da li ima neko skriptu u pdf formatu za polaganje srtučnog ispita za obavljanje poslova bezbednosti i zdravlja na radu i poslova odgovornog lica, i ako može da mi je pošalje na netka_c@yahoo.com
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i ja sam se u upustila u spremanje ispita, i potpuno zamrsila u ovu opsirnu i nesredjenu literaturu, mislim na one 2 knjige koje izdaje NS...uuuuh... ako neko ima pitanja i te famozne skripte u pdf-u, molila bih da mi posalje...
![]()
Mozes li odgovoriti na:
Do sada niko nije kazao koliko kosta polaganje ispita ? Receno je da se uz prijavu na VTS u Novom Sadu dobija prirucnik koji kosta 5000 din.
Koja je procedura ? Nazovem skolu u Novom Sadu ili moram licno tamo da odem ? Da li moram da uplacujem predavanja na VTS u NS ili mogu kada naucim to sto je potrebno direktno da se prijavim u ministarstvo u Beogradu I da polazem ? I koliko sta od toga kosta ?
Molim ako neko ima pitanja za polaganje strucnog ispita o prakticnoj osposobljenosti lica za obavljanje poslova bezbednosti i zdravlja na radu i poslova pregleda i ispitivanja opreme za rad i ispitivanja uslova radne okoline,ili ako je polagao to i ako nesto zna o tome
Cestitam na polozenom ispitu. Svaka cast.
Pa, sad... Neko kaze da je lako, neko kaze da je tesko... Uostalom, videcemo.
Da li bi mogla da mi posaljes tih 17 ispitnih kombinacija ako imas? Ja polazem sad u subotu pa bih voleo da ih pogledam i da se malo pripremim.
Hvala unapred.
donn_rile@hotmail.com
moze skripta!!!!! milicljubisa@yahoo.com !!!!HVAALA UNAPRED!!!!!
Uglavnom na predavanju sve kažu pogrešno vezano za samo polaganje pa ću probati ukratko da vam ispričam kako ide jer sam ja položio.
Prvo nema komisije na ispitu jer polažte ispit u 4 dela,kod 4 profesora u 4 posebne sobe.
Ispit se polaže u Bg u Ministarstvu ,nedeljom i to kad stignete u zakazano vreme čekate u holu dok vas ne prozovu.Kad vas prozovu idete prvo u sobu gde izvlačite 3 pitanja iz zakona o radu,penzionom ,zdravstvenom i ako to položite idete u sledeću sobu gde izvlačite 3 pitanja iz zakona o bezbednosti i zdravlja na radu našeg i svih evropskih direktiva na osnovu kojih je naš zakon donesen.Ako to položite idete dalje.Ako padnete kod 1. profesora ne idete dalje.ako položite kod 1. zakon o radu a padnete kod drugog profesora moraćete sve ponovo da polažete iz početka .Ako kod prva profesora položite a padnete kod 3. ili 4. ne morate sve ponovo već ako ste pali kod 3. samo to i 4. deo a ako ste pali iz 4. dela onda ponovo morate samo taj 4. deo.
Kad položite prva dva idete u 3. sobu i dobijete temu za pismeni rad za procenu rizika i to obično daju procenu rizika da uradite za jedno radno mesto u vašoj firmi .sa tom temom idete u 4. sobu da uzmete kod njega temu za pismeni i to mre bezbednosti u nekoj grani privrede a obično daju u mere bezbednosti u vašoj firmi.sa te dve teme idete u učionicu i imate 2 sata da napišete.Možete da koristite svu litaraturu ali ako vam treba literatura za procenu rizika i za mere bzbednosti u vašoj firmi onda bolje nemojte ni izlaziti na ispit.
Kad napišete idete u 3.sobu gde prvo branite svoj rad i odgovarate na podpitanj avezana za svoj rad a iako to prođete izvlačite 3 pitanja vezana za procenu rizika ia kad to položite idete u 4. sobu gde branite svoj rad i onda izvlačite 3 pitanja iz mera bezbednosti za neke grane privrede.
Svi imaju razumevanja i hoće da pomognu samo ako nešto znate pa zapnete ali ne ako samo ćutite.
Shvatite ozbiljno ispit jer su ljudi koji dugo rade struku padali iz pitanja vezanih za šumarstvo,građevinu ili npr.proizvodnju plavog kamena jer to nisu naučili a inače u životu teško čujete nešto vezano za takve stvari.
Ja sam počeo ispit u 9 a završio sam u pola 5 a nigde nisam puno čekao,tako da znate obavezno ponesite vode,sokova,hrane,slatkiša ,šta ko voli jer nema izlazaka kad počnete.
Ja sam položio iz prve jer sam dugo spremao a to mi je struka .
Shvatite ozbiljno ispit !
Svima želim sretno polaganje i ako nekog nešto interesuje ,slobodno pitajte!
Pozdrav svima
i ja sam se u upustila u spremanje ispita, i potpuno zamrsila u ovu opsirnu i nesredjenu literaturu, mislim na one 2 knjige koje izdaje NS...uuuuh... ako neko ima pitanja i te famozne skripte u pdf-u, molila bih da mi posalje...
![]()
Evo konkretno, priliko obilaska gradilišta, po našoj prijavi početka radova, inspektor rada je konstatovao da je Akt o proceni loše uradjen, i da su radna mesta električara, pomoćnog radnika, inženjera, tj. odgovoranog izvodjača radova i lice za bezbednost, radan mesta sa povećanim rizikom, što u aktu nije tako. Naloženo je rešenjem da se uradi dopuna odnosno izmena akta. Mene zbunjuje to što ja onda nemam mesto bez rizika osim knjigovodje i sekretarice. Svako ko kroči na gradilište je visoko rizično mesto, uključujući onda i direktora koji može da "svrati". Ja treba da pošaljem na lekarski pregled sve zaposlene. Nešto mi tu nije baš logično. Neće inženjer da se penje na merdevine i štemuje...![]()
Kome trebaju doc kripte sa pitanjima i odgovorima za opsti deo ispita neka me kontaktira na margos13@yahoo.com. Pored toga, poslacu i neke ppt skripte koje imam. U sustini, prvo ucite iz tih ppt skripta, a zatim iz ovih doc skripta. To verovatno nisu skripte koje pominju drugi, ali seiz njih moze uciti i poloziti za opsti deo ispita.
ponavljam molbu za skripte za poseban deo ispita. Hvala.