Brate slazem se da je Ronaldo imo najraznovrsniji dribling u prodoru delovalo je kao simfonija bozanstveno...Ali reci da Messi nemoze da se poredi snjim je preterivanje Mesiju je svaki potez u funkciji igre samo sto to nedeluje tako atraktivno kao Ronaldovo to je imalo dusu i bilo nesto najpese...ali Messi ima covek najbolju kontrolu ikad lopta je ****** zalepljena za nogu nesto nevidjeno dosad da u punoj brzini je neodvaja od noge i na tako uskom prostoru covek promeni pravac a lopta idalje zalepljena...i drugi umeju da je 'zalepe' ali ne kao on jednostavno nestvarno a opet tako prirodno...za divljenje...kazem Zubino mi je to lepse ali ovo Mesijevo je za divljenje...Ove sto driblaju 'robotski' poput ronalda portugalca (on vise i nedribla nikako) jednostavno nikad nisam cenio i smatrao majstorima... to je naucis neki potez ili trik unapred gulis snjim opste neobracas paznju na reakciju protivnika i na silu ili brzinu gledas da ga dobijes to nije dribling... protivnika moras da 'osluskujes' i da imas urodjen insinkt kad da povuces...a to su radili Dejo(nekako mi njegov prodor je lepsi od zubinog

) Piksi. Prosinecki mi je mozda omiljeni mozda zato sto dribla kao ja old skul puno ronlanja lopte i uvlacenje protivnika u potez...To mi fali u danasnjem fudbalu neznam koji ima danas igrac da rola loptu ko nekad Robi...Mozda jedino Tijago Alakantra s pocetka u Barseloni kad je igro sad posle povrede nisam ga nesto gledo...
Slazem se sa svime sto si napisao .
Sve su to veliki igraci i u pitanju su nijanse , prvenstveno mislim na Ronalda i Mesija ...Meni licno je Ronaldo (zuba) za nijansu ispred svih , ali i Messi je odmah blizu .
To je stvar ukusa , ustvari evo kako ja to gledam...Posto sam i sam od malena u fudbalu , igrao kod nas i profi pa i napolju , kao igrac ( jos uvek sam , mada sada je to daleko neozbiljnije) sam imao zrazito prirodan drubling i to sam najvise cenio kod drugog igraca ...Ono sto gledam da mesi radi je za svako divljenje , ali to mi se cini kao nesto sto bih u teoriji mogao i sam da uradim ( ne kao on da me ne shvatis pogresno) , a kada gledam Zubu , ima momenata kada pomislim uh bre pa ovo ne bih mogao da izvedem cak ni u teoriji kada razmisljam : )
Poenta kod Ronalda je ta sto je on imao jednako koristan i prirodan dribling kao recimo Dejo ili Mesi , ali mnogo raznovrsniji ...Zato mi i jeste poseban , jer je spoj prirodnog drublinga sa neverovatnim fintama koje izgledaju prirodno samo kada ih on radi i to u punom trku bez zaustavljanja , nikad nisam bio pristalica finti , cenio sam prvenstveno driblin koji proizilazi iz talenta , ali on je imao talenat za to tako da je uz ovo navedeno sto su radili Dejo i Mesi on jos radio neverovatne stvari koje su za resprekt. Ronaldinjo je sjajan igrac , ali manje prodoran od Zube , i iskreno vise mi se svidja kako je to Zuba radio .
Kada bi me pitali ciju igru bi voleo da posedujem sada odmah , ja bih izabrao Ronalda ( starog o njemu sve vreme pricam) .Mislim da je spojio nespojivo , bio je toliko dominantan ofanzivno da je do tada ( a bogami i sada ) spojio lep prirodan dribling ( kao dejo ili mesi , sa noge na nogu itd...) plus neverivatne finte koje su proizilazile iz celog njegovog tela ( opet talenat , i urodnjena finta telom )...Za jendo koplje ispred svih
Portugalac Ronaldo mi se ne dopada i nemam neko preterano postovanje za njega , kao sto si rekao dribling prakticno i nema , to je onaj tkzv nauceni dribling , od toga sam se jezio uvek : )