Lijepe zene

• Začetnik teme Začetnik teme Enina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Paige-Spiranac-posing-in-lingerie-from-Julie-Bowens-Happy-Gilmore-1.jpg

Futurizam. Bukvalno zhivimo u vremenu u kom ako mozhesh da platish mozhesh da izgledash kako hocesh, i to postaje sve jefitnije, i jeftinije. Za neku deceniju gotovo svi ce moci da priushte bilo kakve estetske modifikacije, i to ljudima zapravo smeta. Ljudi bi hteli da ima ruzhnih, nosatih, klempavih, onih koje niko nece, jer mene neko hoce a vi mozhete da pocrkate.

Prilozi

• posthumanizam.jpg
    posthumanizam.jpg
    141,8 KB · Pregleda: 238
Futurizam. Bukvalno zhivimo u vremenu u kom ako mozhesh da platish mozhesh da izgledash kako hocesh, i to postaje sve jefitnije, i jeftinije. Za neku deceniju gotovo svi ce moci da priushte bilo kakve estetske modifikacije, i to ljudima zapravo smeta. Ljudi bi hteli da ima ruzhnih, nosatih, klempavih, onih koje niko nece, jer mene neko hoce a vi mozhete da pocrkate.
Pa lepa je, sta

Sta je kome ruzno, to je diskutabilno.
("Idealna lepota za zabca je zaba.")
Lepota opet nije garancija ni za sta. Posebno ne za srecu i ljubav.
Jedno je sigurno-protiv prirode se ne moze. Operise mama klempave usi, kriv nos i sl., i rodi dete po liku svom, a ne kako je izoperisana...
I sto je jedna dr rekla-sve te operacije spolja su nezaleceni oziljci iznutra...i to ljudima zapravo smeta.

Smeta što neko ima ožiljke iznutra? Rodi dete, šta ako ne rodi dete? Protiv prirode se naravno može, evo sezona grejanja počinje, i te kako protiv prirode...na posletku lepota i te kako garantuje da ćeš recimo moći da se zaposliš u ugostiteljstvu.

Smeta što neko ima ožiljke iznutra? Rodi dete, šta ako ne rodi dete? Protiv prirode se naravno može, evo sezona grejanja počinje, i te kako protiv prirode...na posletku lepota i te kako garantuje da ćeš recimo moći da se zaposliš u ugostiteljstvu.
Lakse se baviti onim spolja, nego iznutra.
Linija manjeg otpora.
Ali ok, svako ima pravo na slobodu licnih izbora.
Protiv prirode se ne moze, covek je samo jedan deo nje, i koliko god "rovari" i unistava, kad se dese prirodne katastrofe, tek tad covek shvati koliko je mali i nejak...
Ok, zaposli se lep(a) u ugostiteljstvu, ali nece lepotom raditi, niti zadrzati posao. Ovo je hipoteticki, posto ne videh da lepota ima prednost, osim u modnoj industriji i sl.zanimanjima. Mada i tamo su uvek bolje prolazile neke sa "manama"-Kejt Mos i njeni krivi zubi i nos, Sindi Kraford i njen mladez...itd.

Lakse se baviti onim spolja, nego iznutra.
Linija manjeg otpora.
Ali ok, svako ima pravo na slobodu licnih izbora.
Protiv prirode se ne moze, covek je samo jedan deo nje, i koliko god "rovari" i unistava, kad se dese prirodne katastrofe, tek tad covek shvati koliko je mali i nejak...
Ok, zaposli se lep(a) u ugostiteljstvu, ali nece lepotom raditi, niti zadrzati posao. Ovo je hipoteticki, posto ne videh da lepota ima prednost, osim u modnoj industriji i sl.zanimanjima. Mada i tamo su uvek bolje prolazile neke sa "manama"-Kejt Mos i njeni krivi zubi i nos, Sindi Kraford i njen mladez...itd.
Sticajem okolnosti poznavao sam celu bolnicu u jednom gradu Srbije, od recimo 30 chistachica bukvalno je jedna bila "zgodna" i gle chuda nije bila chistachica predugo prebacili je u rachunovodstvo. Da ne prichamo o kompanijama chiji predstavnici idu na poslovne razgovore i ugovaraju milionske poslove, svi lepi ko na slici. Hteli mi to da priznamo ili ne, lepi ljudi utichu da se osecamo lepo. Suluda pricha, znam ja kad pustim brardu i kosu i izgledam zaraslo i zapushteno kako ljudi reaguju na mene, a kako reaguju kad se obrijem i sredim...misim.

Dakle ako se ja grejem na drva to je samo po sebi protivno prirodi i treba da prestanem da se grejem? Ne razumem molim te objasni to prirodno, chini mi se da je "prirodno" samo argument glupih da opravdaju svoje predrasude, mozhda greshim i zaista postoji "prirodni" poredak koji bi uneo balans u chovechanstvo. Jel ne treba da popijem defrinol kad slinim, a insulin? Jel prirodno da kuvam svoju hranu il moram samo sirovo?

Sticajem okolnosti poznavao sam celu bolnicu u jednom gradu Srbije, od recimo 30 chistachica bukvalno je jedna bila "zgodna" i gle chuda nije bila chistachica predugo prebacili je u rachunovodstvo. Da ne prichamo o kompanijama chiji predstavnici idu na poslovne razgovore i ugovaraju milionske poslove, svi lepi ko na slici. Hteli mi to da priznamo ili ne, lepi ljudi utichu da se osecamo lepo. Suluda pricha, znam ja kad pustim brardu i kosu i izgledam zaraslo i zapushteno kako ljudi reaguju na mene, a kako reaguju kad se obrijem i sredim...misim.

Dakle ako se ja grejem na drva to je samo po sebi protivno prirodi i treba da prestanem da se grejem? Ne razumem molim te objasni to prirodno, chini mi se da je "prirodno" samo argument glupih da opravdaju svoje predrasude, mozhda greshim i zaista postoji "prirodni" poredak koji bi uneo balans u chovechanstvo. Jel ne treba da popijem defrinol kad slinim, a insulin? Jel prirodno da kuvam svoju hranu il moram samo sirovo?
Lepi ili-sredjeni, uredni, atraktivni...
Mislim da se razilazimo u polaznim def.termina.
Lepota ima i matematicku def., i nema bas toliko savrseno lepih ljudi.
Ugodnih oku, ima koliko volis...
Srecni, zadovoljni, duhoviti ljudi vise deluju motivisuce na nas, a ne prosto- lepi.
Naravno da je plus izgledati dobro.
Svi se mi na neki nacin "ulepsavamo"-u zdravom telu zdrav duh, lepota ce spasiti svet...

Prirodno je da se grejes na drva, ali i da vratis prirodi-zasadis drvo, a ne izbetoniras sve oko sebe npr., pa tako izmenis mikroklimu.

Na tablete koje se koriste cesto, organizam prestaje reagovati. Cak i za hronicne bolesti, tablete su samo deo terapije, ostalo je nacin zivota. Insulin nije svemoguc, ako ne postujes ostala pravila.
Lekovi su ok, ali se cesto zloupotrebljavaju.
(ali ovo je druga tema)

Poenta sa prirodnim je da se postuje okruzenje, prirodni zakoni, covek je taj koji se prilagodjava, a ne da sve podredi sebi.
(Primer ubijanja vrabaca u Kini 50 i neke god., i ekoloske katastrofe koja je usledila...
To je "pamet" coveka kontra prirode.)

Dovoljno je samo za 1 stepen da se promeni telesna temperatura, i covek se razboli. Tako nas je priroda oblikovala.
Moze covek da se operise da lici na zmiju, ali nikad ne moze imati njene karakteristike.
Dzaba plasticne operacije, kad je genetika, priroda jaca. Od toga je i pocela prica.
Radila sam sa osobama sa invaliditetom, roditelji savrseni, deca bolesna. Bolesti o kojima se skoro nista ne zna. Testovi, savremena medicina-ne vredi. Dok ce prirodna selekcija uvek uciniti svoje.

Balans u covecanstvu je iluzija, iako na nekom visem nivou zaista i postoji...
A na licnom nivou naci balans...to je dug put, umece, i nema univerzalnog recepta-jedi, moli, voli sta ti je po volji, zivi i pusti druge da zive...

Back