Lejver kup 2024

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
69.256

Lejver kup: Medvedev i Zverev se priključili Alkarazu​


Danil Medvedev, Aleksander Zverev
Graham Denholm/Getty Images
Ovogodišnji Lejver kup biće znatno jači i atraktivniji od prethodnog. Za tim Evrope su učešće potvrdili Alkaraz, Zverev i Medvedev.

Ekipa koja će predstavljati Evropu, koju će kao kapiten ove godine predvoditi legendarni Bjorn Borg, imaće velike šanse da pobedi protiv tima „Sveta“, s obzirom da su do sada učešće potvrdili Karlos Alkaraz, Danil Medvedev i Aleksandar Zverev. Borg nije krio oduševljenje zbog dolaska trojice igrača iz samog vrha ATP liste.
„Tim Evrope je veoma motivisan da osvoji Lejver kup. Sa Danilom, Sašom i Karlosom u timu mislim da imamo odlične šanse da to i učinimo. Momci su imali izvanredan početak godine i ovo je veoma snažan prvi deo našeg sastava. Oduševljen sam što imam ovakve šampione u sastavu za 2024. godinu“, rekao je Borg.


Saša Zverev je dobro poznato lice na ovom takmičenju. Učestvovao je na prva četiri turnira i svaki put bio u pobedničkoj ekipi Evrope (2017, 2018, 2019, 2021). Ponovo će pokušati da osvoji Lejver kup.

„Veoma sam uzbuđen što se vraćam na Lejver kup. Atmosfera je uvek naelektrisana i igranje kod kuće će biti doživljaj kakav se viđa jednom u životu“, naglasio je Zverev.

Danil Medvedev je takođe osetio čari osvajanja Lejver kupa 2021. godine, a najzanimljivija činjenica o njemu je, kako kaže, timski duh.
„Za mene, timski duh je najzanimljiviji deo takmičenja, jer je veoma retko igrati u timu u tenisu. Prisustvo Karlosa i Saše u našem timu će pomoći mnogo zato što su to jedni od najboljih igrača na svetu“, dodao je Medvedev.

Prethodno je Karlos Alkaraz potvrio učešće, a za njega će ovo biti debitantski nastup na Lejver kupu. Turnir će se igrati od 20. do 22. septembra u Berlinu.
izvor SK
 

Back
Top