Lidl

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sramota ih,jer su Foliranti.
Znas ono kupuju u Merkatoru.
A recimo ovako, lidl je najpoznatiji medju gastarbajterima i kao takav je i dosao u srbiju, a ti objasni zasto je hrana u lidlu u srbiji jeftinija nego u nemackoj ako je kvalitet isti. Polazeci od toga imam predubedjenje, a da li sam u pravu videcemo.

Meni je Maxi pristojnija i sigurnija kupovina, a Merkator? To je za ljude koji izlaze da kupuju da bi se videli sa prijateljima, a ne zbog kupovine.:) I to samo taj jedan merkator.

A recimo ovako, lidl je najpoznatiji medju gastarbajterima i kao takav je i dosao u srbiju, a ti objasni zasto je hrana u lidlu u srbiji jeftinija nego u nemackoj ako je kvalitet isti. Polazeci od toga imam predubedjenje, a da li sam u pravu videcemo.
Voce i povrce su nase .
Curetina je odlicna.Sad je nedelja Italije i roba je iz Italije .Sladoled koji se prodaje ovde prodaje se i Grckoj , Italiji i Sloveniji
U Nemackoj nisam bila pa ne znam.

Mislim da je vani popularniji Špar i Eurošpar u odnosu na Lidl.
Koliko sam ja zapazila, vani nije skuplje u odnosu na nas, ali je velika razlika u kupovnoj moći s obzirom na razliku u primanjima.
Štto se tiče cene hrane u Lidlu, riba, piletena i sva mesa se pakuju ovde po njihovim standardima.

A zasto je na primer u lidlu u svajcarskoj hrana skuplja nego onoga u nemackoj a isti je kvalitet? za pocetak bice da je zbog primanja prodavaca i ostalih zaposlenih u toj kompaniji.

I ovde dosta ljudi kupuje u lidlu, nema razloga za brigu, ozbiljna je to kompanija da bi se igrala sa svojom reputacijom.

ja sam 80 posto presla u Lidl, ostalo kupujem u metrou, ako je nesto povoljno ili nesto tipa brasno, secer, ulje, prasak za ves duel, posto je meni metro blizi od lidla, a imaju i mara strudle koje volim. za hranu mi je Lidl broj 1. kupujem meso, cak i mleveno, kupujem ribu, pijem mleko iz lidla. kuppujem kad imaju tematske dane, kupujem stalno, nisma kupovala mnogo kod njih nejestive stvari, jesam dasku za secenje od bamsuda i seckalicu, koja uz racun ima 3 godine garancije, a kostala 1200 dinara i jos uvek radi. sad planiram da kupim gril koju su vec jednom imali u ponudi, ali sam ga propustila. msm, ja mnogo volim da idem u lidl, volim sto ne zavisimo od prodavaca, suhomesnato je pakovano, sirevi su pakovani. i volim kako im izgledaju radnje, nisu fensi i doterane (iz istog razloga volim i metro, jer izgleda ko magacin)...ja mrzim radnje koje izgledaju fensi. za cenu je pristojno to sto nude. neke stvari su bolje u metrou, ali i skuplje, recimo metro chef zacinjeni krompir je bolji od lidlovog. ali zato su lidlovi riblji stapici vrh i oseca se ukus ribe, a nisu skupi, ostali koji su jeftiniji nemaju ukus ribe, za frikom i ostale ne znam, jer biju po usima sa cenama.
imaju najlepse zemicke za burgere. svidja mi se i njihova gazirana cola i narandza, svidja mi se sto kada je sveze meso 2 dana pred istek roka spuste ga za 30 posto, a to meso ako se zamrzne odmah moze normalno sveze da ostane u friizderu. ovi koji tripuju da kupuju sveze meso po marketima i mesarama u kojima rade mesari, neka ostanu u tripu.....lidl ne vara u tom smislu, jer se svi datumi vide, a da bi varali morali bi da ceo kompjuterski sistem prevare. pouzdano znam da u mesarama cesto stave u prodaju meso koje je dan pred istek roka trajanja u svezem stanju i prodaju ga kao sveze. to meso bi moralo da ima nizu cenu. slicna stvar je i sa delikatesima. tako da bih pre kupila u lidlu ono sto ima rok trajanja jos jedan dan, nego negde navodno sveze.

mnogo volim tematske dane, jer tad kupim nesto znaimljivog ukusa. i obozavam njihov hleb sa susamom, ostalo iz pekare nisam nesto probala, jer nisam ljubimac peciva.

ja kad udjem u lidl ja sam ko looda, samo trpam u ona kolica :zcepanje:

Mislim da je vani popularniji Špar i Eurošpar u odnosu na Lidl.
Koliko sam ja zapazila, vani nije skuplje u odnosu na nas, ali je velika razlika u kupovnoj moći s obzirom na razliku u primanjima.
Štto se tiče cene hrane u Lidlu, riba, piletena i sva mesa se pakuju ovde po njihovim standardima.

meni je u barsi spar bio pored hostela i uvece obavezno sam morala nesto da kupim. :mrgreen:

i volim sladolede njihove, jer su drugaciji od nasih, pogotovo sto ovde dominira frikom, a frikom je vec dosadan. ja ne razumem kako moze broanija u lidlu da bude 120 dinara kg, ona zamrznuta, a frikomova kesica od 450 grama 100 dinara ili tako nesto?

A zasto je na primer u lidlu u svajcarskoj hrana skuplja nego onoga u nemackoj a isti je kvalitet? za pocetak bice da je zbog primanja prodavaca i ostalih zaposlenih u toj kompaniji.

I ovde dosta ljudi kupuje u lidlu, nema razloga za brigu, ozbiljna je to kompanija da bi se igrala sa svojom reputacijom.
Kod mene se kaze, novo sito o klin visi, tako da ja dok sam ne proverim, a nemam potrebe da zurim, ne verujem novim trgovinama...

Pozdrav Matijevic...:)

moram reci jos da mi je tokom vanrednog stanja bilo pretesko, jer mi je lidl bio daleko i onda sam sedela i cekirala po aplikaciji sta cu sve da kupim za uskrs kod njih i zamisljala kako nema vanrednog stanja. :zcepanje: posle bih tuzno sve skinula sa liste zelja. :(

plus sma ja radila tokom vs i jedini slobodni dani su mi bili subota i nedelja, kada smo svi bili u kucnoj corci. :evil:

A sto ne bi bila jeftinija ako radnici rade za 4-5 puta manje plate. A drugo vecina lidlovih proizvoda se proizvodi u Srbiji. Svi ti lidlovi brendovi pikok, baroni, sunga kafa sve je to iz Srbije. U svim tim firmama - dobavljacima takodje rade ljudi za 5 puta manje plate nego u nemackoj, pa bi bilo pravo cudo da je skuplje nego u nemackoj.

moram jos pomenuti piljara blizu mene, kod njega isto kupujem voce i povrce....covek ima nize cene, nego ostali mali privatnici, a donosi robu sa kvantasa. ja ga pitala na koju foru je jeftiniji i on je meni rekao on prodaje na kolicinu, a ne na cenu. a roba mu pri tom ne propada. vrv je slicno i sa lidlom, imaju dobit od kolicine.

A sto ne bi bila jeftinija ako radnici rade za 4-5 puta manje plate. A drugo vecina lidlovih proizvoda se proizvodi u Srbiji. Svi ti lidlovi brendovi pikok, baroni, sunga kafa sve je to iz Srbije. U svim tim firmama - dobavljacima takodje rade ljudi za 5 puta manje plate nego u nemackoj, pa bi bilo pravo cudo da je skuplje nego u nemackoj.
Dobro...:)

fora je sto lidlovi kasiri sede i kasa im je u visini ociju, i ruka im je naslonjena na pult, pa smao provlace proizvode. to srpski i hrvatski tjah balkanski gazda ne konta, misli da ce radnik da se ulenji ako sedne. debilizam.
Meni sin radi tamo, na kasu ne može da sedne ko ima manje od 32 artikla u minuti, i to sa sve šiframa za povrće i voće. Ali su im i čitači bar kodova kvalitetni. On ima u proseku 40, ali je kasa prilagođena tome da kad bace nešto ne može da se razbije i da automatski razmagnetiše proizvode koji su zaštićeni. I uvek dobiju dosta sitnog u kasi. Zato su brzi.

upravo u raznim maxijima i ideama, raznim malim mesaram, se potura meso koje je dan pred istek roka u svezem stanju kao sveze i ide po punoj ceni. osim ako nije pakovano meso. delikates isto, a to ide i posle roka, mada tad ide i popust. al poenta je u roku trajanja. lidl ne vara u tom smislu, jer sistem ne bi dozvolio da prodje nesto ciji je rok upotrebe prosao.

Meni sin radi tamo, na kasu ne može da sedne ko ima manje od 32 artikla u minuti, i to sa sve šiframa za povrće i voće. Ali su im i čitači bar kodova kvalitetni. On ima u proseku 40, ali je kasa prilagođena tome da kad bace nešto ne može da se razbije i da automatski razmagnetiše proizvode koji su zaštićeni. I uvek dobiju dosta sitnog u kasi. Zato su brzi.

u lidl u koji ja uvek idem nikad nisam videla kasira koji stoji, ali nikada.

da, da kontam na kasu ne ide onaj ko ne provlaci brzo....ali ok, neko ce svakako biti brzi dok sedi, nego dok stoji. probaj da provlacis proizvode stojeci nagnuta nad kasom u polu savijenom polozaju, sto je smrt za visoke ljude, i sedeci sa naslonjenom rukum. vrv bi brze islo sedeci.

Kase su im odlicne i parkiranje dobro reseno, ali kada se vec pominju kase, najbolje resenje je u nekim tempo i maxi prodavnicama gde sam kucas i placas. To je tako dobro jer nema nikoga i nema red....:)

Inače, najvažniji razlog zbog kojeg su kasiri brzi, kaže sin, je taj što su lidlovi proizvodi sa velikom površinom bar koda i lako se očita. Kad imaju robne marke tipa smoki, onda i oni moraju da okreću proizvode dok se ne učitaju i to jako usporava rad. On nekad stoji dok radi jer mu je tako udobnije za leđa.

Kase su im odlicne i parkiranje dobro reseno, ali kada se vec pominju kase, najbolje resenje je u nekim tempo i maxi prodavnicama gde sam kucas i placas. To je tako dobro jer nema nikoga i nema red....:)
To mi najviše nedostaje i zato tokom korona krize nisam nijednom otišao u lidl. Volim da sam provučem robu i karticu i da izađem bez mnogo čekanja. Toliko se vremena uštedi da mi uopšte nije jasno zašto ljudi čekaju naročito pred praznike u ogromnim redovima i za desetak artikala a samouslužne stoje prazne.
Srećom zaista su brzi kasiri u Lidlu ali ovo bi još bolje bilo da uvedu naročito za one koji kupuju do deset artikala.

To mi najviše nedostaje i zato tokom korona krize nisam nijednom otišao u lidl. Volim da sam provučem robu i karticu i da izađem bez mnogo čekanja. Toliko se vremena uštedi da mi uopšte nije jasno zašto ljudi čekaju naročito pred praznike u ogromnim redovima i za desetak artikala a samouslužne stoje prazne.
Srećom zaista su brzi kasiri u Lidlu ali ovo bi još bolje bilo da uvedu naročito za one koji kupuju do deset artikala.
Trajno ce me banovati ako kazem zasto su te kase prazne....:)

Back