Evo jednog lepog opisa kako je nastala i sta je zena.
Radeći na ženi, Bog je došao do 6. dana.
Došao je Anđeo i pitao ga: "Zašto trošiš toliko vremena na nju?"
Bog mu na to reče: "Jesi li ti video sve što sam ja njoj dao? Ona mora znati prati, ne sme biti od plastike, treba imati više od 200 pokretnih zglobova, svaka dijeta treba funkcionisati i uz to treba imati krilo za barem četvero dece... Ali u isto vreme da ima poljubac koji može izlečiti sve, od ozleđenog kolena, pa do slomljenog srca... I da to sve radi sa dve ruke."
Anđeo se začudio svim tim veštinama: "Sa samo dve ruke...Pa, to je nemoguće...I ovo je samo standardni model...To je puno posla za 1 dan, odmori pa je dovrši sutra."
"Ne želim to", protestovao je Bog, "tako sam blizu da završim ovo biće što je mom srcu drago. Kad se razboli, sama se izbori za ozdravljenje i može raditi 18 sati dnevno."
Anđeo se približi i dotakne ženu --- "Bože, kako si je napravio tako meku..."
"Jest, mekana je" kaže Bog "ali napravio sam je i da ima snagu. Nećeš verovati što sve može izdržati!"
"Može li misliti?" pita Anđeo.
Bog odgovara: "Ne samo da može misliti, nego može i sarađivati i dogovoriti se."
Anđelu nešto privuče pažnju i dotakne ženino lice... "Bože, izgleda da ovaj model ima jedan propust. Nisam li ti rekao da previše toga stavljaš na nju..."
"Nije to nikakav propust, to je suza" ispravi ga Bog.
"Čemu to?" upita Anđeo.
I Bog kaže: "Suza je njen način da se izrazi, njena tuga, njena ljubav, njena samoća, njena bol i njen ponos."
Ovo je ostavilo velik utisak na Anđela: "Ti si genije, Bože...Na sve si mislio...Žena je sjajno biće!"
"To je istina! Žena ima zadivljujuću snagu. Žene podnose teškoće, nose tugu, ali znaju za sreću, ljubav i svoje mišljenje. One se smeju kad žele vrištati. Žene pevaju kad žele plakati. Plaču kad su srećne i smeškaju se kad su nervozne. Bore se za ono u šta veruju. One su protiv nepravde. Ne priznaju -ne- kao odgovor ako postoji drugi i bolji način za rešenje. Sve od sebe daju za svoju porodicu. One prate prijateljicu lekaru, zato što se boji.
I žena voli bez granica...
One plaču kad im deca dožive nešto novo u životu i raduju se dobroti svojih prijatelja.
One se raduju kad čuju za neko rođenje ili venčanje.
Srce se njihovo slomi kad čuju za smrt neke drage osobe.
One tuguju za izgubljenim voljenim osobama, ali su jake i kad više nema ničega za što bi se borile.
Žene znaju da jedan poljubac i zagrljaj mogu izlečiti slomljeno srce.
Ipak, žena ima jednu grešku
- ONA ZABORAVLJA KOLIKO VREDI- ...