Либерализам као систем позитивне еугенике

Jos jedna neoliberalna zabluda.

Nije isto mikro- makroekonomija. Nesto sta je dobro za mikroekonomiju (za preduzece, potrosace) nije nuzno najbolje za makroekonomiju (drzava).

Kolega, perfektan sistem ne može da postoji jer ljudi nisu perfektni, ali dosad što sam vidio, a vidio sam relativno mnogo, ovaj anglosaksonski sistem je najbolje što postoji a odmah tijesno iza njega je germanski sistem.

Ostalo su samo kmetska društva 18. i 19. vijeka.

Prestani da daješ mišljenja o stvarima koje ne razumeš i o kojima nemaš nikakvo obrazovanje, tj. čak ideš i u minus jer ti je i intuicija slaba

To ti je moj topli savet

Mislim da si ti prepun deluzija i da ti tu nikakvo obrazovanje ne pomaze koje sa druge strane meni ne manjka.

Fasizam je kolektivizam i kao takav mnogo blizi levim ideologijama dok je kapitalizam zapravo sloboda.:cool:

Evo ti literature da ucis.:cool:

220px-Capitalism_and_Freedom.jpg

Poslednja izmena:
Kolega, perfektan sistem ne može da postoji jer ljudi nisu perfektni, ali dosad što sam vidio, a vidio sam relativno mnogo, ovaj anglosaksonski sistem je najbolje što postoji a odmah tijesno iza njega je germanski sistem.

Ostalo su samo kmetska društva 18. i 19. vijeka.

Pa lepo samo da je Amerika kad je bila agrarna zemlja i htela da postane industriska nije sledila anglosaksonski sistem, nego cist protektionizam prema Engleskoj.

Pa lepo samo da je Amerika kad je bila agrarna zemlja i htela da postane industriska nije sledila anglosaksonski sistem, nego cist protektionizam prema Engleskoj.

Svi oni imaju određene protektionizme, samo naši indijanci vjeruju u 100% free trade. Ali njihovi sistemi su najbolji, kao što i pokazuju kretanja stanovništva te kapitala.

Na to se i odnosi i kritika kolega i mene. A ti si radio komentar da kazes kako mi nemamo pojma, pa sad pricas nesto drugo.
nemas pojma o srpskom mentalitetu. Znaci prosecan srbin ako moze da zajebe drzavu zajebace je . a takvih je 99% ljudi. Sad uvedemo carine na televizore i Zony se pojavi u Srbiji. moras biti bas mentalno ogranicen da bi tako mislio

nemas pojma o srpskom mentalitetu. Znaci prosecan srbin ako moze da zajebe drzavu zajebace je . a takvih je 99% ljudi. Sad uvedemo carine na televizore i Zony se pojavi u Srbiji. moras biti bas mentalno ogranicen da bi tako mislio

Ako su Srbi tako onda da mi ne kukaju ne prekidno kako je drzava neuredjena, lopovska kad su i sami takvi.

Izvini. Ako hoces da zivis u banana drzavi takvu ces i platu, zdravstvo i.t.d. imati.

Ako si neodgovoran prema drzavi, tako ce biti i drzava prema tebi.

Ako su Srbi tako onda da mi ne kukaju ne prekidno kako je drzava neuredjena, lopovska kad su i sami takvi.

Izvini. Ako hoces da zivis u banana drzavi takvu ces i platu, zdravstvo i.t.d. imati.

Ako si neodgovoran prema drzavi, tako ce biti i drzava prema tebi.

izvini ali tvoja razmisljanja su previse glupa. moras da zivis u srbiji da razumes srpski mentalitet. Prosecan srbin hoce da te zajebe na svakom mestu. A drzavne pare nikad ne bi bile investirane u razvoj. I nikad i nisu

izvini ali tvoja razmisljanja su previse glupa. moras da zivis u srbiji da razumes srpski mentalitet. Prosecan srbin hoce da te zajebe na svakom mestu. A drzavne pare nikad ne bi bile investirane u razvoj. I nikad i nisu

Sta hoces da se ponasas ko majmun, ziveces na ivici ekzistencije tako ti je to.

Inace u Becu zivi 200.000 Srba pa se uklapaju u sistem.

Mislim da si ti prepun deluzija i da ti tu nikakvo obrazovanje ne pomaze koje sa druge strane meni ne manjka.

Fasizam je kolektivizam i kao takav mnogo blizi levim ideologijama dok je kapitalizam zapravo sloboda.:cool:

Evo ti literature da ucis.:cool:

220px-Capitalism_and_Freedom.jpg

Ti ako si ovo pročitao ja ću dupe svoje da pojedem. U najboljem slučaju sricao si slova iz ovoga.

To samo srbadiji možeš da prodaješ free market, a štite svoje tržište otkad postoji, eno Tramp pre neki dan zveknuo carine na kineske proizvode.

Samo Srbija i ostale banane ne smeju da uvedu carine jer šta će tebi proizvodnja kad možeš da kupiš njihovo.

Ti ako si ovo pročitao ja ću dupe svoje da pojedem. U najboljem slučaju sricao si slova iz ovoga.
.
Ja za razliku od tvojih saboraca na forumu ne kukam za komad leba i besplatnu magnetnu rezonancu i to je sigurno zato sto sricem dok citam, a ti veruj u sta god hoces.

Cudno kako vi socijalisti prestiz morate da dokazujete na drugaciji nacin negoli parama te je tako u Francuskoj glavna fora proci najteze i najprestiznije univerzitete manijakalnim bubetanjem i onda dokazati da si kao pametan pa se kao zaposlis u Citroenu kao neki disha, dok Amerikance ne zanima da li imas 2 razreda osnovne ako si u stanju da donosis cist i hard CASH.

Pitanje je koja zemlja je sklonija propadanju - meni se cini da je Lujova domovina sklonija tome, a najvise sklon tome znamo koja je imperija propala na vrhuncu moci, ona crvena...:per:

P.S. I u Shugoslaviji je bubetanje bilo najbitnije.:roll:

Poslednja izmena:
Ja za razliku od tvojih saboraca na forumu ne kukam za komad leba i besplatnu magnetnu rezonancu i to je sigurno zato sto sricem dok citam, a ti veruj u sta god hoces.

Cudno kako vi socijalisti prestiz morate da dokazujete na drugaciji nacin negoli parama te je tako u Francuskoj glavna fora proci najteze i najprestiznije univerzitete manijakalnim bubetanjem i onda dokazati da si kao pametan pa se kao zaposlis u Citroenu kao neki disha, dok Amerikance ne zanima da li imas 2 razreda osnovne ako si u stanju da donosis cist i hard CASH.

Pitanje je koja zemlja je sklonija propadanju - meni se cini da je Lujova domovina sklonija tome, a najvise sklon tome znamo koja je imperija propala na vrhuncu moci, ona crvena...:per:

P.S. I u Shugoslaviji je bubetanje bilo najbitnije.:roll:

a ti tupčo moj kao znaš nešto o francuskoj i americi, a mrdno se nisi iz zemun polja...

Нисмо ли сви приметили, даме и господо, да у либералним заједницама постаје и опстаје највећи број најбољих и натпросечних. С друге стране, нижа класа се непрестано ваља у блату, што финансијском, што духовном, али она не представља већину.

На другом крају спектра, у ауторитарно-колективистичким заједницама, већински састав друштва чини управо горепоменута мочвара онемогућених. Натпросечни и најбољи су у огромној мањини.

Није ли у том смислу либерални капитализам пожељан друштвени систем?

Велики Тесла је својевремено говорио о позитивној еугеници.

"One of Tesla’s most disturbing ideas was his belief in using eugenics to purify the human race. In the 1930s, Tesla expressed his belief that the forced sterilization of criminals and the mentally ill — which was occurring in some European countries (most disturbingly Nazi Germany) and in many states in the U.S. — wasn’t going far enough. He believed that by the year 2100 eugenics would be “universally established” as a system of weeding out undesirable people from the population."

Дакле, постоји ли ефикаснија природна селекција од тржишног капитализма?
Није ли нам пракса управо показала да принцип позитивне еугенике не ради? Јер у стварности ови "супериорнији" (рецимо средња и виша образована класа; успешнији, богатији) имају мање деце од "инфериорнијих". Тако је и у самој држави, а тако је и када се гледа однос богатијих и сиромашнијих држава. Једино ако се мисли на присилну позитивну еугенику што је у директној супротности са идејама либерализма.

Није ли нам пракса управо показала да принцип позитивне еугенике не ради? Јер у стварности ови "супериорнији" (рецимо средња и виша образована класа; успешнији, богатији) имају мање деце од "инфериорнијих". Тако је и у самој држави, а тако је и када се гледа однос богатијих и сиромашнијих држава. Једино ако се мисли на присилну позитивну еугенику што је у директној супротности са идејама либерализма.

То што успешнији имају мање потомака од неуспешнијих (тачна опсервација) не значи да успешнији изумиру. То само значи да су бројчано мањи.

Снага друштва никад није била у бројкама. Милион Срба који поштују Едмунда Берка, опстаће дуже и ефикасније од 100 милиона Срба који воле Путина.

Добар пример су Америка и Индија. Сингапур и Русија. Квалитет > квантитет.

Neuspešni imaju puno potomaka ali ako.je društvo postavljeno Kako Treba, ti potomci će težiti da postanu uspešni i otrgnu se iz blata. Time će se broj Uspešnih uvek dopunjavati novim regrutima.
Да али то је у конфликту са темом ове теме, тј. да неуспешне треба еугеницирати. Ако из неуспешних настају успешни, онда џаба сте кречили.
Питање је количина. Колико успешних/неуспешних људи настаје из постојећих групација. Да ли ће број новонасталих успешних бити већи од неуспешних. А то добрим делом зависи и од самог система у друштву а не само генетике.

А и опасно је. Ако се на пример узме нека граница да су људи са интелигенцијом мањом од нпр. 83 (услов да би ушао у војску у САД) нешто што треба "елиминисати/смањити"; ко ће да постави ту границу, и још важније ко нам гарантује да после тога (кад ових више не буде) неко неће ту границу сад подићи на 93 јер су они следећи најглупљи - а онда авај свима нама са крсте.

Kao prvo prosečan, pa 99% (svašta) ... dakle, upitanju je sirotinja.

Pod dva, ko hoće da zaiebe Javnu stvar, zaiebo je druge pa samog sebe i sopstvenu Privatnu stvar (koja se raspada bez suverenosti unutar Javne stvari) i to nije Srbin koji je vojnik-domaćin, već bandit-raskućnik,

Pod tri, Srbin nije ni Liberal, ni Socijalista, ni Fašista, i ne pripada nijednim Utopijama od 1789.g. pa naovamo ....Svako ko hoće Srbina da strpa u neka od ova tri odeljka nema pojma šta Srbina drži da se ne raspadne iako ima manju platu od Prosečnog Afrikanca.

Poslednja izmena:

Back