Legitimisanje i zastrašivanje tinejdžera u Beogradu

Beckovicka i njena emisuija kroje politicka misljenja ili odnose u BGD? Hehe.

Znaci, ako hooces nekoga da drzis u saci i zbog toga fabrikujes takvu neku aferu onda to radis na nekome ko je uticajan ili ima neke poluge u suprotnom politickom taboru. Ona nije tog kalibra, ali bi vrlo rado "pomogli" Djilasu, Tepicki, Ponosu, Jeremicu, Obradovicu, uredniku N1 ili Danasa kada bi njihova deca upala u takve probleme, vrlo rado. Pre par godina su tako "eutanizirali" Sasu Jankovica sa aferom iz mladosti, odjednom su svi znali za aferu koja je zataskana pre 25+godina a koja je u trenutku kada je otkopana oduzela mu nesto % na izborima, sigurno. A pre vise godina su na istu foru politicki anestezirali i Zorana Zivkovica zakopanom pricom o korupciji. Ko zna sta imaju u fijoci o drugim istaknutijim clanovima opozicije, ko zna kako mogu da ih ucenjuju ili oklevetaju u pogodnom momentu. To je ona cuvena fora koja zadnjih 30+ (ili dosta vise) vlada u Srbiji "ne diraj me, ne diram te" jer vlast znaci i pristup informacijama i dosijeiima. Da ne bude zablude toga ima svugde u svetu, Trump je pokusao Bidena na foru sina i sumnjivih poslova u Ukrajini da diskredituje pred prosle izbore, nije uspeo pa mu sad oni vracaju nekim aferama iz proslosti koje su iskopane u zadnjih pola godine iblize se izbori). Politika je prljava igra jos od starog Rima.

Potrebno je stalno proveravati momke na ulici jer je pola njih u navijackim i dilerskim grupama, Srbija je poprilicno nasilna i kriminalna sredina, jedna od najnaoruzanijih drzava na svetu, drzava puna droge u transferu ili za potrosju na domacem trzistu. Moji prijatelji i rodjaci koji gaje svoje klince danas u BGD mi pricaju kakve probleme i kave napore prave da klince odrze iznad tog kriminala, placaju im dodatne skole, salju ih na skolovanje napolje, sele se u druge delove grada gde im decu nece maltretirati armade Radovih ili grobarskih navijaca - drugar mi se iselio iz kraja kod Fontane jer su mu klinca u 8 razredu osnovne maltretirali sa ulaskom u navijacko/dilersku grupu, pobegli su u Belegis da zive. Ali stos je da je i pola pandurana ulici korupirano a druga polovina upalseni za sebe tako da su panduri koji ce da legitimisu i privedu takvog nekog klinca bas retki. Ja njima pruzam podrsku.
Potrebno je stalno proveravati momke na ulici
A kako da znaju da nije potrebno proveravati i tebe na primer? Odakle bez provere da znaju da se nije neko tamo uprepodobio i zamaskirao u mirnog građanina? A kad kreneš da zaustavljaš onako nasumice, zašto ne početi i sa sprovođenjem u policiju radi dodatnih provera, kao kod Broza, pa kad se stvar uhoda onda polagano pritezati dok se ne dotera do savešenstva koje je dostigao Staljin.

Nasumična provera dokumenata, šta se time postiže? Ili da zezaju pandure koji im ništa ne mogu ako npr iz inata neće da se legitimišu ili dati pandurima pravo da ‘apse nasumično, pod izgovorom da “nisi imao ličnu kartu”. Hint: u vreme kad je u Americi panduracija imala mnogo veća prava da nasumično zaustavlja, proverava i hapsi (period pre donošenja Civil Rights Act i uvođenja Miranda warning) Al Kapone je uspeo da razvije biznis do neslućenih visina…

Poslednja izmena:
Син оље бећковић је ухваћен за диловање?
Pa kako to? Pa mama je tako energično protestovala u svojoj emisiji i na svim televizijama, pa dete je samo je radi štosa donelo travu društvu da probaju pa ga ljudi obeštetili jer je puko veliku lovu za običnu kamilicu sa lažnom etiketom “marihuana”. Pa zar ti nije poznat dotični slučaj?

Klevetanju sirote dečice poznatih mama i tata nikad kraja, a oni tako fini, šmrc, šmrc.

Pa kako to? Pa mama je tako energično protestovala u svojoj emisiji i na svim televizijama, pa dete je samo je radi štosa donelo travu društvu da probaju pa ga ljudi obeštetili jer je puko veliku lovu za običnu kamilicu sa lažnom etiketom “marihuana”. Pa zar ti nije poznat dotični slučaj?

Klevetanju sirote dečice poznatih mama i tata nikad kraja, a oni tako fini, šmrc, šmrc.
Стварно нисам упућен у случај са ољом и тим њеним сином. Ево тек сад чујем за то

Tako su radili i u staroj i nikada prezaljenoj SFRJ, nema teorije da si recimo mogao kasno uvece da se izvuces od pandura ako nemas kod sebe bilo kakav dokument, cak i GSP povlasticu sa slikom, zapravo mogao si tako sto pipijes par sljaga ili cuski. A odlazak iz BG, u recimo ZG ili SA (NS je za nas tad bio tad teska provincija i niko nije isao tamo) bez licne karte (sa 18+) ili djacke knjizice (ako si imao 15-17) je znacio veliku mogucnost da ces zavrsiti u stanici narodne milicije i da ce po tebe jutarnjim vozom dolaziti roditelji da te vade napolje. Meni se desilo da smo se u Splitu pocetkom '80-tih negde oko ponoci zezali po dioklencijanovoj palati (bio je zimski raspust, nije bilo turista), pevali i vikali, prisla nam je patrola, postrojila nas uz zid, vadi dokumenta, cus po glavi, sta reves kao pule ( pule - mladi magarac), aaa beogradjani, nemas licnu, daj djacku, ti nemas, ajd sa nama a vi kuci i da ste cutali, i cuska za rastanak. Drugara su odveli, ujutro je njegova tetka iz Splita otisla po njega u stanicu narodne milicije, da nije bilo nje morao bi cale da mu zapuca iz BGD.

Ono jes da smo nosili licne karte jos sa 16 (iz prakticnih razloga), ali kad ovo citam pitam se da li smo ziveli u istoj zemlji??? Ja sam kao skolarac i omladinac obisao bivsu jugu uzduz i popreko, pogotovo leti, vozeci se svim prevoznim sredstvima i spavajuci i tumarajuci svuda i kojekuda. Broj puta kada sam bio legitimisan za sve to putesestvije i skitanje je manji od 5 i nikad nisam bio priveden. Naravno ima nekoliko nezaboravnih i nekoliko urnebesno smesnih anegdota.

U svim skolskim dvoristima svuda od vajkada se pojavljuju razni predatori, koji pokusavaju da izvuku od dece neku korist. Mozda ja i ne znam za sve to o cemu pisete jer po tim elitnim skolama deca sigurno imaju vise para pa se njima uvaljuju skuplje navlake (droga, vrbovanje itd). Ja nisam isao u elitne osnovne skole (moj brat jeste - i to bas u Ribnikar) tako da nisam kompetentan. Mada iskreno imam i nekolicinu skolskih drugova i drugarica koji su pomrli mladi od droge, i tu nikakva policija nije mogla nista da ih preventivno zastiti.

A mozda je i stvar u tome da je moja okolina u doba mog odrastanje bila malo snalazljivija. Jer ja nisam odrastao bas u naivnom kraju kad je u pitanju kriminal. Na tu temu komentar moga kuma: Ne znam sta mi je gore kad prodjem nocu i vidim da sede cetvorica u autu - dal' kad su u pitanju cetiri kriminalca ili cetiri policajca. Mi smo nekako znali da zaobilazimo situacije, znali smo kako i gde da kidamo kad treba kad neko pokusa da te navata, sistem obavestavanja, odgovarajuce naoruzanje.... Ionako smo visili i coskarili po ulicama non stop (nije bilo kompova i mobilnih). Kako ono bese: ako si jaci, nisi brzi, ako si brzi, ne znas put, ako si jaci, brzi i znas put, e. j. moram i ja nekad da naj....

Ispada po tome da su ovi koje vata i legitimise policija malo glupavi?

A juce sam se usput naslusao najsvezije price o Ribnikaru. To sto se tamo trenutno desava je tek skandal.

Ono jes da smo nosili licne karte jos sa 16 (iz prakticnih razloga), ali kad ovo citam pitam se da li smo ziveli u istoj zemlji??? Ja sam kao skolarac i omladinac obisao bivsu jugu uzduz i popreko, pogotovo leti, vozeci se svim prevoznim sredstvima i spavajuci i tumarajuci svuda i kojekuda. Broj puta kada sam bio legitimisan za sve to putesestvije i skitanje je manji od 5 i nikad nisam bio priveden. Naravno ima nekoliko nezaboravnih i nekoliko urnebesno smesnih anegdota.

U svim skolskim dvoristima svuda od vajkada se pojavljuju razni predatori, koji pokusavaju da izvuku od dece neku korist. Mozda ja i ne znam za sve to o cemu pisete jer po tim elitnim skolama deca sigurno imaju vise para pa se njima uvaljuju skuplje navlake (droga, vrbovanje itd). Ja nisam isao u elitne osnovne skole (moj brat jeste - i to bas u Ribnikar) tako da nisam kompetentan. Mada iskreno imam i nekolicinu skolskih drugova i drugarica koji su pomrli mladi od droge, i tu nikakva policija nije mogla nista da ih preventivno zastiti.

A mozda je i stvar u tome da je moja okolina u doba mog odrastanje bila malo snalazljivija. Jer ja nisam odrastao bas u naivnom kraju kad je u pitanju kriminal. Na tu temu komentar moga kuma: Ne znam sta mi je gore kad prodjem nocu i vidim da sede cetvorica u autu - dal' kad su u pitanju cetiri kriminalca ili cetiri policajca. Mi smo nekako znali da zaobilazimo situacije, znali smo kako i gde da kidamo kad treba kad neko pokusa da te navata, sistem obavestavanja, odgovarajuce naoruzanje.... Ionako smo visili i coskarili po ulicama non stop (nije bilo kompova i mobilnih). Kako ono bese: ako si jaci, nisi brzi, ako si brzi, ne znas put, ako si jaci, brzi i znas put, e. j. moram i ja nekad da naj....

A juce sam se usput naslusao najsvezije price o Ribnikaru. To sto se tamo trenutno desava je tek skandal.
Врло могуће. Ви сте баш знали како умаћи. Тако сам и ја пар пута избего да ме легитимишу

Ilustracija "boljih" i "losijih" krajeva je recimo tadasnji Zemun, u donjem gradu gde je bilo 3 osnovne skole silosi nisu smeli ni da se priblize ( puno dece oficira RV i PVO, pandurske i udbaske dece) ali su zato u Gornjem gradu gde sam odrastao ekipe silosa postrojavale decu i oduzmali im sve sto im je trebalo, silosi su bili uvek u ekipi 4-5, naoruzani skakavcima, uglavnom crnoputi iz okoline Buvljaka. Moja skola je bila postedjena jer je u moju generaciju isla cerka bivseg gradonacelnika Branka Pesica a tadasnjeg predesdnika skupstine Srbije pa su se cesto pojavljivali panduri ispred skole i u kraju. Ali su me jednom kada sam isao da sacekam brata od strica ispred njegove skole par ulica dalje poceli gurati i juriti neki takvi momci, brat od strica je bio nedodirljiv zbog njegovog starijeg brata koji je tad bio u zacetku a kasnije izrastao u klasicnu zemunsku barabu.

Ilustracija "boljih" i "losijih" krajeva je recimo tadasnji Zemun, u donjem gradu gde je bilo 3 osnovne skole silosi nisu smeli ni da se priblize ( puno dece oficira RV i PVO, pandurske i udbaske dece) ali su zato u Gornjem gradu gde sam odrastao ekipe silosa postrojavale decu i oduzmali im sve sto im je trebalo, silosi su bili uvek u ekipi 4-5, naoruzani skakavcima, uglavnom crnoputi iz okoline Buvljaka. Moja skola je bila postedjena jer je u moju generaciju isla cerka bivseg gradonacelnika Branka Pesica a tadasnjeg predesdnika skupstine Srbije pa su se cesto pojavljivali panduri ispred skole i u kraju. Ali su me jednom kada sam isao da sacekam brata od strica ispred njegove skole par ulica dalje poceli gurati i juriti neki takvi momci, brat od strica je bio nedodirljiv zbog njegovog starijeg brata koji je tad bio u zacetku a kasnije izrastao u klasicnu zemunsku barabu.
Јебте, какав је живот те деце политичара у пм?

Јебте, какав је живот те деце политичара у пм?
Pisem o nekom vremenu od pre 40+ godina, deca tadasnjih politicara su bar isli u regularne skole (drugih nije ni bilo), deca danasnjih politicara pohadjaju privatne skole, voze ih soferi, cesto cuvaju i telohranitelji a mnoga od te dece su na skolovanju negde napolju.

Cerka poznatog gradonacelnika BGD u to vreme je isla normalno u skolu, samo su tamo panduri pocistili gologooziju da ne zlostavlja decu. Posle sam je sretao i po gimnaziji, vozili smo se istim busom #17 uz Cara Dusana.

Pisem o nekom vremenu od pre 40+ godina, deca tadasnjih politicara su bar isli u regularne skole (drugih nije ni bilo), deca danasnjih politicara pohadjaju privatne skole, voze ih soferi, cesto cuvaju i telohranitelji a mnoga od te dece su na skolovanju negde napolju.

Cerka poznatog gradonacelnika BGD u to vreme je isla normalno u skolu, samo su tamo panduri pocistili gologooziju da ne zlostavlja decu. Posle sam je sretao i po gimnaziji, vozili smo se istim busom #17 uz Cara Dusana.
Знам знам , само видим да многи у овим постовима прожимају децу полигитичара и школе које они похађају

Мој друг је цело лето са собом носио траву и боксер, али ХВАЛА БОГУ нико нас није легитимисао..

Back