Liga šampiona - Zvezda dobila rivala u osmini finala, sreća pogledala "crveno-bele"!

Smarti

Buduća legenda
Poruka
30.188
Čini se, otvoren put ka četvrtfinalu elitnog takmičenja.
Liga šampiona - Zvezda dobila rivala u osmini finala, sreća pogledala


Omladinci Crvene zvezde napravili su veliki uspeh plasmanom u osminu finala Lige šampiona za mladih.

Oni su u nokaut rundi savladali Šerif u Tiraspolju nakon boljeg izvođenja penala, a već narednog meseca ih čeka još veći izazov.

Voljom žreba u Nionu, izabranici Slavoljuba Đorđevića će u osmini finala elitnog takmičenja odmeriti snage sa danskim Mitjilandom u Beogradu.

Pobednik ovog susreta će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela Ajaks - Atletiko Madrid.

Za razliku od seniorske Lige šampiona, u ovom takmičenju nema dvomeča pa će ekipe tražiti prolaz dalje na jednom meču.

Utakmice osmine finala Lige šampiona za mlade igraju se 3. i 4. marta, dok su okršaji četvrtfinala na programu 17. i 18. marta.

Polufinale i finale igra se u Nionu - 17. i 20. aprila.

OSMINA FINALA LŠ:

Bajern - Dinamo Z.
Ajaks - Atletiko M.
Atalanta - Lion
Inter - Ren
Salcburg - Derbi
Benfika - Liverpul
Crvena zvezda - Midtjiland
Juventus - Real Madrid

ČETVRTFINALE LŠ:

Inter/Ren - Juventus/Real M.
Salcburg/Derbi - Atalanta/Lion
C. zvezda/Midtjiland - Ajaks/Atletiko M.
Bajern/Dinamo Z. - Benfika/Liverpul

POLUFINALE LŠ:

Bajern/Dinamo Z - Benfika/Liverpul - C. zvezda/Midtjiland - Ajaks/Atletiko M.
Salcburg/Derbi - Atalanta/Lion - Inter/Ren - Juventus/Real M.

https://www.sportske.net/vest/domac...inala-sreca-pogledala-crveno-bele-400998.html
 
Kakav poklon iz UEFA za Zvezdin rođendan - Liga šampiona! Ali...

Srbija i dalje ima svog predstavnika u evropskim klupskim takmičenjima, to je omladinski tim Crvene zvezde koji se plasirao u osminu finala U19 Lige šampiona.

Naredni rival crveno-belima biće ekipa danskog Midtjilanda, a ono što je u celoj priči prava poslastica za sve Zvezdaše jeste termin odigravanja te utakmice.

UEFA je na svom zvaničnom sajtu potvrdila da će Crvena zvezda i Midtjiland svoj meč odigrati 4. marta, na Zvezdin rođendan, s početkom u 16 časova!


Baš kao i u prethodnoj rundi takmničenja, igra se samo jedna utakjmica i ako Zvezda dobije ovaj meč pred svojim navijačima, plasiraće se u četvrtfinale.

Tu dolazimo do onog ''ali'' iz naslova.

Na sajtu UEFA takođe piše da će utakmica biti odigrana na stadionu Voždovca.

Znate već da često u prvenstvenim mečevima tamo postoji ograničenje broja gledalaca iz bezbednosnih razloga, pa je veliko pitanje koji će biti kapacitet stadiona za ovu utakmicu.

Jer, pogotovo zbog ovog, rođendanskog termina nema sumnje da će interesovanje Zvezdinih navijača biti veoma veliko za ovu utakmicu.

Zvezda je kao domaćin prošle sezone igrala i na stadionu Čukaričkog na Banovom brdu, pa ostaje da vidimo da li će odluka o susretu na voždovačkom ''krovu'' biti definitivna.
 
Ništa od Marakane, Zvezda u Ligi šampiona na dobro poznatom mestu!

Izabranike Slavoljuba Đorđevića čeka još jedan veliki evropski ispit, ovoga puta na domaćem terenu.

1582657856762.png


Omladinci Crvene zvezde će utakmicu osmine finala fudbalske Lige šampiona protiv danskog Mitjilanda igrati na stadionu Voždovca.

"Osnovni razlog što smo doneli tu odluku je činjenica da stadion na Voždovcu ima veštačku podlogu. Naši omladinci treniraju iza juga Marakane na takvoj površini i logično je da tu igraju utakmice. Jednostavno je tako najbolje za igrače i gledali smo da oni budu najzadovoljniji", rekao je trener Nikola Jelić za sajt kluba.

Izabranici Slavoljuba Đorđevića će snage s Mitjilandom odmeriti 4. marta od 16 časova.

"Na stadionu Voždovca se osećamo kao kod kuće. Zaista smo svaki put bili dobro ugošćeni i zadovoljstvo nam je da tu igramo utakmice najelitnijeg juniorskog takmičenja. Uz to, imamo i niz dobrih rezultata na tom stadionu, ostvarili smo dve pobede i remi i verujemo da će se ta tradicija nastaviti", rekao je Jelić.

Ako Zvezda prođe danski tim, biće domaćin i u četvrtfinalu, a protivnik će joj biti pobednik meča Ajaks - Atletiko Madrid (17. ili 18. mart).

Završni turnir se igra u Nionu od 17. do 20. aprila.
 
Zvezda zove navijače, na Ligu šampiona za 200 dinara!

Omladinci Crvene zvezde u sredu od 16 časova igraju utakmicu osmine finala Lige šampiona za mlade protiv danskog Midtjilanda.

Karte za ovaj meč mogu se kupiti i na blagajnama stadiona "Rajko Mitić "danas i sutra.

Blagajne na stadionu "Rajko Mititć" danas i sutra su otvorene od 11 do 18 časova.

Ulaznice se mogu kupiti i preko sajta www.ticketline.rs. Biće dostupne i na prodajnom mestu Ticketline-a u ulici Milutina Milankovića broj 1 na Novom Beogradu od 10 do 18 časova svakog dana do početka utakmice koja je zakazana za sredu od 16 časova.

Takođe, karte su u prodaji i u tržnom centru stadiona FK Voždovac na info pultu od 10 do 20 časova, svaki dan do početka utakmice.

Cene ulaznica:

Zapad – 500 dinara;

Istok – 300 dinara;

Jug – 200 dinara.
 
LŠ (U19) - Kraj Zvezdinih evropskih snova, Mitjiland odneo pobedu sa krova!

Omladinci Crvene zvezde poraženi su u osmini finala Lige šampiona od danskog Mitjilanda u Beogradu rezultatom 3:0.

Izabranici Slavoljuba Đorđevića su bolje ušli u meč na krovu Tržnog centra Stadion i prvi pripretili preko Burmaza, ali je sve do kraja prvog dela meč protekao u dosta mirnom periodu.

Sve do 42. minuta kada je Lukić načinio prekršaj u svom kaznenom prostoru, minut kasnije Madsen je doveo Mitjiland u vođstvo sa penala.

Pokušala je Zvezda da nametne svoj ritam igre, međutim sve je palo u vodu u 66. minutu kada je Jensen na dodavanje Hansena matirao Katića i duplirao prednost gostiju.

Konačnih 3:0 postavio je isti igrač osam minuta kasnije, tom prilikom je zaradio i žuti karton jer je provocirao domaće navijače.

Babić je u finišu meča pogodio stativu, a "crveno-beli" nisu imali sreće da postignu barem utešni pogodak.

To je označilo i kraj evropskih snova Crvene zvezde, Mitjiland će u četvrtfinalu Lige šampiona ugostiti Ajaks.
 
Đorđeviću "žao svoje dece", nakon eliminacije od Danaca ima posebnu poruku za navijače Zvezde!

Šef stručnog štaba Slavoljub Đorđević preneo je utiske posle poraza od Mitjilanda (0:3) i eliminacije iz Omladinske Lige šampiona.

Takođe, čestitao je svojim izabranicima na svemu što su do sada uradili.

"Veoma mi je žao moje dece, ali i navijača što smo završili ovaj put na ovakav način. Kao jedna od najmlađih ekipa, uz to treba dodati da sam sa 14, 15 momaka igrao ovo takmičenje, napravili su neverovatno veliki uspeh. Mislim da će se najbolje videti koliki je ovo uspeh tek kad prođe određen period. Psihološki su ušli malo slabije u meč. Međutim treba da radimo još bolje, da naučimo nešto iz ovoga. Ne treba ovu decu razapinjati, verujem da Crvena zvezda ima veliku perspektivu u ovim momcima i da treba obratiti pažnju na njih", poručio je Đorđević.

Trener omladinaca Zvezde je ipak zadovoljan učinjenim.

"Rekao sam i u najavi utakmice, kao i pred svaki meč u grupi, da sam ponosan na njih, bez obzira šta uradili danas. Izgubili smo, ali im se zahvaljujem na svemu što su uradili na svim utakmicama do sada. Analiziraćemo ovaj meč, deca su ušla malo lošije u utakmicu. Mislim da nam je ovo najlošija utakmica ove sezone, govorio sam da je ovo najteža utakmica za pripremu jer je Midtjiland jedna ozbiljna ekipa. Primili smo gol iz individualne greške, ali Aca Lukić je dete koje je dalo gol Bajernu, Partizanu, koje u 365 dana ima jednu lošu utakmicu. To je sve fudbal i to moramo prihvatiti i naučiti iz ovoga. Krivo mi je što smo završili evropski put na ovakav način, uz fenomenalnu atmosferu, ali ponavljam, treba čestitati ovoj deci na svemu", zaključio je Slavoljub Đorđević.
 

Back
Top