LEGA CALCIO, PREMIER LEAGUE, BUNDESLIGA, PRIMERA, LIGUE 1

Vash tim?

• Inter

• Milan

• Lazio

• Roma

• Napoli

• Sampdoria

• Juventus

• Torino

• Fiorentina

• Neki drugi, ybg svetu se ne moze ugoditi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa problem je u tome burazeru shto ili si napravio lapsus ili volish da se pravish pametan time shto pokazujesh da posedujesh informaciju koja je retko kome bila ovde poznata.
U svakom sluchaju sad mi je josh smeshnije, hvala ti :lol:

Smejes se liku sto zna vise od tebe? Eto gde smo kao narod.

Sto lepo ne napises, "nisam znao da mu je to ime, izvini sto sam ti se podsmevao" nego odmah neko izvlacenje, ogradjivanje... kao da je on kriv sto si ti ispao smesan jer je imao informaciju koju ti nisi. Cak i da se lik pravio pametan, opet treba da se izvinis jer si mu se podsmevao bez pokrica.

Smejes se liku sto zna vise od tebe? Eto gde smo kao narod.

Sto lepo ne napises, "nisam znao da mu je to ime, izvini sto sam ti se podsmevao" nego odmah neko izvlacenje, ogradjivanje... kao da je on kriv sto si ti ispao smesan jer je imao informaciju koju ti nisi. Cak i da se lik pravio pametan, opet treba da se izvinis jer si mu se podsmevao bez pokrica.

Ima pokriće, jer to što on njega zove Leonel predstavlja čuđenje na ovom govornom području.
Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Ronaldinho Gaúcho
Ricardo Izecson dos Santos Leite
Lionel Andrés Messi

Sada zamisli da ja povedem debatu ko je bolji igrač, Gaucho, Andres ili ona dva sa sličnim prezimenom, dos Santos Aveiro i dos Santos Leite?

Na početku posta sam rekao da izaziva čuđenje, ali bih mogao dodati da je čak i netačno (iako u suštini jeste tačno).
Zašto? Npr. u našem narodu je ime poznatog slikara fan Hoha odomaćeno kao van Gog. Ne samo što je odomaćeno, već je i zvanično postao izuzetak pravila kojim te ljude treba da zovemo onako kako oni sami sebe zovu.
E sad, ne vjerujem da će se lingvisti mnogo zamarati sa Aguerom, ali mislim da je to sličan fazon ovome što sam napisao...

Ima pokriće, jer to što on njega zove Leonel predstavlja čuđenje na ovom govornom području.

Sada zamisli da ja povedem debatu ko je bolji igrač, Gaucho, Andres ili ona dva sa sličnim prezimenom, dos Santos Aveiro i dos Santos Leite?

Na početku posta sam rekao da izaziva čuđenje, ali bih mogao dodati da je čak i netačno (iako u suštini jeste tačno).
Zašto? Npr. u našem narodu je ime poznatog slikara fan Hoha odomaćeno kao van Gog. Ne samo što je odomaćeno, već je i zvanično postao izuzetak pravila kojim te ljude treba da zovemo onako kako oni sami sebe zovu.
E sad, ne vjerujem da će se lingvisti mnogo zamarati sa Aguerom, ali mislim da je to sličan fazon ovome što sam napisao...

Upravo tako, klasichno pametnjakovitjstvo :roll:

Ja sam to prekopirao sa sajte na kome je pisalo Lionel Aguero , ako vec neznas ko je Lionel ,trebalo bi da shvatis ko je Aguero...

Levati koji nisu u stanj da razumiju italijanski fudbal su za žaljenje.Italijanski fudbal je kao šah - svaki potez ima svoj smisao i 90 minuta čekaš trenutak odluke.
Oni koji vole rezultate 4-4,neka gledaju rukomet ili košarku.
A Inter volim od 5-e godine,jer je oličenje moje životne filozofije : "Možda neću pobijediti,ali ko smije da stavi pare na to da ću izgubiti ? "

Levati koji nisu u stanj da razumiju italijanski fudbal su za žaljenje.Italijanski fudbal je kao šah - svaki potez ima svoj smisao i 90 minuta čekaš trenutak odluke.
Oni koji vole rezultate 4-4,neka gledaju rukomet ili košarku.
A Inter volim od 5-e godine,jer je oličenje moje životne filozofije : "Možda neću pobijediti,ali ko smije da stavi pare na to da ću izgubiti ? "

Na svoje misljenje svakako imas pravo,ali na to da vredjas,omalovazavas,obezvredjujes svakog ko misli drugacije,nemas NIKAKO
Pa ti ako volis 0-0 bez 2 casne sanse,gledaj sah
Ne znam sta je to sto vidis u italijanskom fudbalu a da spada pod domen fudbala,igre koja se nekad igrala sa 5 napadaca,igra u kojoj treba pokazati fudbalsko znanje,mekocu poteza,tehniku,caroliju loptom,zabavu za gledaoce,timska igra koja ne bi smela da trpi besomucne poteze individualaca....u tvom kalcu golovi padaju slucajno,a vreme igre prolazi u premeravanju svakog poteza i na kraju zbog nedostatka timske zajednice i ne uspeju da ga izvedu,sve se svede na gol pojedinca iz bizarnih situacija,tecnosti u igri nema,sve je podredjeno odbrani a filozofija koju si citirao je jajarska u fazonu "da ga ne primimo,a ako damo damo" ili u narodu po izreci "bolje vrabac u ruci,nego golub na grani"......
Evo pogledajmo milanski derbi i vidimo da u prvom poluvremenu bila 1,5 sansa koja je opet dosla kao splet okolnosti.....
DESTRUKTORI FUDBALSKE IGRE..........zaslepljeni taktikom,krljaju se,ne mogu 3 pasa da spoje bez prekida,kao ragbi da igraju,svadje,cigancenja,prigovaranja,pljuvanja po terenu,a ovamo kad dodje lopta ide sistem "brigo predji na drugoga" a taj drugi je pokriven flasterom,divljackom odbranom,pa onda uraditi bilo sta loptom,jer kontrolisanje igre nije fudbal,tacna dodavanja urnisu igru,pravovremeni i odmereni dribling je greh,ne igra se na gol vise,da ti golovi postanu rutina,igra se na stvaranje takvih okolnosti (svake vrste) da ti gol padne s neba.....
E zbog toga i pada ova liga,iako ima kvalitetne igrace,iako bi recimo Milan mogao bar duplo lepse da odigra,iako bi takvom igrom pokupio simpatije istinskih simpatizera ove igre.....
Ali dobro kao sto rekoh svako ima svoje misljenje,a moje je da destrukcija igre nikako ne sme da bude u prednosti u odnosu na ono sto fudbal cini u njegovom elementarnom obliku
Ne mora da padne nijedan gol,ali neka se igra brzo,puno trcanja,uzbudjenja,otvaranja,razigravanja,sansi,promasaja,dinamike,da te drzi budnim,italijansku ligu ako nisi navijac nekog kluba ili ih cekas na tiketu (sto nije preporucljivo) vec obican fudbalski gledalac ne mozes gledati a da ne zaspis iz suste suprotnosti od gore navedenog

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back