LIDO - ogledalo radikalske vlasti

~Petar~:
kad smo kod usca,nije mi jasno zasto se niko ne doseti da recimo to usce kojim se svi hvale osvetli nocu.svi strani turisti po anketama kazu-fin je beograd,pun zivota,tralala..ali ne postoji ni jedno mesto na kom bi recimo chovek rekao-uh kako je ovo prelepo,sto volim sto sam dosh'o:)znachi,tamo je potrebno malo para,neka fina rasveta,recimo naprave neku dobru prepoznatljivu foru s tim na vodi,i imali bi jedno od lepsih mesta u gradu...
Ma to Usce bi da je u nekom drugom gradu bilo atrakcija br.1.
Trebalo bi da bude centar zabave grada leti.Umesto da se izgrade raznorazni sportski tereni,restorani na vodi,kasina..... tamo nema nista sem smeca i nekoliko trulih splavova koji lagano propadaju.

Slike su grozne, ali ne smemo da grešimo dušu :roll: ....Nisu samo radikali krivi za takvo stanje....Tako je bilo i za vreme komunizma i vladavine demokrata....Problem lida treba da se rešava generalno i da se ne razdvaja pojam Plaža od pojma Ostrvo....Čitao sam u Blicu da je lokalna vlast spremna da prepusti gradu staranje o lidu......Tako bi grad osnovao JP koje bi se kao i JP TVRĐAVA(BRINE O KALEMEGDANU) I JP ADA brinuo o uređenju ostrva....Ovo je stvarno bogu plakati :sad: ...Kao i Gardoš :cry: ....U drugim zemljama bi kulturno- arhitektonska celin kao što je zemun bila pod zaštitiom Zavoda za Zaštitu spomenika( makar centar koji je prelep) a kod nas :shock: .Navodno zaštita postoji ali :roll: .......Btw....Zemun je jedini deo bgda(po meni zaseban grad ali sada je tako kako je ) gde su pomešane katolička i pravoslavna arhitektura i gde ima dosta katolika kao autohtonog stanovništva koji su ostali da žive što je super i to je njegov veliki adut :-D ...

goxy:
...Kao i Gardoš :cry: ....U drugim zemljama bi kulturno- arhitektonska celin kao što je zemun bila pod zaštitiom Zavoda za Zaštitu spomenika( makar centar koji je prelep) a kod nas :shock: .Navodno zaštita postoji ali :roll: .......Btw....Zemun je jedini deo bgda(po meni zaseban grad ali sada je tako kako je ) gde su pomešane katolička i pravoslavna arhitektura i gde ima dosta katolika kao autohtonog stanovništva koji su ostali da žive što je super i to je njegov veliki adut :-D ...

Сад по први пут у животу чујем за термине "католичка" и "православна"
архитектура!? Немој такву глупост негде да лупиш да не испаднеш смешан.

У уметности и архитектури постоје стилови: хеленска уметност, романика, готика, византијаска уметност, ренесансна уметност, барок, рококо, класицизам...
Пуно православних цркава почевши од Саборне цркве у Београду, па већина православних цркава на територији Војводине су у барокном стилу.
Симбол Земуна, који је постао град 1749. године, мада су у њему живели људи још од доба неолита, "земунска кула" на брегу Гардошу, (окружена средњевековним утврђањем с прелаза 14. у 15. век) или мађарски миленијумски споменик, подигнута је 1896. год. у мешавини историјских стилова с наглашеним романским елементима.

Други пут, ако већ будеш хтео да пишеш о Земуну и историји уметности, прво посети Завичајни музеј Земуна у Спиртиној кући на Главној улици.

Strela:

У уметности и архитектури постоје стилови: хеленска уметност, романика, готика, византијаска уметност, ренесансна уметност, барок, рококо, класицизам...
Пуно православних цркава почевши од Саборне цркве у Београду, па већина православних цркава на територији Војводине су у барокном стилу.
Симбол Земуна, који је постао град 1749. године, мада су у њему живели људи још од доба неолита, "земунска кула" на брегу Гардошу, (окружена средњевековним утврђањем с прелаза 14. у 15. век) или мађарски миленијумски споменик, подигнута је 1896. год. у мешавини историјских стилова с наглашеним романским елементима.

Други пут, ако већ будеш хтео да пишеш о Земуну и историји уметности, прво посети Завичајни музеј Земуна у Спиртиној кући на Главној улици.
Kako su Zemunski radikali dvolicni;zeleli bi Veliku Srbiju a ovamo separatisu Zemun od Beograda,sto se mene tice nemam nista protiv da Zemun bude grad,poseban,kao Pancevo pored Beograda ali znam mnogo Zemunaca koji znaju da drze predavanja Zemun ovo-ono,stariji od Beograda,pa i da jeste sta sa tim?A glavna ulica se zove Glavna,pa dajte joj ime vec jednom.

Strela:

He,he,he....Ti ćeš mi držiš predavanja o Zemunu :shock: :lol: .....Bolje se ti drži svog bgda.....Možda sam se malo pogrešno izrazio ali sam mislio na arhitetkuru koja je ista kao kod mnogih mesta u Austriji i Mađarskoj(dakle raspored kuća, ulica) .... Hoćeš da kažeš je ovde vladala Rusija verovatno bi Zemun isto Izgledao kao i Danas :shock: ....A je bre pali na filmove :lol: .....Kakvih sve ima likova strašno :roll: ....

I.Sikorsky:
Kako su Zemunski radikali dvolicni;zeleli bi Veliku Srbiju a ovamo separatisu Zemun od Beograda,sto se mene tice nemam nista protiv da Zemun bude grad,poseban,kao Pancevo pored Beograda ali znam mnogo Zemunaca koji znaju da drze predavanja Zemun ovo-ono,stariji od Beograda,pa i da jeste sta sa tim?A glavna ulica se zove Glavna,pa dajte joj ime vec jednom.
Glavna ulica je stari naziv od pre drugog svetskog rata....U Komunizmu se zvala Maršala Tita......

goxy:
He,he,he....Ti ćeš mi držiš predavanja o Zemunu :shock: :lol: .....Bolje se ti drži svog bgda.....Možda sam se malo pogrešno izrazio ali sam mislio na arhitetkuru koja je ista kao kod mnogih mesta u Austriji i Mađarskoj(dakle raspored kuća, ulica) .... Hoćeš da kažeš je ovde vladala Rusija verovatno bi Zemun isto Izgledao kao i Danas :shock: ....A je bre pali na filmove :lol: .....Kakvih sve ima likova strašno :roll: ....
Sta cu sve na ovom forumu da dozivim,moram da branim jednu radikalku,koja zna da ovde lupeta cinicno da je Legija knjizevnik i da se raduje ubistvu Djincica ali sve sto ti je napisala za Zemun je u pravu,mada je verovatno drzala neku knjigu ispred sebe dok je kucala;sto se tice drzanja ko za BG ko za Zemun,pa ja covece nisam bio u Zemunu od januara a koliko ti cesto prelazis most u BG?

I.Sikorsky:
Sta cu sve na ovom forumu da dozivim,moram da branim jednu radikalku,koja zna da ovde lupeta cinicno da je Legija knjizevnik i da se raduje ubistvu Djincica ali sve sto ti je napisala za Zemun je u pravu,mada je verovatno drzala neku knjigu ispred sebe dok je kucala;sto se tice drzanja ko za BG ko za Zemun,pa ja covece nisam bio u Zemunu od januara a koliko ti cesto prelazis most u BG?
Relativno često.....Već rekoh da sam se pogrešno izrazio....Čitaj pažljivije čedista :lol: ....

Iron Lord:
Mene te gradjevine ne zanimaju.
Ja bih da pitam nešto drugo.
Da li je opština otpočela sa sredjivanjem Lida?
Vodostaj, brzina vetra i vlažnost vazduha ponovo ne odgovaraju ili nam spremate iznenadjenje?

potpis
anonimni gradjanin
pa još nezadovoljan

Ма јок, на Лиду је очајно и без икаквих "садржаја" (зато тамо редовно идем), а ти фурај на Аду пуну "садржаја".
Водостај - променљив.
Брзина ветра - сасвим довољна.
Влажност ваздуха - поприлично влажно.

П.С. Сваког дана на Лиду очекујемо с нестрпљењем земунску легенду Миланку Удовички.

Strela:
Ма јок, на Лиду је очајно и без икаквих "садржаја" (зато тамо редовно идем), а ти фурај на Аду пуну "садржаја".
Водостај - променљив.
Брзина ветра - сасвим довољна.
Влажност ваздуха - поприлично влажно.

П.С. Сваког дана на Лиду очекујемо с нестрпљењем земунску легенду Миланку Удовички.
Milanka Udovicki dolazi na Lido,nemoj da zezas!?Sutra dolazim i ja!
....a ko je to
whatafool.gif
?

goxy:

Сељаку један, што не познајеш основне уметниче стилове, Земун је мој град, као и Београд и нећеш ми ти кулову одређивати чега да се држим, јуче си се појавио на политици и с*** неком ко је на политици 18 месци. Само нас је неколико са толиким "политичким" стажем, а видела сам леђа и много бољима од тебе... :evil:

Strela:
Сељаку један, што не познајеш основне уметниче стилове, Земун је мој град, као и Београд и нећеш ми ти кулову одређивати чега да се држим, јуче си се појавио на политици и с*** неком ко је на политици 18 месци. Само нас је неколико са толиким "политичким" стажем, а видела сам леђа и много бољима од тебе... :evil:
Be nervoze damo sa velikim politickim stazom na forumu Krste,vazno je da sutra dolazi Milanka na Lido!!A sta radi,izvodi neki sexy performans
hahahaha.gif
?

Strela:
Ne daj se Strelo!!! :wink:

Ma sredice radikali i lido samo da drugarica Igi Pop Lazic napravi svojim potomcima jos jedan trzni centar i koji stancic i da se plate racuni za promovisanje silikonskih usana druga gen-seka u raznim telefonskim anketama domacih televizija ****** moraju ljudi postepeno da rade nije vise ko 99. kada su gurnuli omladinu u rat a sebi uvalili dupeta u stanove od 100 kvadrata sad moraju suptilnije da rade polako ali sigurno zato strpljenja ...

Back