Majstor Života
Iskusan
- Poruka
- 5.714
Ali zato ima dežurnih Đilasovaca.
Sendvičari došli baš kad i predviđeno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ali zato ima dežurnih Đilasovaca.
Ministarka građevinarstva Aleksandra Sofronijević rekla je da su režimi automatskog upravljanja saobraćajem u tunelu i ručni režim upravljanja koji je na snazi u tunelu Munjino brdo identični po stepenu sigurnosti.
Ona je u emisiji RTV rekla da su građani dobili 20 kilometra "sigurnog i bezbednog puta", prenosi Beta.
"U javnosti su se pojavile informacije da ta deonica nije bezbedna, a njeno puštanje u saobraćaj u režimu probnog rada je odobreno na osnovu izveštaja Gradskog zavoda za veštačenje i iza ovog izveštaja na 270 strana stoji devet inženjera koji imaju svoje ime i prezime, licence i sigurna sam da ne bi uradili ništa što je suprotno sigurnosti", rekla je Sofronijević.
Ta deonica puta puštena je u nedelju u saobraćaj, a upravljanje saobraćajem se vrši ručno, po izmenjenoj uredbi koju je nedavno donela Vlada Srbije, što nije predviđeno Pravilnikom o bezbednosti saobraćaja u tunelima.
Inženjeri su, prema rečima Sofronijević, proverili ispunjenost svih uslova, a ono što razlikuje automatsko upravljanje saobraćajem u tunelu i ručno upravljanje koje je na snazi 90 dana po Vladinoj uredbi je da u slučaju akcidenta sistem to automatski dojavljuje, "a u ovom slučaju to radi živ čovek".
Sofronijević je rekla da nije tačno kako se čuje u javnosti da 50 inženjera koji su vršili nadzor nisu hteli da potpišu tehničku dokumetaciju, već da su samo tražili neka razjašnjenja iz Uredbe.
"Problem je što su Uredbom, koja je relativno skoro stupila na snagu, propisani obrasci, prilozi i izjave koji je inženjeri trebalo da potpišu, a to je za njih bila novina. Tražili su pojašnjenja i po dobijanju su potpisali", rekla je ona.
Istakla je da Uredba koja je doneta u decembru prošle godine, a izmenjena je nedavno, propisuje puštanje saobraćaja kroz tunel u probni rad, a jedino ograničenje je zabrana ulaska vozila do automatskog upravljanja tunelima važi za teretna vozila sa opasnim otpadom.
02!
Dakle, da ne tupim(o) džaba.. pišete na osnovu izmišljenih i imaginarnih informacija.
Ministarka građevinarstva Aleksandra Sofronijević rekla je...
Dakle, da ne tupim(o) džaba.. pišete na osnovu izmišljenih i imaginarnih informacija.
Treba tebi vjerovati a ne državnim službenicima, vladi, ministrima, i ostalim odgovornim stručnim licima?Tu Uredbu su pisala stručna lica a ne dokoni teletabisi i političari i nije doneta zbog masnih kolača nego je to, gotovo izvesno, bilo inicirano zbog harmonizacije sa evropskom regulativom u konkretnoj oblasti. Najveći deo stručnih propisa, pravilnika, uredbi, standarda i uopšte gomila podzakonskih akata u prethodnih 25 - 30 godina doneta je upravo u postupku harmonizacije za legislativom u EU jer smo se ložili da ćemo se kad, tad pridružiti.
Ti o tome očigledno blagog pojma nemaš, što je i sasvim normalno, ti si samo partisjki bot i poslušnik, struka je za tebe nepoznat pojam.
Kada o nečemu ne znaš ništa onda je normalno da ćutiš i da se ne praviš poametniji nego što jesi.
Ministarka građevine, koju pominješ je završila, pazi sada PRAVNI FAKULTET, što znači da ni dotična blagog pojma nema o struci i priča isključivo sa pravnog aspekta. U zemlji u kojoj pravnik suflira inženjerima šta treba da urade i potpišu se dešava ono što se nama dešava.
Dakle, prijatelju, veruj ti slobodno pravniku i političarima a nemoj verovati inženjerima.
Veruj ti i baba vračari a nemoj verovati lekarima
Tvoja glupa glavudža na ramenima pa radi sa njom šta ti je volja, nije neka velika šteta ako se bilo šta desi
Treba tebi vjerovati a ne državnim službenicima, vladi, ministrima, i ostalim odgovornim stručnim licima?
Treba tebi vjerovati a ne državnim službenicima, vladi, ministrima, i ostalim odgovornim stručnim licima?
A Kinezi su eto napravili fuš i crnu tačku taman da izgube posao i licence po svijetu..
Jesam li ja tebe vrijedjao po bilo kom osnovu.. i jednu ružnu riječ?
To što su tvoje "želje" ne bih poželio ni jednom živom stvorui na planeti, tako da, stidi se.
Bez izvinjenja ne komentarišem više..Ja vidiš JESAM stručno lice, ja jesam radio ispitivanja, procene rizika i slične stručne stvari u svojoj oblasti.
Nisam građevinac i ne radim sa tunelima ali recimo imam iskustva sa bezbednosnim sistemima koji se ugrađuju u tunele, slične sam projektovao i ugrađivao na drugim opasnim mestima, recimo u industriji.
Možeš mi verovati da sam za bezbednost izuzetno stručan a i ne moraš, tvoj problem.
Kakva god sigurna da je neka dionica puta, greške većinom prave vozaći u saobraćaju.
Bez izvinjenja ne komentarišem više..
Recimo da je ovo objašnjenje sasvim na mjestu..
Kakva god sigurna da je neka dionica puta, greške većinom prave vozaći u saobraćaju.
https://forum.krstarica.com/threads...red-tunela-munjino-brdo.1034855/post-51268869Za šta da ti se izvinim, što nemaš pojma a smatraš se pozvanim da diskutuješ o vrlo osetljivim stvarima.
Normalno da greške prave uglavnom vozači ali to nije poenta priče kod tunela.
Poenta priče je što će neka budala da pretiče u tunelu ili da se javi na telefon i da se slupa i tako izgubi svoju ludu glavu. To nije ni moj ni tvoj problem, ali jeste ako zbog haosa, blokade ili daleko bilo požara koji nastane zbog te nesreće nastradamo i ja i ti koji smo naišli na haos i ne možemo da se evakuišemo a požar se širi nenormalnom brzinom. Gde da bežimo u tunelu, genije, zamisli da sistem za automatsko gašenje požara ne funkcioniše a tunel dugačak 2-3 kilometra.
Da je običan put staneš sa strane i čekaš da se haos rasčisti, baš te briga, dok u jako dugačkim tunelima svaka nezgoda postaje potencijalna katastrofa neslućenih razmera. Zato tu nema mesta za zezanje i ukidanje pravilnika i uredbi, sve mora da bude ispoštovano i da radi
Pravilnik postoji a to što za vas "ne važi" je vaš problem.Zamisli tek kako je na "ma kakav pravilnik" deonicama puta. Mogli su bar da kažu koji od 11 prolaza za evakuaciju vode do 3 medicinske sestre.![]()
Za šta da ti se izvinim, što nemaš pojma a smatraš se pozvanim da diskutuješ o vrlo osetljivim stvarima.
Normalno da greške prave uglavnom vozači ali to nije poenta priče kod tunela.
Poenta priče je što će neka budala da pretiče u tunelu ili da se javi na telefon i da se slupa i tako izgubi svoju ludu glavu. To nije ni moj ni tvoj problem, ali jeste ako zbog haosa, blokade ili daleko bilo požara koji nastane zbog te nesreće nastradamo i ja i ti koji smo naišli na haos i ne možemo da se evakuišemo a požar se širi nenormalnom brzinom. Gde da bežimo u tunelu, genije, zamisli da sistem za automatsko gašenje požara ne funkcioniše a tunel dugačak 2-3 kilometra.
Da je običan put staneš sa strane i čekaš da se haos rasčisti, baš te briga, dok u jako dugačkim tunelima svaka nezgoda postaje potencijalna katastrofa neslućenih razmera. Zato tu nema mesta za zezanje i ukidanje pravilnika i uredbi, sve mora da bude ispoštovano i da radi
Pravilnik postoji a to što za vas "ne važi" je vaš problem.
Šta ja ima da lupetam.. tu su relevantni nadležni organi. ja njih "razumijem" ne neke politikantske floskule.Ti nisi u stanju da savladaš s razumevanjem ni 25 sekundi Drobnjaka, a lupeto bi nešto o bezbednosti.![]()
Šta ja ima da lupetam.. tu su relevantni nadležni organi. ja njih "razumijem" ne neke politikantske floskule.
dok ti pises na osnovu ''strucnjaka'' koji su dodatno opteretili nadstresnicu sa PLUS 23 TONEMinistarka građevinarstva Aleksandra Sofronijević rekla je da su režimi automatskog upravljanja saobraćajem u tunelu i ručni režim upravljanja koji je na snazi u tunelu Munjino brdo identični po stepenu sigurnosti.
Ona je u emisiji RTV rekla da su građani dobili 20 kilometra "sigurnog i bezbednog puta", prenosi Beta.
"U javnosti su se pojavile informacije da ta deonica nije bezbedna, a njeno puštanje u saobraćaj u režimu probnog rada je odobreno na osnovu izveštaja Gradskog zavoda za veštačenje i iza ovog izveštaja na 270 strana stoji devet inženjera koji imaju svoje ime i prezime, licence i sigurna sam da ne bi uradili ništa što je suprotno sigurnosti", rekla je Sofronijević.
Ta deonica puta puštena je u nedelju u saobraćaj, a upravljanje saobraćajem se vrši ručno, po izmenjenoj uredbi koju je nedavno donela Vlada Srbije, što nije predviđeno Pravilnikom o bezbednosti saobraćaja u tunelima.
Inženjeri su, prema rečima Sofronijević, proverili ispunjenost svih uslova, a ono što razlikuje automatsko upravljanje saobraćajem u tunelu i ručno upravljanje koje je na snazi 90 dana po Vladinoj uredbi je da u slučaju akcidenta sistem to automatski dojavljuje, "a u ovom slučaju to radi živ čovek".
Sofronijević je rekla da nije tačno kako se čuje u javnosti da 50 inženjera koji su vršili nadzor nisu hteli da potpišu tehničku dokumetaciju, već da su samo tražili neka razjašnjenja iz Uredbe.
"Problem je što su Uredbom, koja je relativno skoro stupila na snagu, propisani obrasci, prilozi i izjave koji je inženjeri trebalo da potpišu, a to je za njih bila novina. Tražili su pojašnjenja i po dobijanju su potpisali", rekla je ona.
Istakla je da Uredba koja je doneta u decembru prošle godine, a izmenjena je nedavno, propisuje puštanje saobraćaja kroz tunel u probni rad, a jedino ograničenje je zabrana ulaska vozila do automatskog upravljanja tunelima važi za teretna vozila sa opasnim otpadom.
02!
svi nabrojani ce dogodine letovati u PRISONUTreba tebi vjerovati a ne državnim službenicima, vladi, ministrima, i ostalim odgovornim stručnim licima?
dok ti pises na osnovu ''strucnjaka'' koji su dodatno opteretili nadstresnicu sa PLUS 23 TONE
prvo pricase nismo nista radili na nadstresnici.
potom, jesmo malo smo je opteretili, sta je to 23 tonice plus...
Pogledajte prilog 1757792
Sorosh spam.. daleka im lijepa kuća.svi nabrojani ce dogodine letovati u PRISONU
ta drzava je oteta i privatizovana kriminalnim klanom koji odradjuje poslove velikih investicija.
pa onda ne cudi kada takvi dunsteri dodtano opterete nadstresnicu sa plus 23 tone...
Pogledajte prilog 1757794
Sve što pišeš je u službi rušenja Srbije i njenoj propasti.. tako da se ne moraš truditi džaba.Ne znam šta je poenta da mi odgovaraš izjavama ljudi koji nisu OVLAŠĆENA STRUČNA LICA
Njihovo pravo je da izjavljuju šta god hoće i to mogu da rade jer nemaju nikakvu odgovornost.
Da li je nešto dobro urađeno ili nije odlučuju i potpisuju stručna lica i za to su odgovorni.
Ako misliš da je sve ovo preterivanje navešću ti primere iz Nemačke, Austrije, Švajcarske i Italije. Mislim da možemo da se složimo da je putna infrastruktura u svakoj od njih na znatno višem nivou nego kod nas, da se zakoni i pravilnici strogo poštuju i da ispred tunela ne dežuraju medicinske ekipe.
Bez obzira na sve to u svakoj od ovih zemalja je broj nesreća, smrtnih slučajeva i povreda u tunelima u konstantnom porastu.
Dakle ništa što se radi nije preterivanje već nužda, sve je više tunela, saobraćaj je sve intenzivniji i broj nesreća raste.
Inače u tunelskim nesrećama po statistici na svakog poginulog ide još najmanje 10 povređenih, najčešće zbog dima.
Lepo ti je objasnio, nigde te nije vređao a ti si ga prozvao zbog rušenja Srbije??? Po kom osnovu stručna lica nisu relevantna?? Ja i dalje samo mislim da si ti previše zaslepljen, ne želim da prihvatim činjenicu da si prvoklasni propagator SNS retorike.Sve što pišeš je u službi rušenja Srbije i njenoj propasti.. tako da se ne moraš truditi džaba.
Da su tvoji puleni na vlasti, sve bi bilo med i mlijeko, tako da te to dovodi u poziciju ostrašćenog i neobjektivnog a kao takav nisi relevantan.
Sasvim normalno za vas je da vam ništa ne valja a ono što vas dodatno degradira je što vrijedjate neistomišljenike..
Lepo ti je objasnio, nigde te nije vređao a ti si ga prozvao zbog rušenja Srbije??? Po kom osnovu stručna lica nisu relevantna?? Ja i dalje samo mislim da si ti previše zaslepljen, ne želim da prihvatim činjenicu da si prvoklasni propagator SNS retorike.
Sve što pišeš je u službi rušenja Srbije i njenoj propasti.. tako da se ne moraš truditi džaba.
Da su tvoji puleni na vlasti, sve bi bilo med i mlijeko, tako da te to dovodi u poziciju ostrašćenog i neobjektivnog a kao takav nisi relevantan.
Sasvim normalno za vas je da vam ništa ne valja a ono što vas dodatno degradira je što vrijedjate neistomišljenike..
Kada nadješ nekoga naivčinu, onda tako možeš ..Ne pišem ja ovo zbog tebe, ti si tragično i potpuno izgubljen slučaj
Ja ovo pišem i odgovaram ti zbog drugih koji čitaju, u suprotnom bi neko mogao da pomisli da nebuloze koje pišeš možda imaju veze sa zdravim mozgom.
Ovako svako može da pročita i tvoj i moj komentar i argumente i da sam zaključi ko lupeta i botuje a ko možda piše i nešto smisleno.
Tako da ne laskaj sebi, ne bih potrošio ni sekund svog dragocenog vremena da ostrašćenom botu crtam i objašnjavam