LIGA SAMPIONA

• Začetnik teme Začetnik teme Banci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
veceras se pise istorija koja ce ostati zapisana zauvek... i ako ikad prestane da postoji ova igra, od koje nam se svima javljaju zmarci u stomaku, vecerasnja utakmica ce se pamtiti... veceras smo i svi mi, gledaoci pokraj malih ekrana, deo istorije... koplja ukrstaju dva diva, maceve ukrstaju dva heroja, junaka, dva neustrasiva tima... bez stitova, bez slemova, gladijatori modernog vremena... oni igraju na zivot ili smrt... na sopstvenu odgovornost a na zadovoljstvo svih ljudi koji nikada nisu imali prilike da daju sve od sebe u jednoj ovakvoj noci ... ko ce kuci otici srecan a ko ce otici pognutih glava? cija ce zvezda veceras zablistati? na cijoj ce strani veceras biti fortuna? ko ce imati hrabrosti da bogovima pogleda ravno u oci? anri protiv etoa... pires protiv ronaldinja... ljunberg protiv dekoa... da li ce mesi, mali rastom ali veliki u srcu, smoci snage da svojim magicnim driblinzima ispise istoriju? da... ostace dugo tragovi na tom zelenom tepihu... svojevrsni oziljci koji ce pricati kakva se bitka tu nekada vodila... kakvi su junaci u ovom vremenu, koje delimo svi zajedno, ziveli... veceras je vece koje nam daje vise od obicnog fudbala... veceras je vece kada na poklon dobijamo magiju... veceras je vece kada ce i bogovi sici na tribine, medju obicne smrtnike, da uzivaju... veceras vreme staje... veceras... zbog toga vredi ziveti...

68Charger440:
To "za klasu su bolji" treba pokazati golovima u mrezi jer biti za klasu bolji od nekoga na papiru ne znaci apsolutno nista.
Vecers ce se i to pokazati pored ostalih kvaliteta Barce koji je krase celu sezonu. A u ostalom nisu samo na papiru bili bolji nego su to pokazivali i u samim utakmicama mada su protiv Benfike u Portugalu i protiv Milana na Camp Nou imali malih problema sa zabijanjem golova. To u svakom slucaju ne dovodi u pitanje zasluzenost njihovog plasmana u finale i nadam se osvajanja CL-a

a ti si jedna nevidjena budala kojoj treba lecenje

******, boli istina kad znas da si qrvinjski dosao do finala!
Shevin gol je bio regularan i vratice vam se za to kad-tad...
I ako si gledao pregled LS juce na B-92 mogao si da vidis da ste nula bez Ronaldinja
SVAKI ali SVAKI gol je njegova zasluga!

68Charger440:
Ako nije sve u golovima - u cemu je onda sve? Jeli se dobijaju poeni u fudbalu za onoga ko stvori vise sansi i ko sutne vise puta na gol?

e tebi objasniti da jedan plus jedan nije uvek dva. to jest jeste al samo u aritmetici. fudbal je neshto drugo.
jel bi voleo manje da razmishljash ko mashina a vishe ko chovek? :roll:

Keeper:
e tebi objasniti da jedan plus jedan nije uvek dva. to jest jeste al samo u aritmetici. fudbal je neshto drugo.
jel bi voleo manje da razmishljash ko mashina a vishe ko chovek? :roll:

Ti ne odgovori na moje pitanje. Sta tim dobija sa tim ako lepo igra i napada, a ne postigne gol? Apsolutno nista. Bolje je igrati zatvoreno i dosadno ceo mec, stvoriti 1 sansu i dati 1 gol nego igrati napadacki i lepo ceo mec, stvoriti 20 sansi i promasiti svih 20 sansi.

68Charger440:
Kopiraj celu recenicu, ne samo deo nje.
54.gif

68Charger440:
Ti ne odgovori na moje pitanje. Sta tim dobija sa tim ako lepo igra i napada, a ne postigne gol? Apsolutno nista. Bolje je igrati zatvoreno i dosadno ceo mec, stvoriti 1 sansu i dati 1 gol nego igrati napadacki i lepo ceo mec, stvoriti 20 sansi i promasiti svih 20 sansi.

shta da ti odgovaram kad necjesh razumeti. jednostavno ne kopchash, ne umesh. ovo je kao da putem interneta objashnjavam nekom ko zhivi u pecjini i za zhivota svetlosti video nije kako izgleda sunce.

rezultat se zaboravlja. vremenom. ostaje statistika. i to se zaboravlja.
pamte se dogadjaji, efektni golovi, potezi, majstorije, charolije, dodavanja, driblinzi.........
bash se vidi da navijash za italijane. samo rezultat vidite. zato se i nameshtaju masovno utakmice.

pamte se dogadjaji, efektni golovi, potezi, majstorije, charolije, dodavanja, driblinzi.........
au,au,au
ovo je,najmanje receno smesno!
rezultat se zaboravlja!!!???
I statistika!!?
po cemu se pamti SP 98'
narvno, po tome sto su Francuzi osvojili
a ne po maestralnoj igri Ronalda! to je sporedno
pamte se samo titule!

Keeper:
shta da ti odgovaram kad necjesh razumeti. jednostavno ne kopchash, ne umesh. ovo je kao da putem interneta objashnjavam nekom ko zhivi u pecjini i za zhivota svetlosti video nije kako izgleda sunce.

bash se vidi da navijash za italijane. samo rezultat vidite. zato se i nameshtaju masovno utakmice.

Da ne pisem ponovo, lepo ti je Terror Techa objasnio.

shta mi je objasnio?

dobro to vi tako pamtite kad vecj za drugachije ne znate :roll:
a i SP 98 i 02 su bili toliko jadni da nije ostalo nishta drugo ni da se zapamti.
kao i mnoge sezone lige shampiona kad su se recimo sastajali u finalu milan-juve, znachi najruzhnije finale koje sam ikada video. e to sam zapamtio jako dobro ali po loshem. zapamtio sam i kako se Dida proslavio kao golman neregularnim iskakanjem sa linije gola za vreme penala. znachi velika lova i ta vasha igra na rezultat kao svevishnji presvetli smisao fudbala, kapitalistichka, ekonomashka logika, sve je to pojelo fudbal :roll:

zato je ovo finale vecheras jako bitno, jer igraju konachno dva tima koja ne rade tako.
samo se bojim Vengera. prepametan je on, zna da cje teshko mocji otvoreno protiv Barce :roll:

I ti mislis da ce neko za 15 godina se secati vise Didinog kretanja po gol liniji nego sto ce se secati da je AC Milan osvojio LS?

Ili da ce se ljudi vise secati gola Ronaldinja protiv Engleske na zadnjem SP nego podatka da je Brazil osvojio titulu?

68Charger440:
I ti mislis da ce neko za 15 godina se secati vise Didinog kretanja po gol liniji nego sto ce se secati da je AC Milan osvojio LS?

Ili da ce se ljudi vise secati gola Ronaldinja protiv Engleske na zadnjem SP nego podatka da je Brazil osvojio titulu?

bukvalisto :roll:
da, ljudi cje se secjati i tog gola i osvajanje titule, tu je sve ishlo jedno uz drugo.
ali pazi sad ovo. ljudi cje se secjati i titule grchke kao evropskog prvaka, ali u shoku, kao kuriozitet, kao neshto shto nikad nije trebalo da se desi, a od celog prvenstva cje im ostati rupa u secjanju. shta cje vredeti grcima ta 'ebena titula? pa ona njima vecj sada nishta ne vredi. nema ih na SP. vecj sada su zaboravljeni. jedino cje im ostati da prichaju ej i mi smo bili shampioni evrope.
a ne znam za druge, vi navijachi milana cjete pamtiti ono finale ojha, s obzirom da cjete teshko u skorije vreme ishta osvojiti ako nastavite da igrate sa metuzalemima, al ja cju vrlo rado zaboraviti da je to ikad postojalo.

Znaci ti hoces da kazes da je bolje bilo da se Grci nisu ni plasirali na EP, a da ne govorim osvojili?

Rezultat se gleda i nista vise. Rezultatski se osvajaju titule i postizu rezultati. Zvezda u svojoj istoriji ima osvojen KES jer ga je rezultatski osvojila. To se samo pamti. Dosta ljudi nije ni gledalo utakmicu finala i nezna sta se desavalo i koje vise puta stvorio sansi i sutnuo na gol. Ali rezultat uvek ostaje upisan.

ne, neka su grci osvojili EP, svaka im chast. shto da ne?
ali to nije bilo zato shto su igrali ne znam kako vecj zato shto je fudbal celokupno truo, nagrizhen novcem, interesima, bezobrazlukom, prljavom igrom, dosadnom igrom, igrom na rezultat, pretencioznoshcju da se ostvari dobar rezultat, pravljenjem biznisa od jedne igre.

to je ono shto ti ne znash, i zbog chega ti nishta ne mogu objasniti, a to je da je fudbal igra.
a u pravoj igri je sve bitno, i rezultat, i golovi, i uzhivanje, i radost, i dribling, i lazhnjak, i finta, i dobar pas, ali nishta nije vazhnije od same igre.

jednu stvar da mi objasnish:
ako je rezultat stvarno najbitniji, a sve u drugom planu, zashto onda ljudi dolaze na stadion? da bi jeli sendviche i kokice? zashto dolaze da gledaju, a ne sede u kucjama i rade svoj posao, odmaraju se shta vecj i posle zavrshetka utakmice ne upale teletekst, neke vesti, pogledaju rezultat i gotovo?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back