Lepi ljudi..

• Začetnik teme Začetnik teme V
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ево ја могу да допринесем теми својим ставом о качењу слика.

Мојих слика је било на форуму још у време кад је тема Слике форумаша била на Савременом мушкарцу, тако да ме стари форумаши углавном знају. Али сам давно престала да их качим, не само зато што ми је дража анонимност, већ зато што сам схватила да је претпоставка да се слике каче ради оцењивања лепоте, а све чешће наилазим на нереалне коментаре слика других форумаша. Лепима траже мане, ружне обасипају компиментима, свако има своја мерила, а углавном се све своди на то да сваки Цига свога коња хвали, у смислу да се добри форумски другари међусобно засипају похвалама. Пар пута сам остала поражена када сам имала прилике да видим слике неких људи који су буквално годинама тражили силне замерке свим осталим форумашима. Њихове слике су биле међу мени најружнијим.:eek: А ко би то претпоставио, на основу онаквих надобудних постова? Или баш би?

Нисам из те приче, не зато што не могу да поднесем евентуалну критику, него не знам ни шта бих са похвалама. Просто не желим да ми неко оцењује физички изглед уопште, а камоли на основу мале слике на форуму. Некад сам мислила да је поента качења слика "спајање тона са сликом", упознавање, шта год. Али излагање себе критици и оцењивању осталих ми није пријатно уопште. Из истих разлога, не радим то другима и мислим да се не може наћи више од 2-3 моја поста у којима дајем, било какву, оцену нечије слике. Ту не рачунам овај пост, где јесам коментарисала мој доживљај нечије лепоте, али нисам никог именовала.

Што се неке, условно речено, дефиниције лепоте тиче, за мене је лепота физичка лепота, при чему не кажем да карактер донекле не утиче на општи утисак, због израза лице, погледа, мимике, али не мислим да је нека "добра душа" лепа само зато што је добра.Сви лепоту доживљавамо другачије, али чини ми се да за оно за шта већина људи мисли да је лепо, може да се каже да и јесте лепо. Већина није гарант објективности, али некако се све на то своди, не знам како другачије уопштити појам лепоте.:think:

Тако да мислим, полазећи од себе, да људи оклевају да поставе слике зато што не желе да им се изглед коментарише, или бар не желе негативне коментаре, а сви су изгледи да би већина коментара била незаслужена, било позитивних, било негативних.

Nisam znao za koji je tacno pdf ova tema..
Mislio sam da bi ovo moglo biti donekle mesto za to..

Naime, desio mi se jedan zanimljiv slucaj sad na pdf-u muskarci..
Tamo postoji tema pod nazivom: Top 5 cica na forumu.. Sve u svemu, izjasnjavanje ko vam je naj "cica" po opstem utisku. Ili pak samo fotografiji..
Proizvoljno. Ok, vecinski po fotografijama..

Medjutim, posto je bilo previse hvaljenja lepote pomislio sam da bi bilo u redu dati i ruznim devojkama priliku da se eksponiraju. Naravno, muski deo bi glasao ko je najruznija devojka..
Suprotni kraj jedne iste price, druga strana novcica..
Naravno, to jeste bila ironija na racun Holivudske price o lepoti i nicem drugom. Oni koji su ispod proseka, kao da nemaju mesto za sebe. Ili bolje reci, za vizuelno prikazivanje sebe. Imaju naravno, neko bi mogao reci, to su slike forumasa i forumasica..
Ali u takmicanju ko je naj, cak i u virtuelnoj drzavi Krstarica, nema mesta..
Korektno bi bilo dati ljudima sansu da se bar negde osete dobro u svojoj kozi. Kao pobednici..

Medjutim, tema je zatvorena sa sledecim razlogom: nema dovoljno fotografija da bi se moglo uporediti..

Hmm, sad.. Ako nema, zasto nema? Stid svog izgleda?
Vrlo moguce. Ali kad se vec stvara utisak takmicenja i kad se postavlja pitanje, ko je naj, sta ocekivati od ljudi koji vec imaju problem s tim?

Dakle, da li virtuelna drzava Krstarica, treba imitirati zivot u svemu? :confused:

Nije problem u tvojoj temi već u kriterijumu....Ne postoji univerzalno merilo lepote i ružnoće. Ono što je meni prelepo ili užasno ružno za tebe ne mora da bude. Često se u kontekstu ružnog izgleda pominje debljina, ali i mršavo ume da bude odbojno. Svako od nas je nekome privlačan a nekome ne. Ne možemo svima biti lepi niti svima ružni....
I još nešto, kada nekog voli, prijatelj ti je, brat, sestra, roditelj....da li kada ga pogledaš pomisliš "čoveče al je ružan/ružna?" Ne. Zato što voliš ono što oni jesu a ne ono kako izgledaju. Suštinu a ne formu.

od cele priče, iz nekog sam se razloga zakačila za sledeće:

ako je vecina populacije siromasna,onda ce debljina predstavljati statusni simbol i znak da je neko platezan,lepo zivi i slicno..

Verovatno je skroz offtopic, ali šta bi to značilo u kontextu našeg (američkog?..:think:) društva?

Smo većinski bogati?

Pomereni kriterijumi; evolucija mišljenja/stava; hm, šta?

p.s. "našeg" i "američkog" je sa svrhom izjednačeno.

Проблем је у стандардима који сепостављају на тв си на реклами морају бити лепи и затегнути
све мора бити нај
и уопште у друштву је сада приоритет такмичарски уместо солидарног духа,
такмичарски дух је оно што капитализму даје крвоток
солидарни је нешто што је отров за капитализам

upravo to. A taj takmicarski duh potice iz reptilskog dela mozga. Znaci reptili koji vladaju svetom nam namecu takmicenje u svemu kako bi nas drzali na toj njihovoj frekvenciji.

...lijep covjek ili zgodan covjek, dusevno ljepotom zracan i hladno grcko-statualan je tako labilna konotacija i odrednica da se ne moze reci u jednom naletu napisa o tome. Lijepo kao estetska naslovnica ne postoji u opsegu definisanja ako nema iskustva...lijepo nemoze bez bez moralnog i post-moralnog...ne moze bez vremenske distance i provjere trajnosti i istrajnosti...
-tako misli, Faraonn..

..dobro ajd ovdje se radi o ljepoti...ali kad sam ja došla na krstaricu očekivala sam nešto opuštajuće, neobavezno..što kažeš van real...ali ovdje je sve real..ista su pravila..ista očekivanja..i nema mjesta gdje te ne ocjenjuju na ovakav ili onakav način...ima neke razlike ...sigurno..neko od nas je možda elokvetniji u stvarnosti tj. bolji je verbalno nego na papiru, možda bolje može da se izrazi rječima ....neki su tu u prednosti.....
....a što se tiče ljepote....ja to posmatram samo kao slike..isto tako kad bi sreo nekoga u real možda bi izgledao sasvim drugačije..možda onaj ko ti izgleda ružan u real bi se iznenadio kako dobro izgleda i obrnuto....
...suština je u tome da niko od nas ne posjeduje sve kvalitete ni ovdje ni u real....ovdje je samo tačka posmatranja drugačija.....
....ja mislim da za sve ima mjesta ovdje i vani jer priroda želi da njena stvorenja žive i svakog je opskrbila nekim ''oružjem'' na koje može uvijek da računa...
...a možeš to posmatrati i iz drugog ugla, koji je doduše sličan ako malo bolje razmisliš...
....to je iz djela Kockar Dostojevskog....Došlo je vrijeme da ljepota plati svoju cijenu...
...tj.sve što imamo plaćamo onim što nam je oduzeto....
:lol:..sad ću ja dodati kao faraon..ovako ja mislim...

Back