jomini®
Elita
- Poruka
- 16.801
Izraelac Saša Dratva (26) je čovek koji uživa u sasvim običnim stvarima: voli makijato, plivanje, votku i druženje s prijeteljima, a to se može videti i na njegovom profilu na Fejsbuku. Za razliku od većine korisnika Fejsbuka on je, međutim, i čovek koji vodi izraelsku propagandnu mašineriju na Internetu.
Eh da je nama jedan takav... Mada, ja bih rekao da mi imamo i internet generale i ne tako lepuškaste...
Šta mislite, treba li nam i ima li ovakvih vođa na web nebu Srbije?
Meni par njih padaju na pamet...
Eh da je nama jedan takav... Mada, ja bih rekao da mi imamo i internet generale i ne tako lepuškaste...
Šta mislite, treba li nam i ima li ovakvih vođa na web nebu Srbije?

Imajući u vidu metode psihološkog rata u 21. veku, nesumnjivo je da je odabrao ono pravo. Postavljanje video-snimaka atentata sa Jutjuba na Tviter podiglo je propagandni rat preko društvenih medija na nov nivo. A kao mlad čovek, Dratva se u to itekako razume.
- Verujemo da ljudi razumeju jezik Fejsbuka, jezik Tvitera - tvrdi Dratva, koji je dobio čin poručnika.
Drugim rečima, Izraelska vojska koristi potpuno ista sredstva za pridobijanje simpatija kao i multinacionalne kompanije. Razlika je samo u tome što Dratva komanduje timom vojnika na društvenim medijima, angažovanim u borbi tvitovima, aploudovima na Flickr i šerovanjem snimaka sa Jutjuba.