lepota & hirurgija

• Začetnik teme Začetnik teme Sonja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ja bi eventualno:

• povećala bih grudi

• napumpala bi usta

• uradila bi liposukciju

• zategla bi kožu lica

• smanjila nos

• popravila bi malo uši

• abdominoplastika

• zatezanje vrata

• nešto drugo

• apsoultuno ništa

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ne znam koliko si u prilici da putujes
ili imas mozda ljude u inostranstvu
kod mene u radnji se prodaju elegantne cipele od broja 32(znam grozno,to uzimaju klinke ali ima i dosta zena bas s tvojim "problemom" )sem toga nisu ni skupe
ja kupujem na tom reonu jer je jeftinije nego za odrasle
ako putujes ili imas nekog u engleskoj,francuskoj,belgiji i holandiji dacu ti podatke

DA sam u prilici da putujem ne bih kukala. Ravne su mi ok kao što rekoh, a cipele na štiklu retko gde imaju 35... zato ih ne kupujem kad mi trebaju nego kad naletim...

Ima previse postova na ovoj temi i ne mogu sve da citam pa se izvinjavam ako je neko postavio slicno ili isto pitanje ali me interesuje da li je neko od vas stavio silikone u grudi i ako jeste interesuje me da li mnogo boli? Da li se operacija vrsi pod potpunom anestezijom? Koliko traju postoperacijski bolovi i koliko mora da se lezi...Znaci sve posledice...
Imam 19 godina i planiram za nekih godinu dana da uradim tu operaciju,jedino zbog cega se dvoumim je to sto tesko podnosim bolove,imam veoma nizak prag bola...pa ako neko moze da mi pomogne... unapred hvala :)

nekako ne mogu da se naviknem na forum i lose se orijentisem :rumenko: ne znam da li mi je odobrena ova poruka pre - nisam je nasla na temi. :confused:
kristina7, mene interesuju ista pitanja. Ima sajt kod nas bas o plasicnoj hirurgiji i tamo devojke sve lepo pokazuju i dele iskustva. Ima bas dosta slicica. Anestezija mora biti totalna.
Ja sam isplanirala konsultacije kod 2 hirurga, pa kad odem mogu da ispricam ako to nekoga zanima ;)

Zanimljiva tema.. i baš dugo traje :lol: .
Ja ipak ne bih ništa menjala.. ne zato što nemam šta da promenim, već zato što ne mogu da smislim rezanje, operacije i sl :sad2: .. Već sam morala "pod nož" iz zdravstvenih razloga, i ne bih ponovo, ako baš ne moram :sad2: .

Ja sam ZA.
Veliki sam esteta.

I ja !!! :D

Uopste mi nije strana pomisao da nesto uradim na sebi. Do sada nisam imala potrebu, ali razmisljam o jednom malom osvezavanju lica.:) Telo mi je u fit formi i to mi ne treba.

Ne volim silikonske grudi ( pogotovu velike :mrgreen: ) , silikon u usne tek ne bih nikada stavila, ali sam u potpunosti za sve estetske zahvate na licu tipa nos, usi, kapci-zavisi ko ima kakav problem.A, tretman osvezavanja lica i 'peglanja" je vec pitanje licne higijene i kulture. Nesto kao lepi zubi, uredna , ofarbana kosa, manikir..novo vreme otvara nove mogucnosti, a ja sam tip " Sve sto je novo, nije mi strano" ;)

p.s.

Sad samo da ubedim i muza da ce dobro da investira..;)

I ja !!! :D

Uopste mi nije strana pomisao da nesto uradim na sebi. Do sada nisam imala potrebu, ali razmisljam o jednom malom osvezavanju lica.:) Telo mi je u fit formi i to mi ne treba.

Ne volim silikonske grudi ( pogotovu velike :mrgreen: ) , silikon u usne tek ne bih nikada stavila, ali sam u potpunosti za sve estetske zahvate na licu tipa nos, usi, kapci-zavisi ko ima kakav problem.A, tretman osvezavanja lica i 'peglanja" je vec pitanje licne higijene i kulture. Nesto kao lepi zubi, uredna , ofarbana kosa, manikir..novo vreme otvara nove mogucnosti, a ja sam tip " Sve sto je novo, nije mi strano" ;)

p.s.

Sad samo da ubedim i muza da ce dobro da investira..;)

...pa cemo lepo svi biti isti...kao pod konac i po TV nalogu...uh ne mogu da zamislim toliku dosadu na svetu...nikako, glasam za lepotu razlicitosti...za sve guze Dzenifer Lopez i za sve usi Dzeni Garner kao i za sve noseve Barbare Sreisend...za sve mrsavice poput Kejt Mos i za sve rasne obline raznih Monika Beluci...jadan bi nam svet bio da smo svi jednaki...:brus:

...pa cemo lepo svi biti isti...kao pod konac i po TV nalogu...uh ne mogu da zamislim toliku dosadu na svetu...nikako, glasam za lepotu razlicitosti...za sve guze Dzenifer Lopez i za sve usi Dzeni Garner kao i za sve noseve Barbare Sreisend...za sve mrsavice poput Kejt Mos i za sve rasne obline raznih Monika Beluci...jadan bi nam svet bio da smo svi jednaki...:brus:

Ja bas ne bih Barbrinu nosinu! :(
Ali, 'ocu da sam k'o Monika. :aha:

...vazdušasta...žena priča o osvježenju lica...ne o tome da budemo svi isti...
...lagano osvježenje, što da ne---

...zena je kazala kako je peglanje bora i farbanje kose stvar licne higijene...:eek::eek::eek:...od svega, kunem se zivotom, sto sam u zivotu cula ta izjava je najcudnija...

Ja ne volim savrsene proporcije...cak ni u arhitekturi...uvek cu se veselo secati mog zubara koji je pozeleo da isturpija moja prednja dva zubica. Naravno da mu nisam dozvolila, svi moji zubi su ravni i beli, stvarno su pravilni na izgled a prednja dva su za nijansu veca i postoji majusni razmak izmedju njih...on je bio jel bas zagrejan samo malkice da ih izbrusi da dodju u ravan sa ostalim i bas se zacudio kada sam mu kazala da necu...ne dam, to sam ja i oni su kao stvoreni za moj oblik lica i usana...kada bi ih poravnala bila bih kao gomila drugih...ovo sam ja sa mojim zubicima i mladezom pored leve usne i ne bih dala da mi pipnu bilo koji deo tog nesavrsenstva jer je ono zapravo savrsenstvo u nesavrsenstvu...jer sam to ja a ne jos jedna kalifornijska lepotica sa fake tenom, fake kosom, fake zubima, fake usima, fake ispeglanim licem...Evo ja se ne farbam i ne suncam, nemam cak ni dugacke nokte a i ne sminkam se...da, vec sam kod nefarbane kose ispala nenegovana, sta cu kada ne drzim do licne higijene:roll:

...zena je kazala kako je peglanje bora i farbanje kose stvar licne higijene...:eek::eek::eek:...od svega, kunem se zivotom, sto sam u zivotu cula ta izjava je najcudnija...

Ja ne volim savrsene proporcije...cak ni u arhitekturi...uvek cu se veselo secati mog zubara koji je pozeleo da isturpija moja prednja dva zubica. Naravno da mu nisam dozvolila, svi moji zubi su ravni i beli, stvarno su pravilni na izgled a prednja dva su za nijansu veca i postoji majusni razmak izmedju njih...on je bio jel bas zagrejan samo malkice da ih izbrusi da dodju u ravan sa ostalim i bas se zacudio kada sam mu kazala da necu...ne dam, to sam ja i oni su kao stvoreni za moj oblik lica i usana...kada bi ih poravnala bila bih kao gomila drugih...ovo sam ja sa mojim zubicima i mladezom pored leve usne i ne bih dala da mi pipnu bilo koji deo tog nesavrsenstva jer je ono zapravo savrsenstvo u nesavrsenstvu...jer sam to ja a ne jos jedna kalifornijska lepotica sa fake tenom, fake kosom, fake zubima, fake usima, fake ispeglanim licem...Evo ja se ne farbam i ne suncam, nemam cak ni dugacke nokte a i ne sminkam se...da, vec sam kod nefarbane kose ispala nenegovana, sta cu kada ne drzim do licne higijene:roll:

Vidi..da bismo bili precizni rekla sam "licne higijene i kulture" :)

Sad cu da pojasnim.

Do pre izvesnog vremena zene nisu radile depilaciju nogu, ruku, a o pazuhu da se i ne govori. Vremenom je to postala stvar licne higijene i kulture. Isto tako do pre nekog vremena nije se mnogo polagalo na higijenu usta i zuba, a danas je stvar opet licne higijene i kulture da se vodi racuna o tome.O stanju kose i noktiju vec nije potreban komentar.

Hteo neko da to prizna ili ne..danas je trend da se u javnoj komunikaciji..na poslu ili bilo gde drugde postavljaju odredjeni nepisani zahtevi . Da biste dobili posao u odredjenom sektoru koji zahteva javnu ili neku drugu komunikaciju, ispitivanja su pokazala da komisija za prijem radnika uvek ocenjuje i izgled. To ne podrazumeva savrsenstvo ili fizicku lepotu, vec nesto sto je standard licne higijene i kulture danasnjeg vremena.Ti standardi su promenjiva kategorija i ono sto je danas standard, vec sutra ce da se pomeri u nekom drugom pravcu.

E, sad , mozemo mi da idemo cupavi..sedi..pokvarenih zuba..mozemo i da furamo neki hipi izgled..cak i da se ne kupamo, ali to je nas licni izbor.

Ono sto ja hocu da kazem jeste da je upotreba kozmetike- kreme..odlasci kozmeticaru..nega lica itd. danas imperativ savremene zene. Naravno da se pojavljuju nove tehnike i novi preparati u kozm. industriji spojeni i sa vidom hirurgije i sve je to normalnan tehnoloski napredak. Kome nije..ne treba da to praktikuje.Svako zna kako se najbolje oseca, ali savremeno drustvo pociva na pojavnom i sve je jaci imperativ lepote. Moze to nama da se svidja ili ne, ali to je nezaustavljivo :)

Back