leto 2013 Skala Fourka

Aleksina mama

Početnik
Poruka
44
Tragajuci po ponudama, za ovogodisnji odmor, naidjoh na neodoljivu ponudu Skala Fourkas, vila Litsa. Iako nisam mnogo nasla na internetu ohrabrila sam se i uplatila aranzman.
Ova tema je zamisljena kao razmena informacija za sve one koji su letovali ili ce letovati u ovom mestu...

Mi smo uplatili smestaj u htl apart. Themelis za 27.avgust.I ja sam se dosta mucila da dodjem do nekih informacija,ali nije bas da ih nema.Sto se tice plaze i mora,ne brinem mnogo jedino mi samo mesto deluje malo nerazvijeno,ali vidim da ima dovoljno restorana,poslasticara,par marketa.Cak sam citala i neke strane forume uglavnom britanske,posto su ovde ranije vise letovali stranci nego nasi,i oni su uglavnom bili zadovoljni.

Vidjala sam slike sa travom,ali takodje i sa kristalno cistom vodom,verovatno zavisi kada su slike nastale,nadam se da su one sa travom fotografisane posle neke bure,i da nije stalno tako.Negde sam procitala da se neko zali da ima kamenja kada se ulazi u vodu,a opet drugi kazu da nema.Mozda zavisi i u kom ste delu plaze smesteni.Meni se na osnovu slika svidja mesto jer je puno zelenima.Moja prijateljica koja godinama radi u turistickoj agenciji,i obisla je dosta,prosle godine je odsela u SF i kaze da se zaljubila u to malo mesto.Zalasci sunca su stvarno za nezaborav.

Mi bismo uplatili aranžman za vilu Aristidis ali me interesuje da li ste zadovoljni mestom i plažom. Hvala. Pozz

Mi smo bili u vili Aristidis prošle godine - 20 dana. Smeštaj je ok, vila je nova, sa unutrašnje strane ima bazen, pool bar, i prilično veliki i uređen travnjak. Gostima je na raspolaganju roštilj, tako da opušteno mogu da roštiljaju u gornjem delu dvorišta, iznad bazena. Menadžer vile je mislim Albanac,koji se zove Ilija ili tako nešto, gotivan je lik, koji voli Srbe kako on to kaže, i voli pomalo da popije, i da raspali Cecu ili M. Ilića.Ponekad, i u zavisnosti od zelja gostiju. Mesta za parking ima koliko god hocete, apartmanska zgrada izlazi na tri ulice, a na kraju jedne od njih je dobro opremljen market i mesara. Cene su u marketu nize nego u Masutisu. Aristidis se lako nalazi, bukvalno je odmah ispod table za Skala Furku, odnosno kod prvog iskljucenja sa magistrale. Samo mesto i nije toliko malo, kapiram da je od skoro, ulice su prilicno siroke i pod pravim uglom, tako da nemate onakav vasar kao u Haniotiju i Pefkohoriju. Centar je deo koji se odnosi na kruzni tok, i jedan mali trg, gde nema saobracaja, ali je idealan za decu, i za opustenu varijantu sedenja u kaficu ( ima ih 3 ) i posmatranaj okoline. U samom centru od bitnijih stvari su market Masutis, nekoliko pekarica u pravcu tog marketa, dva mesta za giros ( bolji giros je onaj blizi kruznom toku i neugledniji ), dve picerije, nekoliko kafica na samom trgu, i solidan riblji restoran, sa mini plazom pored, sa koje se vidi fenomenalan zalazak sunca. Da, tu su i tri igraonice, u ulici koja vodi prema tom trgu. Posto je to suprotna strana prsta, dan je negde do 10 uvece,skoro. Plaza je malo slabija prica, najbolji i najsiri deo plaze je onaj na 50 ak metara od Aristidisa, sve ostalo je lose. Bolje je ici u Siviri,ili Posidi. Nema nigde previse guzve, niti guranja, a ipak je dovoljno ljudi, svuda. Cela strana prsta je u tom fazonu. I znatno je sumovitija. Sve u svemu, gotivna prica, mi se vracamo i ove godine tamo, pozdrav.

Back