Peloponez letovanje - Elafonisos,Kilini,Epidaurus, Arkadia,Lutraki...

Elafonisos, ostrvo blizu Monamvasije, slatko, uzivali smo, ali ne na najslikanijoj plazi, ne volimo ogromne pescane plaze, trazili smo uvalice. Lepo je uvece, ima gomila restorana na obali i dobra klopa. 20220911_135344.jpg20220911_135333.jpg20220910_202027.jpg

Monemvasia - lepa, carobna, ali pretprana turistima i izgubila je vec tu car, mada je vredi videti. Ja sam vise bila fascinirana putovanjem od tamo.Pogledajte prilog 1744466Pogledajte prilog 1744465Pogledajte prilog 1744464Pogledajte prilog 1744463Pogledajte prilog 1744462
Ja sam obisla vise taj istocni deo Peloponeza (Nafplio, Korint), a volja mi je bila da obidjem i Monamvasiju ali i na Spetses i Hidru jer se organizuju izleti feribotom iz Tola. Za ovo drugo, sprecila me je vrucina, a za ovo prvo nedostatak vremena i novca.

Valja reci i da je sam Korint kao grad lep na neki starinski ali onaj pomalo socijalisticki nacin (eto kad i to moze da bude lepo, nisam verovala), i da ima odlicnu gradsku plazu sa precistim morem, ali ja bih tu otisla (nekog) maja, leti vise volim otvorenu pucinu.

Nestale su mi mnoge slike izgleda, vremenom, ali evo jednog detalja iz Korinta, deo manjeg kafica i plaze koja je precista, ali nema ljudi jer to je tek pocetak plaze. A ni ovako u jeku sezone nije bilo guzve tamo, neverovatno. Ustvari, za mene uopste nema guzve gdegod da sam bila, u odnosu na severnu Grcku, svuda na bilo kojoj plazi pa i u Tolu, si mogao da nadjes bas mnogo mesta a da ti niko ne "analizira nozne prste".

20190720_145616 Korint grad, deo plaze.jpg

Back