Legija stranaca MIT ili PREVARA

ZORANNS83:
Jel neko video koliko su oni placeni ? to je interesantno...

dacu plate za naj elitniju jedinicu 2REP CALVI

Légionnaire 10 meseci 1406evra
caporale1464, 3 god.- vec ovde ti je anus ko sovjetski savez
Caporal chef-1600, 10god.
Sergant 1597, 7god
Sergent chef 1858, 10god
Adjudant 2100, 17god
adjudan chef 2279, 21god. ima tu jos neki plus posto te vucara non-stop negde po svetu

http://legia.cudzoziemska.free.fr/fra/zar_fra_fiche.php

poz. nisam bio dugo ovde na ovom forumu. sada sam sazreo i tek sad vidim da onaj moj komentar od pre je bio totalno detinjast i bezvezan. skapirao sam i to da mi nije bitno da li imam faks ili ne (ima ljudi koji imaju faks a zive bedno) a ni da li sam fizicki jak bitna je taktika i spretnost da bi se prezivelo ovo ludo vreme. jedan moj poznanik koji je sluzio u 63', pa bio legionar u bosni za vreme rata, pa instruktor borilackih vestina u natou mi je rekao jednu veoma bitnu stvar. nije bitno da li si lav ili mis treba pokazivati svoju dobru stranu a mane i nedostatke prikriti, s tim sto treba teziti uvek biti lav. to me je navelo na to da pocnem trenirati i sveoje mane i nedostatke otklanjati. nisam sad neka zver ali bitno mi je da mogu da se snadjem dalje. i dalje nemam moto koji bih pratio i ne znam sta ce mi se desiti sutra ali samo sam siguran da sad ne bih otisao u legiju stranaca ni pod razno. pre bih bio pesadinac ili nesto drugo u svojoj SRPSKOJ vojsci nego u tudjini......poz

Pozdrav svima,evo sta ja mislim o legiji:LEGION ETRANGERE-Legija Stranaca je jedna od najpoznatijih i najelitnijih(citaj iskusnijih) jedinica na svetu.Osnovao ju je Kralj Louis Fhilipe 10.marta 1831.Legija je formirana da bi stitila francuske interese van francuskih granica,i odmah po formiranju upucena je u Afriku i druge kolonije sirom sveta.Pripadnici legije su ucestvovali u svim ratovima koje je vodila Francuska,jedna od karakteristika legije je da se u njene redove primaju dobrovoljci bez obzira na nacionalnu rasnu ili versku pripadnost.legija je ucestvovala u ratovima:1914 1vi sv rat borbeno angazovana u Francuskoj,1939-1945 2gi sv rat borbeno angazovanje u:Norveska,Libija,Tunis,Italija i Nemacka,od 1945 angazovana u ratu u Indokini vs VIETMIN,1954 povratak u Alzir,1962 napusta Alzir a Regimente su razmestene u Dzibuti,Tahiti,Madagaskar i Francusku gvajanu,1969-1970 ucestvuje u operacijama u CADU,1978-OPERACIJA "LEOPARD KOLOVEZI"-oslobadjanje talaca (oko 2000) od FNLC-a,danas je prisutna u mirivnim misijama sirom sveta-(nalaze se cak i na KOCOBY),jedinica sa ovoliko iskustva ne sme se ni malo podceniti.Legija je jedna vrlo dobro ustrojena jedinica koja se odlikuje i "jakom" disciplinom i drilom.Sve ovo:tradicija,iskustvo,obuka,disciplina i nacin odabira kandidata cine je jedinstvenom u celom svetu.Legija je inace pored SAS-a i SEAL-a,jedina jedinica koja u roku (i za manje) od 24h moze da se pojavi na bilo kojoj tacki na"zemlji",i mislim da kao takva zasluzuje postovanje.

UberSukhoi:
pa to uopste nije mnogo.
To su pristojne pare sa obzirom da je to plata kad nisi na zadatku.Kad te posalju negde i "plata"raste.U takve jedinice se ne ide zbog para,to je poslednje.Zar treba da se u Legiji,ili u jedinicama za posebne namene na primer u Srbiji deli plata kao hirurzima?Tad bi se svaka susa zeljna para javljala iskljucivo zbog love.Razmisli malo, dve reci ;)
U jedinice za posebne namene se dolazi iskljucivo iz ljubavi, i nekog licnog dokazivanja,slicno je i sa legijom.Pare dolaze kasnije kad pocnes da se bavis nekim privatnim poslovima ,ili radis za firme koje imaju privatne vojske.Legija je za pametne odskocna daska.

sumnjivo lice:
To su pristojne pare sa obzirom da je to plata kad nisi na zadatku.Kad te posalju negde i "plata"raste.U takve jedinice se ne ide zbog para,to je poslednje.Zar treba da se u Legiji,ili u jedinicama za posebne namene na primer u Srbiji deli plata kao hirurzima?Tad bi se svaka susa zeljna para javljala iskljucivo zbog love.Razmisli malo, dve reci ;)
U jedinice za posebne namene se dolazi iskljucivo iz ljubavi, i nekog licnog dokazivanja,slicno je i sa legijom.Pare dolaze kasnije kad pocnes da se bavis nekim privatnim poslovima ,ili radis za firme koje imaju privatne vojske.Legija je za pametne odskocna daska.
ako pre toga ne dobijes limeni sanduk o trosku francuske drzave

pazite ljudi,to sto govorite da je sljam koji je bezao iz svoje zemlje otisao da sluzi u legiji,to je bezveze
tu e mozda vise metaforicno mislilo na ljude koji bi napustili sve,tj nemali nikoga za sobom,i otisli u vojsku,da se potucaju po svetu...rizikujuci zivot pritom

e sad......zasto ta teorija pada u vodu..mislim o mangupima...jel zna neko kako izgleda obuka u legiji????
to je takav rezim,gde moras tako biti fizicki i psihicki ak i pripremljen,da je to bruka....pritom,disciplina je na stravicnom nivou....licna higijena vojnika(uniforme) takodje
to neko ko je lokalni mangup ili krimnos jednostavno nemoze da prodje
pritom,drugarstvo,i osecaj zajednicke pripadnosti je ogroman,to su ljudi koji pomazu i cuvaju jedan drugoga...sto opet kod mangupa nije slucaj...tu manje vise svako cuva svoje d...

nekaze se za dzabe LEGIA PATRIA NOSTRA

puzzled:
ako pre toga ne dobijes limeni sanduk o trosku francuske drzave
To mozes dobiti u gotovo svakoj armiji.Ko se ,usudi pobedjuje.Znas slogan,slicno je i sa njima.Predjes ulicu pokupite auto,padnes sa skele,...Onaj ko zeli da mu vojska bude profesija nikad nesme da polazi od toga da ce mu se nesto dogoditi ako bude tu i tu.Zato vojska nije za svakog,pogotovo za ziherase.Secam se reci jednog od instruktora :"Brale,ne ubija svaki metak".

Offtopic:

Ал, пази само која тема: Легија странаца мит или превара, шта је писац хтео да каже... :confused: :-D
Разумео бих да је истина или лаж, мит или стварност... али МИТ или ПРЕВАРА?!?!?!?!?!?!?!?!..... :lol: :lol:
Хехехахахаха :) ... какви бисери... :)

Back