Legende fudbala

Ronaldinjo je takodje veliki majstor koji je svakako mogo sve u prodoru da uradi ali je igro puno za publiku i cesto nije to bilo u funkciji igre...ti njegovi trikovi kad stane pa blamira protivnika je i kupilo dosta navijaca pa nekontaju...da je bilo ljudi koji to verovavatno bolje rade u trku...

Samo da napisem nesto o Kristijanu nije bez talenta za to svakako ali i dok je driblo u manchesteru to su uglavnom 'nastrebani' potezi koji pocinju unapred mnogo rano obicno ide biciklo ili neki trik pa kad neka volusina zagrize tako nesto prerano bez potrebe proda mu foru ili ga dobije na brzinu....malo je tu geganja telom otvaranja uvlacenja protivnika u igru i svega sto insinktivno sledi potom...

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena:
Brate slazem se da je Ronaldo imo najraznovrsniji dribling u prodoru delovalo je kao simfonija bozanstveno...Ali reci da Messi nemoze da se poredi snjim je preterivanje Mesiju je svaki potez u funkciji igre samo sto to nedeluje tako atraktivno kao Ronaldovo to je imalo dusu i bilo nesto najpese...ali Messi ima covek najbolju kontrolu ikad lopta je ****** zalepljena za nogu nesto nevidjeno dosad da u punoj brzini je neodvaja od noge i na tako uskom prostoru covek promeni pravac a lopta idalje zalepljena...i drugi umeju da je 'zalepe' ali ne kao on jednostavno nestvarno a opet tako prirodno...za divljenje...kazem Zubino mi je to lepse ali ovo Mesijevo je za divljenje...Ove sto driblaju 'robotski' poput ronalda portugalca (on vise i nedribla nikako) jednostavno nikad nisam cenio i smatrao majstorima... to je naucis neki potez ili trik unapred gulis snjim opste neobracas paznju na reakciju protivnika i na silu ili brzinu gledas da ga dobijes to nije dribling... protivnika moras da 'osluskujes' i da imas urodjen insinkt kad da povuces...a to su radili Dejo(nekako mi njegov prodor je lepsi od zubinog :D) Piksi. Prosinecki mi je mozda omiljeni mozda zato sto dribla kao ja old skul puno ronlanja lopte i uvlacenje protivnika u potez...To mi fali u danasnjem fudbalu neznam koji ima danas igrac da rola loptu ko nekad Robi...Mozda jedino Tijago Alakantra s pocetka u Barseloni kad je igro sad posle povrede nisam ga nesto gledo...

Slazem se sa svime sto si napisao .
Sve su to veliki igraci i u pitanju su nijanse , prvenstveno mislim na Ronalda i Mesija ...Meni licno je Ronaldo (zuba) za nijansu ispred svih , ali i Messi je odmah blizu .
To je stvar ukusa , ustvari evo kako ja to gledam...Posto sam i sam od malena u fudbalu , igrao kod nas i profi pa i napolju , kao igrac ( jos uvek sam , mada sada je to daleko neozbiljnije) sam imao zrazito prirodan drubling i to sam najvise cenio kod drugog igraca ...Ono sto gledam da mesi radi je za svako divljenje , ali to mi se cini kao nesto sto bih u teoriji mogao i sam da uradim ( ne kao on da me ne shvatis pogresno) , a kada gledam Zubu , ima momenata kada pomislim uh bre pa ovo ne bih mogao da izvedem cak ni u teoriji kada razmisljam : )

Poenta kod Ronalda je ta sto je on imao jednako koristan i prirodan dribling kao recimo Dejo ili Mesi , ali mnogo raznovrsniji ...Zato mi i jeste poseban , jer je spoj prirodnog drublinga sa neverovatnim fintama koje izgledaju prirodno samo kada ih on radi i to u punom trku bez zaustavljanja , nikad nisam bio pristalica finti , cenio sam prvenstveno driblin koji proizilazi iz talenta , ali on je imao talenat za to tako da je uz ovo navedeno sto su radili Dejo i Mesi on jos radio neverovatne stvari koje su za resprekt. Ronaldinjo je sjajan igrac , ali manje prodoran od Zube , i iskreno vise mi se svidja kako je to Zuba radio .

Kada bi me pitali ciju igru bi voleo da posedujem sada odmah , ja bih izabrao Ronalda ( starog o njemu sve vreme pricam) .Mislim da je spojio nespojivo , bio je toliko dominantan ofanzivno da je do tada ( a bogami i sada ) spojio lep prirodan dribling ( kao dejo ili mesi , sa noge na nogu itd...) plus neverivatne finte koje su proizilazile iz celog njegovog tela ( opet talenat , i urodnjena finta telom )...Za jendo koplje ispred svih ;)

Portugalac Ronaldo mi se ne dopada i nemam neko preterano postovanje za njega , kao sto si rekao dribling prakticno i nema , to je onaj tkzv nauceni dribling , od toga sam se jezio uvek : )

Stvarno steta brate sto su Ronalda onakve povrede zadesile....

E brate uhvati me nostalgija kako ljudi brzo zaboravljaju setite se ovoga coveka najbolji napadac kojeg sam gledo svaka cast Batistuti i ostalima...ali ovaj je bio broj jedan ubica za golmane heroj Milana kad je najteze Sheva...evo pogledah klip i kapiram kako klip nije dostojan njegove velicine kakvo je tad uzivo strahopostovanje ko je gledo Seriju A tada potuno mu je jasno o cemu pricam sta je nekad znacio Shevchenko...

Stvarno steta brate sto su Ronalda onakve povrede zadesile....

E brate uhvati me nostalgija kako ljudi brzo zaboravljaju setite se ovoga coveka najbolji napadac kojeg sam gledo svaka cast Batistuti i ostalima...ali ovaj je bio broj jedan ubica za golmane heroj Milana kad je najteze Sheva...evo pogledah klip i kapiram kako klip nije dostojan njegove velicine kakvo je tad uzivo strahopostovanje ko je gledo Seriju A tada potuno mu je jasno o cemu pricam sta je nekad znacio Shevchenko...

Au promakao mi je ovaj klip, definitivno najbolji koji sam gledao o Shevi :)

Toliko puta fauliran , dokazan na vise kontinenata i u vise razlicitih klubova , u to vreme moza i protiv najboljih defanzivaca sveta u seriji a koja je bila daleko iznad svih po svemu , a narocito po grubosti .,,
Najdarovitiji ofanzivni igrac ROnaldo :)

jel neko broji koliko puta ima je proturio kroz noge :D

To je vrhunac nadmoci nad protivnickim defanzivcem :)

- - - - - - - - - -

Pelle good Maradona better George Best ;) imam njegov retro dres pamucni 7....

Strasan talenat i igrac , za mene jedna fascinantna licnost celokupno ...uz sve svoje mane , jednostavno genije .

Mislim da je ovom izjavom mnogo vise hteo da kaze nego sto se na prvi pogled misli, jednostavno da nije bio i izgledao tako kako jeste i bio popularan kao bitlsi ( sto je tada bilo nepojmljivo ) ko zna dokle bi dogurao : )

- - - - - - - - - -

Inace ovu su ljudi za koje bih platio da ih gledam ...ima tu jos naravno , ali ovo je neki najuzi izbor sasvimsubjektivan :)

- - - - - - - - - -

Danas jedino messi poseduje tu dozu genijalnosti

Napisao sam pre par meseci kad je bila prica o zubi Ronaldu da nijednog igraca nikad nisam dozivljavao kao njega...jednostavno je ostavljo utisak da je u potpunoj kontroli u svakoj situaciju i da uvek ima resenje driblnog...cak ni Messija tako nedozivljavam iako sam misljenja da Messi ima za nijansu bolju kontrolu....Sta mislis o Denilsonu ja licno ga nikad nisam cenio on je za mene bio pojam nekoga ko na silu dribla i kad treba i netreba ono nauceno...to nisam ko klinac mogo da objasnim...a svi su se u drustvu cudili jer sam i sam iskljucivi tehnicar...

@Bari 91

I ja bih se slozio oko denilsona , nije mi se dopalo zato sto je precesto davao previse jak for u driblingu , mada nema puno njegovih snimaka , tako da ne mogu bas sada sa 100% sigurnoscu izneti misljenje ...ali , koliko me secanje sluzi imao je dosta statican dribling pa bi potom iz neke finte ( uglavnom bicikl) da veoma jak for ...Nesto slicno Kvarezmi , makar mene malo podseca .

Rivaldo je bio mocan jedno vreme , mada ne znam sta se desilo , Barsa je u proslosti imala taj obicaj da bukvalno otera prvu zvezdu tima skoro uvek , eto sve do Mesija to je bio slucaj .

Laudrup je svetska klasa , odlican igrac

- - - - - - - - - -

Ovo je verovatni najpodcenjeniji igrac ...Covek je bio genije , mada ima i onih koji nisu cak ni culi za njega ...Iz ljubavi prema klubu odbio je Mancester i Arsenal ( cini mi se ) ...
Strasan igrac

Oooo da da a Englezi krkani ga nisu zvali...On i Gaskojn su dva najbolja Engleska igraca koja sam gledo...Sa igracom kao sto je Gaskojn i imali su pravo da veruju da mogu osvojiti svetsko...svaka casto gerrardu i lampardu neizmerno ih cenim ali oni su pre svega veliki borci sa extra sutom nemozes sa 'ostrvskim' tipom igraca osvojiti svetsko...to svako ko se razume u fudbal shvata bez obzira kolko to mocno delovalo na papru...

Oooo da da a Englezi krkani ga nisu zvali...On i Gaskojn su dva najbolja Engleska igraca koja sam gledo...Sa igracom kao sto je Gaskojn i imali su pravo da veruju da mogu osvojiti svetsko...svaka casto gerrardu i lampardu neizmerno ih cenim ali oni su pre svega veliki borci sa extra sutom nemozes sa 'ostrvskim' tipom igraca osvojiti svetsko...to svako ko se razume u fudbal shvata bez obzira kolko to mocno delovalo na papru...

Naravno...Bez nekoga ko ce resiti jednim potezom utakmicu sanse su male da se bilo sta osvoji :)
Eto nasa reprezentacija ima na spisku bar 15 bekova od 22 igraca ...zato igramo kako igramo :)

Back