Levitacija

ja sam do skoro bio zbunjen... msm jos uvek sam jer neznam sta je istina...
cini mi se da sam sanjao, a mozda i nisam... ja lezim na mekim malim dusecima, i koncentrisem se i pocnem da lebdim 10ak cm
i to mi se bas cesto desavalo... tako da do skoro nisam znao, dali to sanjam ili mi se stvarno desilo:D ispostavilo se da nisam sanjao... samo sam tripovaoz:lol:
 
Pa kad moze voz ..shto nebi i covek...

Eh, evo negde gde mogu da smirim zivce.

Magnetno levitacioni vozovi (MAGLEV) ovu divnu sposobnost imaju zahvaljujuci efektu istiskivanja superprovodnika iz magnetskog polja. Pa voz onda pliva na elmagnetskom polju. Postoji dobro razradjena teorija o tome... bla bla... nije tema ove price.
 
Poslednja izmena:
U seriji fotografija objavljenih 6. juna 1936. godine u «Illustrated London Newsu» prikazane su sve faze levitacije poznatog indijskog gurua Subaje Pulavara - što dokazuje da ovaj fenomen nije hipnoticka iluzija vec stvarnost. Jedan Evropljanin ,svedok tog nesvakidašnjeg paranormalnog dogadjaja opisuje ovu scenu: «Bilo je oko 12,30 sati posle podne i sunce se nalazilo direktno iznad nas tako da senke nisu igrale nikakvu ulogu u toj predstavi... Stojeci mirno, Subaja Pulavar nas je pozdravio a mi smo ga zamolili da snimimo sve što se bude dogadalo sledecih minuta.
Imao dugu kosu, opuštene brkove i strašno prodoran pogled. Dao nam je pristanak i mi smo poceli da snimamo. Prvo su vodom poprskali prostor oko šatora u kojem se trebalo da odigra predstava levitacije. Unutra se nije moglo u cipelama. Subaja Pulavar je pod šator ušao sam. Nekoliko minuta kasnije pomagaci su zatvorili šator, kako bi se unutar zacrtanog kruga mogao skoncentrisati. Ali to nije potrajalo dugo. Kada su ponovo otvorili šator, pred nama je Subaja lebdeo u vazduhu.
Planket i drugi svedok približili su se da to malo bolje pogledaju: fakir je lebdeo oko 80 cm od zemlje. Mada se pridržavao za jedan štap omotan platnom, ovo je imalo izgleda svrhu samo da ga drži u ravnoteži. Planket i njegov prijatelj pretražili su prostor oko i ispod Subaje i ustanovili da je sve cisto i da nije u pitanju nikakav trik. Fakir je bio u transu i svi su se gledaoci mogli uveriti da Subaja neosporno levitira.
I fotografije koje su tokom cetverominutnog levitiranja snimljene iz raznih uglova, dokazuju da se nije radilo ni o kakvom madionicarskom triku. Nakon fascinantne predstave njegovo telo se pocelo lagano da njiše a onda se vrlo polako pocelo da spušta. Trebalo mu je otprilike pet minuta da stigne do zemlje... Kad se Subaja prizemnio, njegovi su ga pomocnici preneli do nas kako bismo pokušali da mu savijemo udove, ali to nismo uspeli. Njega su trljali i pljuskali hladnom vodom punih pet minuta pre nego što se povratio iz transa.
 
Imao sam priliku da posmatram iz neposredne blizine madjionicarski trik gde zguzvana novcanica od $1 lebdi oko glava posmatraca. Rukama sam proverio prostor oko nje i, naravno, nije bilo nikakvih fizickih veza. Verujem da je bila u pitanju magnetna levitacija (bez istiskivanja superprovodnika iz bilo cega :)), jedino mi nije bas jasno kako su uspeli da je izvedu, a da elektromagneti budu tako daleko od predmeta (vise metara).
 
Imao sam priliku da posmatram iz neposredne blizine madjionicarski trik gde zguzvana novcanica od $1 lebdi oko glava posmatraca. Rukama sam proverio prostor oko nje i, naravno, nije bilo nikakvih fizickih veza. Verujem da je bila u pitanju magnetna levitacija (bez istiskivanja superprovodnika iz bilo cega :)), jedino mi nije bas jasno kako su uspeli da je izvedu, a da elektromagneti budu tako daleko od predmeta (vise metara).

Nije. Za tako nesto bi trebao magnet kakav koriste u akceleratorima cestica. Prakticno neizvodljivo za obicno ljudsko bice. A, ni taj ne bi bio dovoljan za vise metara rastojanja. Posredi je nesto drugo. Magnet nije.
 
Nije. Za tako nesto bi trebao magnet kakav koriste u akceleratorima cestica. Prakticno neizvodljivo za obicno ljudsko bice. A, ni taj ne bi bio dovoljan za vise metara rastojanja. Posredi je nesto drugo. Magnet nije.


Pa napisah da mi je bilo cudno zbog udaljenja...medjutim, s obzirom da sam drzao ruke oko tog zguzvanog $1 (naravno, pretpostavljam da je madjionicar ili ubacio nesto unutra dok je guzvao ili ga je zamenio - posto ga je uzeo od jednog od prisutnih), definitvno nije bilo mehanicke veze niti nekog vazdusnog strujanja (koje bi se, BTW, i culo). Dodirnuo sam guzvicu i nista se nije desilo. Dozvoljavali su i fotografisanje, ja nisam fotografisao. Sve to se desavalo iznad bilijarskog stola, a tavanica je bila prilicno visoka...sigurno preko 4m, ako ne i vise.
 
Kako da ne. Evo upućujem javan poziv demonu da me udalji od boga tako sto će mi dati moć levitiranja. Idem oma po benzin, da spravim "vatreni krug".

Hoću li se probuditi na plafonu? sumnjam... majka gravitacija me neće tek tako pustiti. Plafon je opasno mesto.
 
jel tako sto ce ti pricvrstiti 50 raketa na telo i ti ces onda leteti:hahaha: ma daaj...

ovaj covek i da je u dosluhu sa djavolom i sa bogom i sa perom, on lebdi BEZ icega sto bi licilo na rakete i sta vec... jedino je on tu.... i mozda pera/bog/djavo:hahaha:
 
Levitacija je poznata od davnina kod indijskih mudraca odnosno izuzetno produhovljenih ljudi. Nju izvode i Tibetanski monasi od davnina. Nema neke materijalne svrhe toga vec je dokaz ovladavanja sopstvanim telom i prirodom - podizanjem duha na visi nivo. Istocnjaci su to ranije demonstrirali zapadnjacima, putopiscima, novinarima dok su ih ovi ismejavali i pokusavali otkriti prevaru.
Medjutim kako zapadnjaci uzanih shvatanja nisu bili otvoreni za objasnjenja postojanja duhovne svere univerzuma i nepoznatih energija unutar ljudskog uma ( jer to sve ide iz glave, dubokom koncetracijom ), i prica o teznju uzvisenoj cistoti ljudskog bica, oni su prestali sa demonstracijama tog tipa kao i otkrivanja drugih tajni njihove cesto preterane dugovecnosti ( mogu ziveti preko 300godina, i umreti a da im telo nikad ne truli ) i sad se tesko moze doci do nekoga od njih ko je raspolozen za pricu na tu temu ( a kamoli demonstraciju iste).

Cula sam da je ta pojava zabelezavana davno i kod zapadnih duhovnika, i da je neki mogu i danas izvesti bez prisustva javnosti. Evo sad prvi put cujem da se pojava izvodi i od strane africkih samana.
Izgleda da niko ne zeli da postane zamorce naucnicima, i bude konstantno zamaran eksperimentima i istrazivanjima ( samo i samo ) fizickog nacina izvodjenja toga.
 
Pogresan je zakljucak da je zakon gravitacije nemoguce savladati samo zato sto dosad nismo videli slucajeve gde se i to desava.

Sto se snimka tice: "Cinjenice ispred logike" (zaboravio sam na latinskom)
 
Čileanski iluzionisti Nikolas Luiseti i Džon Pol Olhaberi "levitirali" su 200 minuta uz gradski stub povodom obeležavanja 200. godišnjice Čilea.

73138_103-afp-claudio-santana_origh.jpg


Mrzim iluzioniste i cudim se kako oni danas u doba interneta jos uvek postoje. Dovoljno je ukucati "magic revealed" i videti sta je u pozadini trikova pri cemu oni u trenutku gube svoju "magicnost".

Pogledajte recimo ove cuvene indijske fakire cija je sposobnost "levitacije" presla u legendu koja traje vekovima. Obicna gvozdena šipka i sedište.

334101u.jpg



A opet kada pogledam ovu dvojicu pored stuba koji su 200 minuta bili u onom polozaju, na prvi pogled je tesko pronaci uzrocnost, ali ocito je da gvozdena cev polazi od ruke a "sediste" ...je zapravo na stopalima. Oni stoje!

Toliko o trikovima..indijskih mistika i savremenih iluzionista.

Ali sta je sa pravom levitacijom?

Ja nisam ateisticki vernik poput mnogih ovde koji veruju da ako se nesto desavalo juce, da ce se tako desavati i sutra, iako nemaju nikakvu potvrdu istinitosti toga osim svoje vere u indukcijom izvednenih prirodnih zakona.
Dakle, moguce je na nacin egzemplara mozda levitirati. Zasto da ne? Pitanje je jedino da li se to desilo nekom i nekada, a da u isto vreme to nije bio trik?
 

Back
Top