Lepo vreme i uticaj nauke na takvo vreme

Ne znam sta je, samo primecujem da hladno pocinje u novembru, a zavrsava se nekad i u maju...
svega toga je bilo i u proslosti, samo sto tad nisi obracao paznju.

secam se nekad samo na kraju dnevnika pogledam prognozu sa sutra da znam da li da nosim kisobran a sad stalno gledamo vreme, na telefonu proveravamo 5 dana u napred kako ce biti, optereceni smo da li ce za vikend padati kisa da nam ne pokvari vikend..ljudi su totalno svirnuli :D

postali smo preoptereceni vremenom i zato sad nalazimo teorije zavera cim je malo drugacije

svega toga je bilo i u proslosti, samo sto tad nisi obracao paznju.

secam se nekad samo na kraju dnevnika pogledam prognozu sa sutra da znam da li da nosim kisobran a sad stalno gledamo vreme, na telefonu proveravamo 5 dana u napred kako ce biti, optereceni smo da li ce za vikend padati kisa da nam ne pokvari vikend..ljudi su totalno svirnuli :D

postali smo preoptereceni vremenom i zato sad nalazimo teorije zavera cim je malo drugacije
Confused Fran Healy GIF by Travis

Ne svidja mi se kako normalizuješ vremensku prognozu, sumnjiv si mi zbog toga... :think:
Ko te plaća da teoriju zavere o vremenu normalizuješ, i tako eliminišeš novopečene teoretičare zavere???
Michael Jones No GIF by Achievement Hunter

ma naravno.
secam se kad sam bio mali jednog leta krajem jula kisa pljustala, lose vreme nedeljama, hladno da sam bio u jaknici i pitao sam se, sad krecemo na more, kako tamo moze da bude lepo vreme? :D
znaci oduvek su bile oscilacije ali sad ljudi prave teorije zavera oko toga
Prave zavere ili prodaju naslovima šuplje priče. Vremenske prognoze najavljuju
sa Šokantno, Najtopliji dan, Crveni alarm i slično.
Gledaj ovo
PRED NAMA NAJTOPLIJI DAN OVE NEDELJE!

Pa u svakoj nedelji imaš jedan najtopliji dan. :lol: Gde je tu razlog za velika slova
i uzvičnik. Mislim, šta je tu uopšte vest. Jedno veliko ništa.

a kako objasnjavas da u rusiji na dan pobede kad je vojna parada nikad nije padala kisa?
iako je u pitanju pocetak maja kad je najnestabilnije vreme.

zaista mislsi da ne utricu na vreme?
Ne zaboravi ni da su američki demokratski izbori po sunčanom danu takodje

A ni kod nas nikad ne pada kiša kad nam dodju diplomate iz Bugarske, S.Makedonije, Rumunije... Samo blokada grada mada je ona sa seljacima i ovako...

Kako nisam obracao paznju? Recimo pre 20 i kusur godina je u maju bivalo pakleno, kao sad u junu. 2018 je u maju bilo hladno,
trebalo grejanje...
I jos jedna stvar, nekada si sa barometrom mogao da predvidis vreme 2-3 dana unapred, sad vise ne moze...
vidis kako nemas pojma z:mrgreen:

da li znas da su najkisovitiji meseci maj i juni?
oduvek je tako bilo
nekad sam jos u aprilu pocinjao da nosim majice sa kratkim rukavima a nekad tek u junu..sve zavisi od godine do godine,

po cemu je maj posebno nesto rashladjen?

https://sumeteo.info/wxtempsummary.php

spominjes 2018.
maksimalna temperatura u maju 31.2 ne deluje mi hladno za grejanje
prosecna temperatura 19.8
cak veca nego 2019. :tongue2:
a prosecna minimalna veca nego u celoj dekadi :D

Back