Lek za opadanje kose na pecate - alopeciju

• Začetnik teme Začetnik teme li
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@blabla9184 i ostala ekipa, evo situacije.. otishao sam u apoteku u petak i kupio Ricinusovo ulje i Fitoval ampule (one se piju) .. Tamo sam se malo posavetovao sa onom zhenom shto radi, ja sam namerno reko kao da je potvrdjeno da mi kosa opada od monukleoze (a iskreno sumnjam da je to uzrok) i trazhio ricinus a ona mi je preporuchila + Fitoval ampule, pije se jedna na dan a onako na kutiji ima koren dlake, i to je lek namenjen bash za to.. I stavio ulje ,prespavao s tim u kosi ,sutra radio ceo dan, i onda uveche kad sam je prao, iskreno manje dlaka ima. Kosu sam par puta isprao sa jaoo koji beshe shampon ne mogu se setim, i to sam je tri chetri puta oprao, prvi put od kako imam kosu ocheshljao sam je dok je skroz mokra,. Sad mi kosa ne lichi ni nashta, jer ne mogu da je isperem lepo sva se izlepila, i sad ne znam dal je zbog toga shto se sva ulepila ili je zbog ulja ali zaista opada vidno manje.
Apotekarka mi je preporuchila da uz ricinusovo ulje je odlichna kombinacija Kosilijev shampon za kosu + neke kapi koprive, ona zhena kazhe iz lichnog iskustva ma nepogreshiva kombinacija. Pijem i ove fitoval ampule, ma shta da vam kazhem. Ono stvarno hvala svima na podrshci i savetima, eto ja se nadam da ce i vama i meni kosa uskoro biti u staroj snazi, al opet nije to ona kosa koju ja pamtim od pre pola godine. Al *** ne mozhe se iz ove kozhe.
Kada bih znao da je do ulja, a ne npr da mi kosa ne opada zato shto je sva slepljena :/, reko bih vam da odete do apoteke ,ponesete 80 dinara i kupite flashicu ulja. Meni je eto sad zadnji put kad sam je oprao opalo upola manje nego od ranije, opada i dalje ali manje..

Nisma josh sigurna zato shto ga od nedavno koristim, ali znam da mi od ricinusa raste nova. :)
Ovako, trenutno koristim bash biljni shamon od belog luka i korpive (ne znam kako se tachno zove, ako te zanima napisacu) i od njega mi je kosa mnogo manje masna i imam manje peruti, ali josh na opadanju ne vidim neki bitan rezultat. Ali, bar neko poboljshanje. :)
Kada skroz oporavim kosu od opadanja, svakako cu napisati od chega mi je prestala opadati, mozhda i nekome drugom to pomogne! :)
Jel ti isto imash problem sa opadanjem?
E, da, i kapi koprive su extra!

Da imam problema ali nije alarmantno ali.....nije ni za zapostavljanje......cuo sam da su dobri Fitoval sampon i kapsule....meni iskreno nisu pomogli nista ali ima osoba koje ih hvale pa ljudi pokusajte i to.....a Ricinus pomaze extra moram kupiti.....:)

Maslinovo ulje, kantarion, limun i beli luk resavaju taj problem trajno.

Smesa se pravi za svaki dan i mora biti sveza.

3 supene kasike maslinovog ulja
3 kasike kantarion ulja ( za unutrasnju upotrebu)
sok od pola limuna
10 cenova belog luka iseci na komade i pomesati.
3 kasike susamovog taana /makedonski da nije slan/

Smesu treba izgnjeciti u nekoj keramickoj posudi ne u metalnoj i ne sa metalnom kasikom najbolje u solji ili/avanu/ i drzati je na hladnom mestu ne mora frizider, tri puta na dan uzeti i drzati u ustima smesu i polako sazvakati pola sata pre jela.
Popiti na dan minimum 8 casa vode negazirane.
Uvece napraviti od preostale kolicine oblogu i staviti na obolelo mesto i zaviti sa pamucnom krpom natopljenom u caj od kamilice.
Ujutro oprati kosu sa mlakom vodom bvez sampona i osusiti bez fena sa peskirom.
Posle 7 do 10 dana problem je resen i vi ste konacno zavrsili sa problemom.

Poslednja izmena:
:///...ono kad sam stavio ricinus prosli put, kosa je bila vishe slepljena nego shto je sprecheno opadanje, i sinoc sam oprao kosu ,a pre toga nosio ricinus jedno 5-6 sati, i od kako sam je sinoc oprao tako samo sad izvlachim pramen po pramen iz kose.. nema vishe ovome spasa, ne mozhe ovde ni pet dermatologa da pomogne..evo pre dva min sam izvukao jedan pramen od onako 20-ak dlaka, a od sinoc sam takvih pet-shest izvadio...da mu ***** bash sve :/

:///...ono kad sam stavio ricinus prosli put, kosa je bila vishe slepljena nego shto je sprecheno opadanje, i sinoc sam oprao kosu ,a pre toga nosio ricinus jedno 5-6 sati, i od kako sam je sinoc oprao tako samo sad izvlachim pramen po pramen iz kose.. nema vishe ovome spasa, ne mozhe ovde ni pet dermatologa da pomogne..evo pre dva min sam izvukao jedan pramen od onako 20-ak dlaka, a od sinoc sam takvih pet-shest izvadio...da mu ***** bash sve :/

Tako je meni bilo od mycoseb shampona. Kada sam izvukla chitav pramen, zamalo nisam pala u nesvest.
Ne znam koji shampon koristish?
Probaj prirodne, imash te po nekim malo boljim apotekama, oko 300 din su.

ma probao sam i one skupe, i jeftine, i ovakve i onakve s regenarotom bez, ma isti djavo :///.. ee *** dugu kosu sam od malena voleo i eto, ma nbt kad neshto mora da me **** onda mora, nek ide sve u *****.

hvala vam ljudi stvarno, pogotovo tebi blabla skroz si ok i hvala ti na svim odgovorima, ali dzaba je, oshishacu se skroz na kratko, pa cu pushtati opet :///.. vi nemojte da odustajete, ali ja dizhem ruke ,previshe sam mizeran da bih preduzeo bilo shta vishe.

pozdrav milan smederevo

Neznam koliko ce vam pomoci ova informacija i kako cete uspeti da nabavite ,
ali , uvek se ispostavi da neko zna nekog ko putuje ili zivi tamo odakle vam nesto treba.....

Ono sto iz iskustva znam i svog i tudjeg , je da definitivno pomaze,

je preparat iz Indije , i koliko sam ja pokusavala , samo se tamo moze naci ili naruciti do neke druge istocne zemlje .

KESHYOG --hair oil shampoo
A Cosmetic Product

Product by GTM

Sastoji se od nekog biljnog ulja koje se maze svako vece i ujutro se opere samponom
koji je takodje od bilja i u prahu ( pomesa se sa malo vode i saceka par minuta )
Malo je dosadno , ali opadanje se zaustavlja a tamo gde je dlaka ispala pocinje da raste nova .Nije jeftino ali ja sam svoju kosu vratila .
Ako nekog zanima , prepisacu jos podataka sa kutije , pa pokusajte da nabavite .:D

ma probao sam i one skupe, i jeftine, i ovakve i onakve s regenarotom bez, ma isti djavo :///.. ee *** dugu kosu sam od malena voleo i eto, ma nbt kad neshto mora da me **** onda mora, nek ide sve u *****.

hvala vam ljudi stvarno, pogotovo tebi blabla skroz si ok i hvala ti na svim odgovorima, ali dzaba je, oshishacu se skroz na kratko, pa cu pushtati opet :///.. vi nemojte da odustajete, ali ja dizhem ruke ,previshe sam mizeran da bih preduzeo bilo shta vishe.

pozdrav milan smederevo

Ne!Nikad ne treba da odustanes......i ja imam slicnih problema......boiri se, sigurno ce ti neki od preparata pomoci........:)

ovakav zhivot josh nisam spoznao. ima vec evo nedelju dana zub me boli trnula mi cela desna strana glave, ajde juche bio kod zubara stavio lek na zub, sad je kao malo bolje..slobodan dan na poslu nisam imao ne pamtim kad i ne stizhem da operem ovu kosu, ne stizhem ni kod dermatologa da odem, ni chak da je oshisham..... krivo mi ***** mu sve, krivo mu poludecu! koja je fora bre ***, shto opada ,ajde nema veze shto opada nego zashto opada ***** mu sve??!?!?! pa samo mora neshto da me **** u zdrav mozak mora!

Ovaj "PANTENOL" utrljam u kosu koliko pre pranja kose? Jel to ima po apotekama ili mora u toj Lilly kozmetici da se kupi?

Izvinite zbog psovanja i vulgarnosti al prelilo mi je sve chashu vishe..

ovakav zhivot josh nisam spoznao. ima vec evo nedelju dana zub me boli trnula mi cela desna strana glave, ajde juche bio kod zubara stavio lek na zub, sad je kao malo bolje..slobodan dan na poslu nisam imao ne pamtim kad i ne stizhem da operem ovu kosu, ne stizhem ni kod dermatologa da odem, ni chak da je oshisham..... krivo mi ***** mu sve, krivo mu poludecu! koja je fora bre ***, shto opada ,ajde nema veze shto opada nego zashto opada ***** mu sve??!?!?! pa samo mora neshto da me **** u zdrav mozak mora!

Ovaj "PANTENOL" utrljam u kosu koliko pre pranja kose? Jel to ima po apotekama ili mora u toj Lilly kozmetici da se kupi?

Izvinite zbog psovanja i vulgarnosti al prelilo mi je sve chashu vishe..

Mozda je bas to tvoje psovanje odraz tvog ''nemirnog duha''
Izvini sto cu te pitati,jesi li nervozan?... Jer kosa hoce da opada i od preteranog nerviranja...

Pantenol je kao obicna voda,ne masni kosu i ne mora se utrljati pre pranja,mozes recimo noc pre pranja pa sutradan da operes kosu....Ja se nikada ne vezujem za vreme kod njega.;)

I da imas ga i u apotekama.:)

Poslednja izmena:
@bela76 ne pitaj me za duh i nervozu... da kazhemo da jesam, a jesam veruj mi vec pune dve godine, izlozhen konstantnom stresu i nervozi ,i recimo od toga da mi opada kosa ,pa shta mi je chiniti onda?

@Naila evo ja shto mogu da ti kazhem da nisi jedina.. Ja ti iskreno,najiskrenije zhelim da ti se kosa oporavi, jer znam kako ti je. To shto hocesh da odesh u taj zavod ti je itekako dobar korak ka oporavku, i ja bih otishao da ima toga u mom gradu.. Kao shto su i mene pitali, evo da pitamo i tebe da li ti mozhda mozhesh da pretpostavish od chega ti opada kosa? Jel si imala mozhda neku bolest, ili evo kako kazhu ljudi ovde na forumu ,mozhda neki stres ili neshto tome slichno?

*** evo stvarno mi nije jasno kako npr slavni rok muzichari iz 70-ih pustili tad kosurine, i dan danas ih imaju? Mislim *** ja pustio pre dve godine evo me polako ali sigurno cu ostati bez kose :///...

Pozdrav svima.
Imam drasticnih problema sa opadanjem kose, i resila sam da se obraitim dermatologu. Pa bih zelela da vas pitam da li neko moze da mi preporuci nekog.
I takodje me interesuje da li je potreban uput za 'Zavod za kozne i venericne bolesti', u Dzordza Vasingtona?
Unapred hvala.

Nije potreban uput za Dzordza Vasingtona...

@bela76 ne pitaj me za duh i nervozu... da kazhemo da jesam, a jesam veruj mi vec pune dve godine, izlozhen konstantnom stresu i nervozi ,i recimo od toga da mi opada kosa ,pa shta mi je chiniti onda?

@Naila evo ja shto mogu da ti kazhem da nisi jedina.. Ja ti iskreno,najiskrenije zhelim da ti se kosa oporavi, jer znam kako ti je. To shto hocesh da odesh u taj zavod ti je itekako dobar korak ka oporavku, i ja bih otishao da ima toga u mom gradu.. Kao shto su i mene pitali, evo da pitamo i tebe da li ti mozhda mozhesh da pretpostavish od chega ti opada kosa? Jel si imala mozhda neku bolest, ili evo kako kazhu ljudi ovde na forumu ,mozhda neki stres ili neshto tome slichno?

*** evo stvarno mi nije jasno kako npr slavni rok muzichari iz 70-ih pustili tad kosurine, i dan danas ih imaju? Mislim *** ja pustio pre dve godine evo me polako ali sigurno cu ostati bez kose :///...

Da,to je vrlo verovatno uzrok opadanju tvoje kose.
Prvenstveno moras da radis na tome da se smiris,ako ne mozes sam onda potrazi od lekara opste prakse da te uputi kod psihijatra da ti da neke blaze sedative.Zatim dermatolog, pregled i njegova terapija..Ali prvo i osnovno....moras da smanjis nervozu to ti je osnovni preduslov da spasis i kosu a bogami i svoje zdravlje jer i sam znas koliko nervoza utice na pojavu mnogih drugih oboljenja..

Back