Lidl

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
eo, vakumirano pile 😄

PSX_20221218_162457.jpg

a kupili smo zbog kobasica i slanine kad dodju sa susenja

Mnogo toga je jeftinije. Ne samo hrana, ja sam kupio podlogu za stolicu da ne ostecujem parket stolicom za 1500 dindzi, a takve su 3000 drugde. Teksas kosulja za 1400, patike 1600 itd.

Od hrane mesni narezak je 50tak dinara a meni se vise svidja nego karneks koji je duplo skuplji, pasteta je isto jeftinija, pakovani suhomesnati proizvodi u slajsovima su 100 din sto je mnogo jeftinije od konkurencije, a uvek je nesto na akciji za 75 din. Njihove robne marke su jeftiniije freeway kola 2l je 75 din ili toalet papir je takodje jeftiniji nego kod konkurencije.

Slanisi su jeftiniji cips na primer, posebno velika pakovanja, mada nije bolji od konkurencije. Kokice su bolje a jeftinije.

Higijena je jeftinija, maramice, salvete, sapuni, tecni sapuni, gelovi za tusiranje... Takodje krpe i krpice za ciscenje. Rukavice su pre korone bile 100 komada za 600 dinara i slicno.

Prasak nikada nisam koristio njihov tako da ne zam kakav je. Takodje nikada nisam kupovao meso mada kazu da je ok.

Povrce i voce je mnogo jeftinije, posebno u odnosu na vero gde otkidaju usi. Paprika crvena je u veru bila preko 500 dinara, a u lidlu 179 ili tako neka cifra.

Kafa je isto mnogo jeftinija, a mnogima se vise svidja lidlova kafa od konkurencije. Takodje i 2 u 1 i 3 u 1 su 12-13 dinara sto je gotovo duplo jeftinije od konkurencije.

Pekara je ok. I cene su prihvatljive. Posle pekare ide tost koji jeste jeftiniji, ali nije bolji od konkurencije. Mada su ovi drugi poludeli sada sa cenama tako da je i to stvar izbora.

Mlecni proizvodi su isto mnogo jeftiniji. Sta god da uzmes pavlaka, kiselo mleko, kackavalji, kackavalji u slajsovima, biljni kackavalji, sta god.

Od kolaca - medeni kolac je odlican i madjarice. Cupavci su pristojni, mada to niko ne zna da pravi kako treba.

Keks sto se tice ukusa nije vrhunski. Ali ima ljudi koji bas vole neke stvari poput susamica ili onog riko rankija.

Od ostalih akcija po drzavama, to jedino da pratis i probas pa sta ti se svidi. Recimo kad su italijanski dani ja uzimam ono slatko glazirano lisnato testo. Ima tu svega i svacega, ja sam kupio engleski dzem - made in germany itd.

Akcije su velika cetvrtkom, mala ponedeljkom. Ponekad ima i vikend akcija. To mozes da ispratis na sajtu.

Ali dobro bi bilo da ides stalno i da vidis kako ide prodaja. Na primer, carska salata kada se pojavila je kostala 300-400 dinara i imali su tone toga. Kako je vreme prolazilo stalno je padala cena da bi se resili zaliha, na kraju sam kupio nekoliko tegli po 145 dinara.

Ili sada kada je propao uskrs sve je bilo u pola cene. Ali i ranijih godina kad prodje nesto sto je tematski kao bozicni keksici, onda sve ide u pola cene samo da se proda.

Takodje i kad se resavaju zaliha ili nece nesto vise da prodaju to ide za pola ili trecinu cene. Na primer, sad su se resili plasticnog escajga koji je isao za 29 dinara pakovanje. Ja sam kupio 50 pakovanja.

I tako ako imas neko pitanje... Pitaj slobodno. :D
Хвала..Корисне информације.

Back