Legende fudbala

Ja najvise mislim zbog toga jer su uzeli prvenstvo te godine (Real) i oborili su boga oca ligaskih rekorda, broj bodova, broj golova, gol razlika, sve zivo, to je mozda dakle jedina godina u te 4 gde je Ronaldo bio najblizi da uzme...

Ali je u toj sezoni Mesi stigao do magicne cifre od 50 pogodaka u ligi,a sve ukupno blizu 100
Tadasnji Ronaldo je bolji od danasnjeg i verovatno najbolji fudbaler ikada koji nije uzeo zlatnu loptu

Ja najvise mislim zbog toga jer su uzeli prvenstvo te godine (Real) i oborili su boga oca ligaskih rekorda, broj bodova, broj golova, gol razlika, sve zivo, to je mozda dakle jedina godina u te 4 gde je Ronaldo bio najblizi da uzme...
Ne sećam se kad je neki igrač dao toliko golova kao CR te sezone, a opet nije bio blizu zlatnoj lopti :eek: ... I za ovu sada bih pre rekao da je Mesi izgubio nego što je CR dobio ... Mesija je bio favorit do povrede, i da se nije povredio verovatno bi uzeo da je nastavio tempom kojim je krenuo, pa sve i da je CR dao 10 golova u baražu ...

Elem u senci njih dvojce, Jaja Ture treći put zaredom proglašen za najboljeg igrača Afrike :worth::worth: ... Po meni je i 2009-e trebao dobiti, jedan od glavnih u Barsi kad su uzeli sve živo i neživo, a nije bio ni međ prva tri ...

Ne sećam se kad je neki igrač dao toliko golova kao CR te sezone, a opet nije bio blizu zlatnoj lopti :eek: ... I za ovu sada bih pre rekao da je Mesi izgubio nego što je CR dobio ... Mesija je bio favorit do povrede, i da se nije povredio verovatno bi uzeo da je nastavio tempom kojim je krenuo, pa sve i da je CR dao 10 golova u baražu ...

Elem u senci njih dvojce, Jaja Ture treći put zaredom proglašen za najboljeg igrača Afrike :worth::worth: ... Po meni je i 2009-e trebao dobiti, jedan od glavnih u Barsi kad su uzeli sve živo i neživo, a nije bio ni međ prva tri ...

Već bezbroj puta sam se uvjerio da je to namješteno. Pogledaj ko je sve izabran za tim godine pa ćeš skontati o čemu pričam...

Žuninjo završio karijeru

Brazilski internacionalac i nekadašnji igrač sredine terena Liona Žuninjo saopštio je na svoj 39. rođendan da je završio igračku karijeru.

Juninho-Pernambucano-e1355828879363.jpg

Žuninjo, koji je od prošle godine bio član Vasko da Game, sa Lionom je osvojio sedam uzastopnih titula prvaka Francuske.

“Želim da potvrdim odluku Žuninja Pernambukana. Razgovarali smo i on je odlučio da završi karijeru. On će održati konferenciju za novinare u ponedeljak”, rekao je predsednik Vasko da Game Roberto Dinamite.

Žuninjo. koji zbog povrede nije igrao od novembra, postigao je 100 golova za Lion za koji je igrao od 2001. do 2009. godine, a bio je specijalista za izvođenje slobodnih udaraca.

On je bio član reprezentacije Brazila koja je igrala u četvrtfinalu Mundijala u Nemačkoj 2006.

Žuninjo završio karijeru

Brazilski internacionalac i nekadašnji igrač sredine terena Liona Žuninjo saopštio je na svoj 39. rođendan da je završio igračku karijeru.

Juninho-Pernambucano-e1355828879363.jpg

Žuninjo, koji je od prošle godine bio član Vasko da Game, sa Lionom je osvojio sedam uzastopnih titula prvaka Francuske.

“Želim da potvrdim odluku Žuninja Pernambukana. Razgovarali smo i on je odlučio da završi karijeru. On će održati konferenciju za novinare u ponedeljak”, rekao je predsednik Vasko da Game Roberto Dinamite.

Žuninjo. koji zbog povrede nije igrao od novembra, postigao je 100 golova za Lion za koji je igrao od 2001. do 2009. godine, a bio je specijalista za izvođenje slobodnih udaraca.

On je bio član reprezentacije Brazila koja je igrala u četvrtfinalu Mundijala u Nemačkoj 2006.

Bog otac kada su slobodnjaci u pitanju.

Njegov nasljednik je onaj granier iz lyona, vidi se da je njegova škola...

Da li se slazete samnom da je Rivaldo najpotcenjenija legenda u svetu fudbala? Svi ga zaboravili i niko ga ne poziva ni nakakve FIFA promocije i druge stvari, a covek je jedno vreme sam drzao Barselonu i zasluzniji je vise od Ronalda Zube za osvajanje prvenstva 2002-godine.

Povlači se Havijer Zaneti

Legendarni kapiten milanskog Intera Havijer Zaneti na kraju sezone završiće karijeru dugu 22 godine, od čega je 19 proveo u milanskom Interu.

Javier-Zanetti.jpg

Četrdesetogodišnji Zaneti je živa legenda među navijačima zbog odanosti klubu i požrtvovanja, ali i korektne igre zbog koje je simbol nerazura.

"Traktor" je za Inter odigrao više od 800 utakmica i u dresu tog kluba osvojio je pet titula prvaka Italije, četiri trofeja nacionalnog kupa, Ligu šampiona, Kup UEFA i svetsko klupsko prvenstvo od 1995. godine kada je došao iz Banfilda.

Mediji na Apeninima pišu da Inter sprema veliki oproštaj od dugogodišnjeg kapitena 10. maja kada Inter u pretposlednjem kolu ovogodišnje Serije A dočekuje Lacio.

Za reprezentaciju Argentine Zaneti je odigrao rekordnih 145 utakmica i postigao pet golova.

Argentinski defanzivac ostaće upamćen kao jedan od najvećih džentlmena u fudbalu. Njegov stil igre dočarava i činjenica da mu je trebalo 548 mečeva i 16 godina u Seriji A da bi dobio prvi crveni karton u tom takmičenju.

Pozdrav,

Peleov stil fudbala mogu igrati samo crnci jer oni imaju fizicke predispozicije za takvu igru. Peleov stil je lagano kretanje terenom uz cesto zaustavljanje lopte. Izgleda naizgled da oni hodaju terenom ali krecu se vrlo brzo i mogu zaustaviti loptu kad god pozele. Na primjer vode loptu predriblaju i pred kazneni prostor zaustave loptu i odmah se kod protivnicke odbrane stvara jedna atmosfera iscekivanja i manjka opasnosti ali igrac lagano uputi pas do centarfora i postize se gol.

pele.jpg

Pele - najbolji igrac svijeta

Pele je podrzavao Kolumbiju 1994 godine ali na zalost Kolumbija nije mogla igrati taj Peleov stil. Mozda za to nisu bili moralno spremni ali sa igracima Rincon i Aspriljom oni su bili vrlo jaki.

Maradona.

Inače nije svaki dobar fudbaler ujedno i legenda. Za legendu mora da ima i nešto više od fudbalskog umeća.

Ja Maradonu poštujem zbog onog što je uradio u Napoliju. On je onaj tip igrača koji može sam da igra za ekipu, a takvih je danas malo. To je još jednom pokazao kada je sa Argentinom uzeo svjetsko prvenstvo. Bukvalno je on bio taj koji je doveo Argentinu na tron svijeta...

Dakle po vasem misljenju ko je najbolji dribler svih vremena ?

Evo sto se mene tice to je Ronaldo (luis nazario de lima )

Ne postoji igrac koji je sve ovo radio u pokretu , takodje ne postoji igrac koji je uvek isao ka sredini gola( a ne na stranu , sto je uobicajeno).
Nekoliko nasih igraca , pre svega Piksi (pre povrede kolena) i Dejo su u samom vrhu , ali ovo sto je Ronaldo radio je za klasu iznad svih .

- - - - - - - - - -

Mislim da je on najdarovitiji igrac koji je igrao fudbal do sada .

Back