lek za smirenje

Evo,bio sam kod psihologa i rekao mi je neke stvari koje su totalno tacne.
- Dan se sastoji od 24h,vrlo je vazno da se uspostavi neki balans u toku dana.Vrlo je vazan raspored koji radis u toku dana,rad,red i disciplina i da se pridrzavas toga ako zelis kvalitetan san,zivot i manje stresa.Stres je neizbezan,ako te neko iznervira na poslu seti se toga da ides kuci da kuliras,seti se toga da moras raditi bolje da bi pre zavrsio i da ti niko ne bi dubio nad glavom,okupiraj se poslom da bi ga sto pre i sto kvalitetnije uradio i samim tim ces i sebe poboljsati i dati samom sebi priznanje a pored toga bice i drugi zadovoljni.
Sto se tice dana od 24h sve je lepo rasporedjeno i po pravilu 3x8=24.
8.sati rada
8.sati raditi sta volis (setati,baviti se hobijem,kulirati sa prijateljima ili sta god)
i sto je najvaznije 8.sati sna (lazu koji kazu da je 6h dovoljno za dobar san) ishrana i sport je takodje jako bitan ko nije lenj da se bavi time.Dati sebi disciplinu i inat i terati tako,u pocetku je tesko dok se ne naviknes i prekines lenji zivot koji vodis.Kada to uspes da izbalansiras sve ide kasnije kao po loju.
ETO,TO SU NJENE RECI I MISLIM DA JE ZENA TOTALNO U PRAVU! Nije me zao sto joj dadoh 3000.dinara.Zena mi je dala tako dobar savet da sam morao da podelim sa drugima.Malo mi je frka meni jer radim u 3.smene i stalno se menja.Te prva pa druga pa treca ali ok je nadjem vremena za sve po malo kada bolje razmislim.Vrlo je vazno da legnes i ustanes kada si planirao,manite se odlaganja alarma.
Nikako kafu i cigare,pre spavanja popiri caj od kamilice,nane ili koji god ili solju toplog mleka.Vecerati nesto lagano i ne piti sokove ili vodu previse da ne bi se budili u po noci da idete da piskite :) to vam ubije san.I na kraju svega,verujte mi da necete imati vremena ni da pomislite na neke pilule za smirenje ako se pridrzavate svega ovoga.
Moramo imati neki balans u svemu.Apsolutno u svemu!

:aha:

Probaj sa ruskim čajem (epilobium angustifolium). Moja supruga ga koristi upravo zbog problema sa spavanjem. Efikasan je. Probao sam ga i ja, nakon ispijene dve šolje zaspim za nepunih 45 min.
Supruga tvrdi da je jači od valerijane.

Da li je po tebi logično da jedan čaj ima toliku isceliteljsku moć?

To mu ja pricam sve vreme, a nemam nista ni protiv njega ni protiv caja, ali dzabe, covek ne zna osnove farmakologije, ne zna sta to znaci aktivni sastojak, jedinjenje necega, sta je caj, koje molekule sadrzi, u kolikom procentu sta je tu aktivno sve sta neaktivno, koliko lek sadrzi cega, kako zasto itd. Pa i lekovi su nastali tako sto su se izucavali aktivni sastojci u biljkama....Sve oko nas je hemija.....Nema tu ovo i ono. Ali izmedju tih biljaka i leka stoji jedna deeebela nauka sa svim svojim naucnim istinama. A oni su preskocili taj deo. Za njih je to prosto - relacija biljka - lek, a izmedju nema nista, izmedju je farmakomafija i neke gluposti, sta ce nam to, pijemo caj za sve zivo jer tako smo u mogucnosti.

Sama kontradikcija je da je taj caj tooooliko delotvoran za mnooogo toga a da nema nikakvih nezeljenih dejstava.....
On covek ne razume da je sam takav stav zapravo kontradikcija i perpetum mobile ljudske fiziologije i biohemije kada bi bio istinit iskaz. Jer ili nije delotvoran kako se opisuje, ili jeste toliko koliko se ispituje ali i visoko rizican za ostalo, jer TAKVI SU ZAKONI PRIRODE, odn biohemije i farmakologije. Pogotovo sto on ne zna u samom caju koliko je aktivne materije i sta jos pored toga sadrzi.

On covek nije cuo za rec HOMEOSTAZA covekovog tela. Upravo to i zameraju lekovima i sujeverno pripisuju nesto lose farmakomafijama - "Aha, uzmes lek on ti ovo popravi a ono pokvari", a njegov cak kao ima jace dejstvo nego lek a nikakvo stetno dejstvo". Pa ne mora covek da bude Nobelovac da zakljuci da takva hipoteza uospte nije tacna i ne moze biti odrziva sama po sebi. Sama vrsi kontradikciju prema sebi.

Preporucivao je taj caj sakom i kapom svima ovde, a onda u jednom trenutku je uradio i dobru stvar - jednoj devojci je rekao da ga NE KORISTI AKO ZELI DA ZATRUDNI ili ako je vec trudna.
I to je ono sto strucnjaka razlikuje od "pametnjakovica alternativca" - STA BI BILO DA JE SLUCAJNO ZABORAVIO TO DA NAGLASI ?
Zena bi rizikovala da IZGUBI DETE. UBIO BI DETE. Zato ovo i jeste nadriapotekarstvo i ne mora valjda da umre neko pa tek onda da se kaze - "jao ipak je to nesto lose sto tako ljudi dele cajeve za sve i svasta". A takve bi osobe onda rekle - "Jao pa ja sam samo hteo da pomognem ( i izreklamiram nesto i neku kintu na brzinu da smotam)" ali to nece vratiti nekog umrlog ili ozdraviti nekog ko se ravasio nadrilekarskim lecenjem.

Sva sreca pa je to samo caj i nema ni 20% ucinkovitost najverovatnije kao sto prica Radovan i sto ga niko nece kupiti odavde.
Zamislite da valja npr MMS onaj zivi otrov kao onaj Madic koji drzi okultisticku izdavacku kucu Ezoterija sto je posle zavrsio u zatvoru.

Probaj sa ruskim čajem (epilobium angustifolium). Moja supruga ga koristi upravo zbog problema sa spavanjem. Efikasan je. Probao sam ga i ja, nakon ispijene dve šolje zaspim za nepunih 45 min.
Supruga tvrdi da je jači od valerijane.

O valerijane mi pada pritisak, ili pad skace, varijacije, jako lose deluje na mene. Ruski caj ne mogu da pijem, muka mi od njega.
Kazu da marihuana radi dobro tu, mada ni to kod mene ne deluje tako. Naopaka sam :lol:

Opusteno ;) Balansiram se polako ali sigurno.Legam oko 20-21-22h,zaspim brzo,budim se tako nocu ali se ponovo uspavam.Skontao sam da kada spavam i upaljen mi je TV i komp.teze zaspim.Sada mi je sve pogaseno,zaspim u hladnu sobu,budim se ujutru oko 8-9h i sve se vraca u normalu.Nista ne koristim,nikakve cajeve ni lekove.Poslusao sam psihologa.E sad cu videti kako funkcionise dalje jer sam imao slicno iskustvo kao sada ovo,spavam kako treba i odjednom izgubim volju da smesno je ali izgubim volju za spavanjem.Videcu kako ide,za sad je sve ok.

Opusteno ;) Balansiram se polako ali sigurno.Legam oko 20-21-22h,zaspim brzo,budim se tako nocu ali se ponovo uspavam.Skontao sam da kada spavam i upaljen mi je TV i komp.teze zaspim.Sada mi je sve pogaseno,zaspim u hladnu sobu,budim se ujutru oko 8-9h i sve se vraca u normalu.Nista ne koristim,nikakve cajeve ni lekove.Poslusao sam psihologa.E sad cu videti kako funkcionise dalje jer sam imao slicno iskustvo kao sada ovo,spavam kako treba i odjednom izgubim volju da smesno je ali izgubim volju za spavanjem.Videcu kako ide,za sad je sve ok.

Ubaci uz sve ovo obavezno i sport, ali ne kasno uvece blizu spavanja.....

Drago mi je da si trenutno uspeo i da ide....Nemoj slucajno da mislis da je to lako i da mozes sebi "dati oduska" pa da se vracas na stare stvari.....Jer mozes napraviti takvu insomniju da ti ne mogu posle pomoci ni becki lekari.

Vidis, tvoj sam posao sa sve 3 smene cini da si ti u rizicnoj grupi za nastanak poremecaja sna. Isto tako, nije tu san sam po sebi problem, on je zapravo pokazatelj nivoa anksioznosti osobe (sto ne znaci u povratnom smeru - da ako neko lepo u iredno spava da nije uopste anksiozan).
Jer cim si ti rekao da te neko iznervira na poslu pa ne mozes da spavas i posle nekoliko sati posle posla.........Ono, to nema mnogo veze sa snom. Nego sa neuroticnim reagovanjem. Nastavis li losim putem razvices anksiozno-neuroticne poremecaje.

Zato ti sada pomaze i pravilan savet i dovodjenje zivota u red, ali ako nastavis da se igras svojim zivotom, posle ti nece pomoci ni vecina farmakoterapija + najbolje psihoterapije.
I u tome je i kvaka - tvoj savet je za tvoje stanje, ne deli ga drugima. Neko ce morati piti cajeve, neko tablete na biljnoj bazi, neko osrednje medikamente a neko i tesku farmakoterapiju sa brojnim nezeljenim efektima, jer je dosao do takvog nivoa da nicim drugim ne moze pomoci sebi a polako mu se povecava invalidnost za ceo svoj zivot u svim poljima.

Zato se ne igraj, pobegni na vreme od problema, i nemoj da sam te cuo da "gubis volju" i da te mrzi da pravilno zivis, jer to malo sto si ti doziveo, je nista, ali nista spram onoga sto dozivljavaju mnogi ljudi. I nemoj da si dozvolio da dodjes u njihov stadijum. Vecina stvari pocne kao lagana nesanica i blaga iritiranost, prvo na poslu/skoli/fakultetu, pa onda se to prosiri na sve aspekte zivota i osoba trpi konstantni hronicni stres i umor, a posle odredjenog vremena "nebo je granica" sta se sve moze desiti.

Drago mi je da si presekao i otisao kod psihologa bas kada je trebalo, bas u pravo vreme. Bravo zato, imas pohvalu a veruj mi novac koji si dao je nistavan kada se pogleda sta si potencijalno izbegao da ti se psihicki desi. Neki bi posle dali i 200 000e da im se ikako pomogne, ali posle "prosao brzi voz" .....

Ne bih da te plasim, pogledaj ovaj link, nema veze sa tobom i tvojim stanjem, ali ima veze sa zdravstvenim vaspitanjem naseg tabuiziranog naroda na Balkanu. I najvaznija recenica u celom textu - "Primecujete nesto kod sebe? - Recite to nekom. A najbolje strucnom licu. Ili pak bilo kom obrazovnom licu koji ce to prepoznati i dati vam dobar savet kome dalje da se obratite.

http://www.vice.com/rs/read/evo-kako-nastupa-akutna-izofrenija

Sve uredjaje iskljucuj bar 2 sata pre spavanja, jer oni emituju polarizovanu plavu svetlost koja moze da odlozi san i do 1-2 sata prilikom lezanja......

Provetri sobu dobro.....Temperatura mora biti idealna - ne pretoplo ni previse hladno.
Izbegavaj nekoliko meseci da citas dnevne novine, gledas vesti, dnevnike, posebno rubrike hronika.
Ne dozvoli da imas nista stresno jedno 4 sata pre spavanja - nema rasprava, nema svadjanja, nema ubedjivanja, nema razmisljanja kako da resis neki zivotni problem koji imas, nema razmisljanja i ocajavanja kako ti treba jos para, nema brige ko si sta si i koliko si uspeo u zivotu i sl.

Te trece smene ce te vremenom iscrpeti....Vidi ako je ikako moguce da promenis zanimanje.....Ne kazem da je nuzno to ali vec ako mozes da biras izaberi bez trecih smena.

Poslednja izmena:
шоља кафе и једна кашика ракије.
ово је озбиљно.

Sta je "ozbiljno" ? Da kofeinom razdrazi CNS i da stimulise lucenje adrenalina, da dobije tahikardiju ?

Da, bas lep savet kako da se "smiri".

Obrati malo paznju na savete koje delis. Alkohol takodje razdrazuje CNS, iako se na prvi pogled cini da deluje kao sedativ, kvalitet sna ce biti izuzetno los i telo i um se nece oporaviti posle spavanja.

Znaci los i glup savet. + kontraproduktivan.

Vise bi mu pomogao da nisi napisao nista.

Back