-Kiron mislim da je previše 4 odnosno 6 stepeni za aspekat sa ovakvim telima.

ja citala iz tabele(jer ne znam da namestim da mi aspekte sa lilitom usradi astro.com) ince, sada shvatam sta znace ti brojevi pored :-| :roll: :oops: elle, hvala ti

i naravno da se slazhem da je puno 4 a tek 6 stepeni

Inače, te opise položaja Lilith po kućama i u znacima ne treba prihvatati doslovno ... Ne sećam se da li sam o tome već pisala ovde, ali Lilith nema kod svake osobe isti upliv i nije jednako bitan. O bitnijem uticaju Lilith može se pričati ukoliko je ona u aspektu sa nekom ličnom planetom, na nekom bitnom mestu u natalu i sl. - dakle, tek onda ima svrhe gledati kako bi mogla da deluje. U suprotnom sama po sebi ne donosi mnogo.
Ako je Lilit na 21'12'' , u konjukciji sa MC koji je na 21'18'', u istom znaku, i imaju skoro sve iste aspekte, da li to znaci da je Lilit kod mene bitna? Ili nije, vec posmatram samo MC? :)

Ja imam u 8. kuci Lilit, Jupiter, i Mesec u Lavu, a vrh 8. kuce je u Raku. Inace sam shkorpija, asc. strelac. E, sad, mene interesuje ako su mi i Mesec i Lilit na istom mestu, kako da to tumacim? I jos sa Jupiterom izmedju ova dva meseca (za sada mi je, u skladu sa onom gorom simbolikom 8. kuce, na zalost doneo nasledje... od mame, imala sam 13 godina..)... Nigde nisam nashla kako se ponashaju Mesec i Lilit jedno pored drugog, da li neko zna nesto o tome? Pozdrav :)

Osobe sa Lilit u Ovnu kada su povredjene imaju izrazhenu potrebu za osvetom. Pretrpljena
ponizhenja ne mogu sebi da oproste, pa posle jednog tragichnog emotivnog iskustva zhene sa
ovom pozicijom Lilita chesto postaju surove i nepristupachne za mushkarce, stroge prema drugim
zhenama prebacujutji krivicu na ceo zhenski rod zbog svoje nesretjne ljubavi. Dok mushkarci vetj ulaze
u odnose bez imalo emocija, obichno sa krhkim i ranjivim, mnogo mladjim, neiskusnim partnerkama,
koje sigurno netje dovesti u pitanje njihovu muzhevnost i snagu!

Opasna je ova Lilit u Ovnu, prava osvetnica. Meni se nalazi u 9. kući i to baš u znaku Ovna.

:klap: stvarno sam naisla na mnogo zanimljivih stvari o Lilithovdje... velika pohvala!

jel moze malo pomoci.. ja svoju ne znam protumaciti.. nalazi se u djevici u IX kuci u steliumu sa ME i SMC, a uz taj je jos jedan stelium SO,VE i SA (isto u djevici) Lilith je udaljena od tog drugog steliuma 5 stupnjeva
- zapravo ni ne znam da li je sve to skupa jedan veliki stelium ili velika zbrka ;)

Pozicija Lilit u natalnom horoskopu osobe govori o onome što je najdublje skriveno u njenoj podsvesti. Znak i kuća u kome je Lilit otkriva naše tajne nama samima. Ona suštinski opisuje naša primarna instinktivna ponašanja, naš egoizam, seksualnost, potrebu za destrukcijom i njenu suprotnost, potrebu za kreativnošću.

Položaj Lilita u astrologiji ukazace nam na nase najmračnije seksualne porive. Ona(Lilit) iz dubine našeg uma, izvlači tajne našeg uma i energetski ih solobadja kroz sex.

Njegov uticaj ogleda se ,prije svega,na najdubljem psihološkom nivou seksualnosti Lilit gotovo nikada ne predstavlja običan sex, već onaj animalni,koji nema granice i mjere.
Serafial istaknuti naučnik,u knjizi »Nauka predvidjanja« u poglavlju »Novi satelit«navodi da ga je prvi put vidio 01.01.1989.g. na 115 st geografske duzine,na petom stepenu Škorpije.Njeno pojavljivanje u ovom sazvezdju govori da posjeduje osobine ovog znaka.U Suštini,Lilit podsjeća na Škorpiju,koja takoodje vlada sexom,razaranjem,smrću i magijom.

Litit predsatvlja tamnu stranu ljudske psihe koja u sebi nosi primjese animalnog.Ona vuče na mračnu stranu nebi li zadovoljila strasti,nebi li žeđ ugasila na kakvoj žrtvi,koja je pred njom bespomoćna.Ona je genije razaranja.Živi da bi uništila,prkosi stvaranju,jer je na život bijesna.Bijesna na sve koji je progonise,koji je bacise daleko od svijeta,da noćima luta,jer želi slobodna biti.Nece se potciniti jer je volja njena da nezavisna bude.

Kada Lilit nesto hoce,to bezuslovno dobija,jer se njenoj moći niko ne moze oduprijeti.Svjesna je nje i koristi je da dodje do cilja.Borac protiv sentimentalnosti i romantike,jer predstavlja niske nagone koji na strast vuku.Ona je najljepša i najstrašnija,najprivlačnija i najneuhvatljivija.
Samostalna je i harizmatična,majstor opsene i iluzije.Čarobnica koja sexom osvaja ali njime i ubija. Snaga joj je u pogledu ledenom,koji u trenutku i srce zaustavlja.Vatra i led su na njenim usnama slimbol strasti i hladnoce.Ona u sebi miri sve suprotnosti jer je strasvena i nezamljenjiva.Njeno doba je noć,tu je kraljica,jer, ona je sveštenica noci.

Ova sila nije slijepa jer je jak intelekt vodi.Ona krv u zilama ledi,a u tijelu rasplamsava najvece strasti.
Da li joj se smijete prepustiti i uci u rajski vrt strasti,pa poslije toga izgubiti sebe i kontakt sa stvarnošću?Mnogi su poslije nje ostali bez razuma,a kad se ona na nekog namerači, tu spasa nema.
U zenskom horoskopu položaj Lilita govori o tome koliko ce osoba imati slobode nezavisnosti i slobodnog pristupa sexu.Želja za poslovnim, uspjehom takoodje moze biti naglašena.
Jak Lilit, nalazimo kod ljudi ,koji žele da budu predvodnici u svom poslu.Oni su samouvjereni i moćni i ostavljaju snažan utisak na okolinu.

Lilit je koristan za razmatranje u sinastrijama-uporednim horoskopima.Obzirom, da se njoj niko ne moze oduprijeti,kad se nadje na necijem Suncu ili Mjesecu,u sinastriji,moze da na cudan nacin djeluje, na drugu osobu.
Ako neka osoba ima Mars i Lilit u istom znaku,npr u Ovnu,ona jako privlaci osobu sa Suncem,Mjesecom,moze i Venerom u tom znaku.Jaka sexualna privlacnost,dovoljan je i Mars na necijem Suncu ,a kad se tu doda i Lilit,to je zaista eksplozija strasti.

Izvor: astro

Poslednja izmena:
LILIT U ZNACIMA

OVNU daje preteranu impulsivnost i napadnost. Osoba tesko kontrolise svoju senzualnost i vatrenu strast, sto je tera da ide iz avanture u avanturu.

BIKU uspavljuje zelje i uzbudjenja. Potrebno je mnogo napora da se pritajena senzualnost probudi.

BLIZANCIMA daje hirovitu, nestalnu strast. Osoba ima premalo stvarne zelje, sve vise shvata kao igru, najcesce je neodlucna.

RAKU stvara duboku culnost koja je rezultat ljubavi. Osoba zeli da upije partnera i stopi se s njim. Teskocu u odnose moze da unese preterana sentimentalnost i patetika.

LAVU ne dozvoljava osecanjima da se razviju. Ono sto osoba ispoljava nisu stvarne zelje, vec izvestacenost, jer ponos gusi svaku strast.

DEVICI cini da osoba vise promislja i analizira, odmerava koliku dozu senzualnosti moze ispoljiti ili primiti. Zato je uvek nezadovoljna i razdrazljiva.

VAGI stvara potrebu da se i culnosti da ravnoteza i izbegne preterivanje i neukus. Zene ne ispoljavaju svoju senzualnost prve, dozvoljavaju da budu nagovorene.

SKORPIJI pojacava privlacnost. Osoba ume da manipulise svojom senzualnoscu jer je vesta i prepredena u tome, a pokazuje i egoizam i posesivnost.

STRELCU ispod hladnog spoljasnjeg izgleda krije tihu senzualnost koja trazi duboku ljubav. Osoba u sebi nosi ceznju za nekim stranim i dalekim ljudima.

JARCU daje stalno nezadovoljstvo i neispunjena ocekivanja. Osoba nije u stanju da materijalizuje ljubav koju nosi u sebi.

VODOLIJI stvara pomalo raspojasanu senzualnost koja tezi zadovoljenju tela i duse. Osoba se ne ustrucava i ne sakriva svoje zelje.

RIBAMA daje neku naivnost u odnosu na senzualnost. Osoba najcesce nije svesna svoje culnosti i lako dopusta da bude zavedena. Cesto pati zbog nesrecne ljubavi.

Lilit u kucama ima znacajnije delovanje na pocetku i do sredine kuce, a dalje samo ako svojim aspektima sa drugim planetama potvrdjuje ostale faktore.

izvor:astro

Poslednja izmena:
zaboravila sam da kazem da sam imala fiks ideju da mi naprave njen simbol,da nosim oko vrata koa lancic...mada kad razmislim bolje ne...To ili Pluton sam htela..

Lilith u Skorpiji, II kuca, 11.29... :think:

SKORPIJI pojacava privlacnost. Osoba ume da manipulise svojom senzualnoscu jer je vesta i prepredena u tome, a pokazuje i egoizam i posesivnost.

ovi uopste nisam ja... jel ima mozda veze to sto mi je mesec u raku...?

Poslednja izmena:
NIJE: nego na 29 56' 24" Strelca

Lilith je ženskog roda! :whistling:

Uou,Wtf:lol:....

pa zar se to ne gleda da je na 1 jarca? pitao sam vec jednom nekog,i receno mi je da moze da se gleda kao u jarcu....a i sta je lilit uopste,to samo matematicka tacka?:confused:jel se tu gleda vladar, ili sta vec?

E jb.g sad,isti djavo:p...e da,dje je bolji:mrgreen:?

Lilith u Skorpiji, II kuca, 11.29... :think:

ovi uopste nisam ja... jel ima mozda veze to sto mi je mesec u raku...?

... vjerojatno nisi svjesna energije svoje Lilith u Škorpionu, ona je duboko u podsvijesti, ponekad potisnuta strahom, i tek jednako moćan, izazovan poticaj ju može probuditi i dovesti u tvoju svijest, izvući sve niske strasti, želje, potrebe na površinu koje su položajem u Škorpionu i te kako naglašene.
Ako ti je Mo u Raku, nosiš u sebi dvije suprotne energije: divlju, iskonsku, beskompromisnu energiju senzualne Lilith koja bezuvjetno dobija ono ili onog koga si zacrta, s jedne strane te toplu, majčinski brižnu, njegujuću energiju Mo u Raku, s druge strane. Uspiješ li osvijestiti Lilith, koja, s obzirom na položaj u Škorpionu nosi jaku neovisnost, moćnu kreativnost i karizmu i prihvatiš li ju kao dio sebe, a njeguješ s druge strane energiju Mo u Raku, nosit ćeš u sebi spoj suprotnih energija koje će te, koliko god oprečne bile zapravo učiniti cjelovitom:).

HVALA!

p.s.jel to znaci da sam ja neki dr dzekil i mr hajd? :roll:

... nikako, samo si sa Lilith u Škorpionu dobila energiju koja ti nosi mogućnost da budeš, u onomu što Lilith simbolizira ili ekstremno loša ili izuzetna. Kada ju uistinu osvijestiš moći ćeš i odabrati, do tada ona upravlja tobom.
Vidi u kojem ti se polju nalazi i kakve aspekte radi pa ćeš ju možda ipak povezati sa vlastitom osobnošću:).

Lilit u Skorpiji

Ovakav polozaj upozorava da je posebno vazno biti pazljiv u odnosima i navikama. U najgorem slucaju, mozete biti umesani u mafijaske poslove. Vazno je da od ranog detinjstva naucite da kontrolisete ljubomoru, agresiju, strasti i strahove. Ovaj polozaj govori o kontaktima sa crnom magijom sa kojom ste imali veze tokom proslih inkarnacija. Mozda ste bili zrtva, inicijator ili koristili crnu magiju. Ovaj zivot moze biti eho takvog iskustva. Mozete se suociti sa jakim neprijateljem i progonom u ovom zivotu. Sigurno ce izgledati kao da to ne zasluzujete, ali ipak ovo moze biti odmazda za prosle greske. U ovom zivotu izbegavajte svaki kontakt sa magijom, borilackim vestinama, kao i sumnjivim ljudima. Mozete se ukljuciti u opasne i stetne aktivnosti, koje mogu doneti katastrofalne posledice. Izbegavajte opasne situacije. Treba da tezite harmoniji, miru, strpljenju, mudrosti, prastanju i umerenosti, poimajte svet kao mirno i harmonicno mesto. Naucite da cenite ono sto vec imate.

Lilit u Skorpiji je takodje povezana sa sadizmom i razvratom. U ovom zivotu mozete biti skloni ovim stvarima, ili mozda imati neku polnu bolest. Trebalo bi da izbegavate zivot u tamnim prostorijama ili podrumima. Vas dom treba da bude u prirodi, da zivite u otvorenom prostoru i da u njemu bude mnogo sunca.

Izbegavajte sve vrste prljavstine. Svakako cete se suociti sa njom. Nemojte poceti da analizirate sta je njen izvor, nemojte da se pitate cime ste to zasluzili i slicno. Ova analiza moze da vas dovede do tamnog sveta. Jednostavno se povucite i ne dajte joj znacaja ni prostora u svom zivotu.

Izbegavajte crnu i braon boju u garderobi i zivotnom prostoru.[/QUOTE]

KUku meni sa Lilitom u skorpiji....:( A,joj..sve najgore...

[/QUOTE] Lilit u Skorpiji

Ovakav polozaj upozorava da je posebno vazno biti pazljiv u odnosima i navikama. U najgorem slucaju, mozete biti umesani u mafijaske poslove. Vazno je da od ranog detinjstva naucite da kontrolisete ljubomoru, agresiju, strasti i strahove. Ovaj polozaj govori o kontaktima sa crnom magijom sa kojom ste imali veze tokom proslih inkarnacija. Mozda ste bili zrtva, inicijator ili koristili crnu magiju. Ovaj zivot moze biti eho takvog iskustva. Mozete se suociti sa jakim neprijateljem i progonom u ovom zivotu. Sigurno ce izgledati kao da to ne zasluzujete, ali ipak ovo moze biti odmazda za prosle greske. U ovom zivotu izbegavajte svaki kontakt sa magijom, borilackim vestinama, kao i sumnjivim ljudima. Mozete se ukljuciti u opasne i stetne aktivnosti, koje mogu doneti katastrofalne posledice. Izbegavajte opasne situacije. Treba da tezite harmoniji, miru, strpljenju, mudrosti, prastanju i umerenosti, poimajte svet kao mirno i harmonicno mesto. Naucite da cenite ono sto vec imate.

Lilit u Skorpiji je takodje povezana sa sadizmom i razvratom. U ovom zivotu mozete biti skloni ovim stvarima, ili mozda imati neku polnu bolest. Trebalo bi da izbegavate zivot u tamnim prostorijama ili podrumima. Vas dom treba da bude u prirodi, da zivite u otvorenom prostoru i da u njemu bude mnogo sunca.

Izbegavajte sve vrste prljavstine. Svakako cete se suociti sa njom. Nemojte poceti da analizirate sta je njen izvor, nemojte da se pitate cime ste to zasluzili i slicno. Ova analiza moze da vas dovede do tamnog sveta. Jednostavno se povucite i ne dajte joj znacaja ni prostora u svom zivotu.

Izbegavajte crnu i braon boju u garderobi i zivotnom prostoru.[/QUOTE]

mene zanima shta to znaci kad neko ima Lilit i juno u skorpiji u prvoj kuci..? jel to uopste bitno? ne svidja mi se tolika opsesivnost:confused:

Back