LEGALIZACIJA JAVNIH KUCA - POD HITNO U SRBIJI !!!

stvari pocinju izborima..ne mogu da saosecam sa osobama koje su zapele tamo gde jesu svojim sopstvenim izborom

Pokrenuo si jednu intersntnu temu svojim komentarom: da li covek uvek ima izbor, ili mu sam zivot nametne izbor?

Ja bih rekao da cesto nemamo izbor, vec vucemo usiljene poteze.

Medju prostitutkama je tih iznudjenih poteza 95%.

Da ti ponovim primer: sta da radi zene koja ima dvoje dece oko desetak godina i hoce da ih skoluje, a nema prihoda od nikuda?

Da se zapsoli kao kasirka u samoposluzi?

Od toga ne moze ni da im kupi da jedu...

Sta onda da radi?

Da prepusti decu ulici ili da proda ono sto joj je dala priroda i za cega ima potraznje?

Mi smo valjda od prevelike zelje da jednog dana postanemo deo te predivne Evrope postali kao neke ovce pa smo poceli da blejimo legalizujte prostituciju,legalizujte marihuanu,legalizujte sve lake (i teske) droge,legalizujte istopolne brakove,gay je ok... Sve po sistemu - videla zaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu.Sta je sledece?Da i mi kao Holandija legalizujemo seksualne odnose sa osobama od 14 godina?
A i sam si naveo - u pravnim i uredjenim drzavama.Da li je nasa drzava takva?Ja ne bih rekao.

mesas babe i zabe.. ostale legalizacije nisam pomenuo i ne zalazem se za njih a ove dve primarne legalizacije..od prve korist ima drzava a od druge prevashodno ljudi i njihovo zdravlje,Sa Holandijom se ne mogu porediti ni drzave u EU,a tek Srbija,Holandija je specificna i u evropskim okvirima,pa o tome se i radi nasa drzavna nije pravna niti ce biti,tako da nista od te dve legalizacije kao ni od privatizacije klubova.

mesas babe i zabe.. ostale legalizacije nisam pomenuo i ne zalazem se za njih a ove dve primarne legalizacije..od prve korist ima drzava a od druge prevashodno ljudi i njihovo zdravlje,Sa Holandijom se ne mogu porediti ni drzave u EU,a tek Srbija,Holandija je specificna i u evropskim okvirima,pa o tome se i radi nasa drzavna nije pravna niti ce biti,tako da nista od te dve legalizacije kao ni od privatizacije klubova.

Od legalizacije prostitucije drzava bi samo bila na steti jer,kao sto rekoh,niko to ne bi radio legalno.Zasto bi ako ne mora?A to nikako nemozes da iskontrolises.
A sto se tice marihuane,ma da,svi se zalazu za legalizaciju da bi pomogli jadnicima na samrti.Ma kako da ne...nemoj sad da se lazemo.Oni to cine samo da bi gandza postala jeftinija i da bi mogla da se kupi na svakoj trafici.I da vise ne bi morali da se kriju.
Ni mnogo uredjenije i ozbiljnije drzave nisu legalizovale te dve stvari iz jasnih razloga ali se zato mi pravimo pametni i mislimo da je to potrebno.

Nije isto i nije uporedivo.
Daj ti njima mogućnost da se registruju i zaštite a tržište će se samo pobrinuti dalje.
Naravno da ne može 100% da se kontroliše ali ako je i 10% to je bolje stanje nego 0. Čega se toliko plašite?

I prestanite da poredite droge,pedofiliju i ostale devijacije sa ovim pitanjem...jer nigde veze nema.
Veliki broj zemalja je legalizovao prostituciju ili barem dekriminalizovao.

Od legalizacije prostitucije drzava bi samo bila na steti jer,kao sto rekoh,niko to ne bi radio legalno.Zasto bi ako ne mora?A to nikako nemozes da iskontrolises.
A sto se tice marihuane,ma da,svi se zalazu za legalizaciju da bi pomogli jadnicima na samrti.Ma kako da ne...nemoj sad da se lazemo.Oni to cine samo da bi gandza postala jeftinija i da bi mogla da se kupi na svakoj trafici.I da vise ne bi morali da se kriju.
Ni mnogo uredjenije i ozbiljnije drzave nisu legalizovale te dve stvari iz jasnih razloga ali se zato mi pravimo pametni i mislimo da je to potrebno.

ja koliko vidim ili to samo ja vidim naslov teme glasi legalizacija javnih kuca.. pa dobro izmedju ostalog bilo bi i zloupotreba marihuane u med.svrhe,bilo bi i toga ali sta je marihuana naspram ostalih i tezih/opasnijih droga

Sta znam, nesto ne cenim taj zanat i osobe koji se bave time, ali ok, to je moje licno misljenje.
Da li je bolje ako je legalizovano, da, iz razloga koje je postavljac naveo. Stroga zdravstvena kontrola, smanjena trgovina belim robljem, nasilje itd.

Potencijalni problem nastaje sa popularizacijom i skidanjem te stigme. Kada bi bila prostitucija legalna, zasto bi neka devojka radila za 10 000 kod Kineza, 10h dnevno, 6 dana, kada za 5 radnih dana, po 6h sati dnevno, ona ima lupam 40 000, u zavisnosti od usluga koje pruza.
Ne kazem da bi sada devojke masovno krenule da se bave time, jer svi vole 'leba bez motike, isto kao sto se ni svaka devojka ne bavi striptizom iako je legalno. Mozda bi i situacija ostala ista, devojke koje tu rade privatno i kradom sada bi imale (neku) zastitu drzave.

Pokrenuo si jednu intersntnu temu svojim komentarom: da li covek uvek ima izbor, ili mu sam zivot nametne izbor?

Ja bih rekao da cesto nemamo izbor, vec vucemo usiljene poteze.

Medju prostitutkama je tih iznudjenih poteza 95%.

Da ti ponovim primer: sta da radi zene koja ima dvoje dece oko desetak godina i hoce da ih skoluje, a nema prihoda od nikuda?

Da se zapsoli kao kasirka u samoposluzi?

Od toga ne moze ni da im kupi da jedu...

Sta onda da radi?

Da prepusti decu ulici ili da proda ono sto joj je dala priroda i za cega ima potraznje?

u prostituciji je retko koja zena iz ciste nuzde jer nema drugog izbora.
a tvoj komparativni predlog? I pravljanje dece I radjanje iste je izbor a I te kasirke imaju decu pa ne odose kod plavog mosta

Sta znam, nesto ne cenim taj zanat i osobe koji se bave time, ali ok, to je moje licno misljenje.
Da li je bolje ako je legalizovano, da, iz razloga koje je postavljac naveo. Stroga zdravstvena kontrola, smanjena trgovina belim robljem, nasilje itd.

Potencijalni problem nastaje sa popularizacijom i skidanjem te stigme. Kada bi bila prostitucija legalna, zasto bi neka devojka radila za 10 000 kod Kineza, 10h dnevno, 6 dana, kada za 5 radnih dana, po 6h sati dnevno, ona ima lupam 40 000, u zavisnosti od usluga koje pruza.
Ne kazem da bi sada devojke masovno krenule da se bave time, jer svi vole 'leba bez motike, isto kao sto se ni svaka devojka ne bavi striptizom iako je legalno. Mozda bi i situacija ostala ista, devojke koje tu rade privatno i kradom sada bi imale (neku) zastitu drzave.

Nikada se i nigde ta stigma ne skida,ljudski mentalitet se teško menja...nema nikakve popularizacije samo se omogućava onima koji krenu tim putem iz bilo kog razloga da imaju kakvu takvu zaštitu. Štaviše baš mislim da bi to dobar deo obeshrabrilo da krenu tim putem upravo zato što je prostitucija izvučena na "svetlo dana".
A kada u bordelu naplate 60-90€ po "seansi" , mogu ove "sramežljive" u nekom sobičku na Karaburmi da traži 200€ i da čeka ili da spusti na 30 pa ako joj se isplati da rizikuje da je neki manijak iskasapi za te pare...nek radi na crno.

Sve u svemu osim moralnih primedbi,koje su po meni vrhunac cinizma u zemlji gde se abortira osrednji grad godišnje i gde sve pršti od razvrata od osnovnih škola do javnih medija sa državnom frekvencijom,ja ne videh ni jedan konkretan argument protiv.

Pustite bre poštene qrve da rade !!!! :D

Nije isto i nije uporedivo.
Daj ti njima mogućnost da se registruju i zaštite a tržište će se samo pobrinuti dalje.
Naravno da ne može 100% da se kontroliše ali ako je i 10% to je bolje stanje nego 0. Čega se toliko plašite?

I prestanite da poredite droge,pedofiliju i ostale devijacije sa ovim pitanjem...jer nigde veze nema.
Veliki broj zemalja je legalizovao prostituciju ili barem dekriminalizovao.

ja koliko vidim ili to samo ja vidim naslov teme glasi legalizacija javnih kuca.. pa dobro izmedju ostalog bilo bi i zloupotreba marihuane u med.svrhe,bilo bi i toga ali sta je marihuana naspram ostalih i tezih/opasnijih droga

Dobro to sa marihuanom sam cisto povezao kao takodje potencijalno usvojivi zakon koji bi bio cista nebuloza.

A druga stvar,u Srbiji ta klasicna,ulicna,prostitucija i nije toliko zastupljena.Imas par mesta u Beogradu gde se okupljaju,par u ostalim gradovima (i to u glavnom jadne cigancice koje mukice ni na sta ne lice) i mozda ponegde neke bakice oko puteva.
Kod nas nema kao u recimo Parizu,Londonu,Madridu,Rimu i ostalim vecim gradovima Evrope da izadjes iz hotela i odmah te zaskoci njih 10 nudeci ti svoje usluge.
Nas problem je ta elitna prostitucija.E tu se prevrcu velike pare cesto drzavne,to jest nase,ono sto mi odvajamo za poreze a drzavna elita tutka pevaljkama,voditeljkama i "manekenkama" u gacice.Tu je lova.Tu se zaradjuje vise hiljada evra mesecno.
I sad,da se legalizuje prostitucija,ja cu javno da stavim glavu na panj ako samo jedna stavi svoje zanimanje kao prostituka.I dalje ce biti pevacica,manekenka,voditeljka i svoje dzipove,vile,jahte i zlatni nakit ce zaradjivati sama od svojih tezgi i dobijati na poklon od deke i bake.
Cak ni one jadne ulicarke se ne bi prijavile.Sto da daju drzavi harac ako vec mogu i dalje da rade ilegalno.
Druga vrsta prostitucije zastupljena kod nas su studentkinjice koje odlaze u velike gradove i to im je glavni prihod zarade.Opet,ako se jedna javno deklarise kao prostituka ja dajem glavu na panj.

Znaci iz tih razloga smatram da bi legalizacija prostitucije bila totalno bespotreba.

...slažem se za legelizaciju ali ne i za popularizaciju bordela...
...treba uvesti taj biznis u legalne tokove,osigurati zdravstvene kontrole i socijalnu zaštitu radnica...
...kažu da huliganstvo nastaje(jedan od uzroka) zbog nedostatka sexa,pa po tome bi se onda smanjilo i nasilje u društvu ako bi cene u bordelima bile prihvatljive našem standardu...
...mada mi se čini da je tu nešto trulavo..

Nista od ovog kod nas ne bi funkcionisalo kako treba a pogotovo ta socijalna zastita. Kod nas poslodavci nece da prijave ni radnike na klasicnim poslovima. To moze da funkcionise u uredjenoj drzavi, kod nas bi ostalo samo na papiru.

Da me ne razumes pogresno. Jesam za to da se uvede red ali sam skeptican kako bi to kod nas funkcionisalo. Plasim se da bi makroima to samo olaksalo izrabljivanje tih zena.

Prostitucija je vec popularizovana ali pod drugim nazivom. Sponzorusa. I koliko god prostitucija bila drustveno prihvatljiva ogromna vecina zena ne bi to uradila iz prostog razloga sto je seks za vecinu nesto intimno, romanticno... nesto sto treba da nam bude zadovoljstvo a ne posao.

- - - - - - - - - -

u prostituciji je retko koja zena iz ciste nuzde jer nema drugog izbora.
a tvoj komparativni predlog? I pravljanje dece I radjanje iste je izbor a I te kasirke imaju decu pa ne odose kod plavog mosta

To mozda vazi za ove skuplje rave sto bolje izgledaju pa mogu cak i da biraju kome ce da rasire noge. Osladio im se lagan zivot. Pogledaj samo iz kojih slojeva idrzava dolazi vecina. Sve istocna Evropa i socijala.

Nije mi jasno kako ne dižete glas da svaki čovek koji radi u ovoj državi treba da bude socijalano& zdravstveno osiguran. Pola nacije radi na crno, pa su baš prostitutke prioritet.
Uostalom ako ih legalizuju, ima skuplje usluge da im koštaju, treba dodati PDV na cenu usluge :lol:
Što se mene tiče, bilo bi dobro da smo neko uređeno društvo, ali nema šanse.

Nije mi jasno kako ne dižete glas da svaki čovek koji radi u ovoj državi treba da bude socijalano& zdravstveno osiguran. Pola nacije radi na crno, pa su baš prostitutke prioritet.
Uostalom ako ih legalizuju, ima skuplje usluge da im koštaju, treba dodati PDV na cenu usluge :lol:
Što se mene tiče, bilo bi dobro da smo neko uređeno društvo, ali nema šanse.

Kakve veze imaju cene usluga i koliko će pdv-a država naplatiti sa činjenicom da jednoj grupi ljudi olakšavaš (možda i spasavaš) život pri tom ne ugrožavajući prava i slobode bilo kog drugog.
Zašto ne legalizovati,kako će bilo ko biti oštećen? Samo mi to objasnite da pokušam da razumem čemu protivljenje.

Kakve veze imaju cene usluga i koliko će pdv-a država naplatiti sa činjenicom da jednoj grupi ljudi olakšavaš (možda i spasavaš) život pri tom ne ugrožavajući prava i slobode bilo kog drugog.
Zašto ne legalizovati,kako će bilo ko biti oštećen? Samo mi to objasnite da pokušam da razumem čemu protivljenje.

Nisi ti mene skapirao...
Ok treba ih legalizovati, pa neka i dalje veći procenat njih radi na crno, kao što rade npr devoke po prodavnicama, trafikama i sl...Načelno su svi da sve legalizuje...Sve dok se to lično ne tiče njih i njihovog džepa, ali to je država tako omogućila, šta ćeš. I moj komšija je pošten, pa mu devojka za kasom radi neprijavljena.
Samo sam naglasila da legalizovanje neće ukinuti crno tržište. Nemam ništa protiv toga da ih legalizuju, ali kada dođu na red...Ima prečih socijalnih grupa koje su prioritet već x godina...Pa ni makac.
To sa PDV-om, je bilo ironično, ne znam šta se ložiš. Eto organizuj proteste, peticiju, kritičnu masu ljudi i angažuj se, meni je to ok. Potpisaću ti (na proteste ne mogu, to nikada nisam gotivila), mada niti pružam niti koristim usluge prostitutki, ali lepo je da sve bude potaman u nekoj Utopiji.

Procitah pre par dana,u jednom nasem uglednom ilustrovanom nedeljniku,o divljoj prostituciji,koja je narasla takoreci
preko noci,narocito u Beogradu i Novom SaduProstitucija se odvija,preko nocnih klubova,u kojima striperi i stiptizete,
posle zavrsetka svog "programa",u sobama skrajnutim u klubu,zadovoljavaju sve "musterije" za novac.

Vrse se sve "usluge",zadovoljava se svaciji seksualni "ukus".E,pa pitam se,ako prostitucija vec mora da postoji,a svi
znamo,da taj najstariji "zanat",zaista MORA da postoji,zasto se svi pravimo blesavi,kako on toboze,kod nas ne postoji.
U tom "poslu" okrece se veliki novac.Zar nije bolje,staviti taj kompletan "biznis",pod plast zakonskih regulativa.

Ne samo sto bi novac od poreza,isao u gradsku kasu,vec bi bili zadovoljeni i zdravstveni uslovi. Te devojke,ne bi bile
kontrolisane od strane bezskrupuloznih makroa,koji im uzimaju veliki deo zarade,vec ih i fizicki cesto maltretiraju.

I ono,sto je mozda jos i najvaznije,"konzumenti" usluga tih devojaka,kao i same devojke,bili bi u tim "kucama ljubavi"
zdravstveno kontrolisani,pa se ni polne bolesti,ne bi nekontrolisano sirile.Sve ono sto postoji.Sve ono sto se praktikuje
tajno,treba ozakoniti,jer jedino tako,moze da se stavi pod javnu kontrolu.Ovako obavljanje seksualnih "usluga",bilo od
strane devojaka ili muskaraca,ima krimogenu genezu,za koju u jednom uredjenom drustvu,ne moze da se nadje nikakvo
racionalno opravdanje.:dash:

Pa da Vucic letuje i od poreza jadnih prostitutki... mrs more... naprednjaku jedan...

Back