Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Epa vratih se sa Lefkade
Hvala svima na ovom forumu, jako su mi pomogli sa svim informacijama koje su ovde stavljali.
Pa da kazem i ja po koju reč:
PUT DO LEFKADE
Mi smo noćili u Makedoniji, i zato smo išli preko Nikija.
Dakle do Nikija možete ići sa E-75 preko Prilepa pa Bitolj i granica, ili preko Tetova i Gostivara, Ohrida pa Bitolj to je E-65.Put kroz Makedoniju je sasvim dobar. Mislim ne možete mnogo da pogrešite.
Kasnije posle granice pratite znak za Kozane, i spuštate se putem E-65. Posle Kozana se uključujete na novi put do Janine, E-90 i pratite znakove za Grevenu, Metsovo, i Janinu. Kada dpdjete do Janine uključujete se na pu E-951 za Prevezu. Posle Preveze ide onaj čuveni tunel od 3e, i naravno Lefkada.
PLIN
Mi smo plin punili u onom mestu Alhangelos, kod Preveze. Dakle nije lako naci jer kada idete tim putem do Preveze nigde nema znak na kome piše mesto Arhangelos. Pa zato ide neko selo Luros, pa posle njega ide skretanje na desno. Kada završite sa plinom, ne morate da se vraćate, nego samo nastavite pravo, i uključićete se na pu od Igumenice do Lefkade, i takodje samo pravo za Lefkadu.
SMESTAJ
Mi smo išli preko Robinzona. Sa smestajem smo bili jako zadovoljni. Bili smo smesteni u vili Konstandina u Nidriju. Vila je za 5+, zaista, i svima je preporučujem. Ljudi koji su vlasnici vile su jako veliki domaćini, jako je čisto. Inače mi smo plaćali 150e samo smestaj. Robinzon ima i jednu jeftiniju vilu, čija je cena 130e za smestaj, i ne bih je preporučila. Upoznali smo tamo ljude koji su bili smesteni u njoj, i bili su zgroženi. Nije čista, nema nekog posebnog ko to održava, i stvari su relativno stare , od spavaće sobe do kupatila. Uverila sam se sama u ovo.
Onaj ko bi želeo da rezerviše on-line ja bi preporučila mesto Agios Nikitas, zbog pozicije koju ima. Najbliže je svim lepim plažama.
LEFKADA
Lefkada je za sve one, koji žele nešto više od plaže ispred vile, all inclusiv-a, ležanja i spavanja po ceo dan. Lefkada je mesto za one koji jednim delom žele i pozitivno aktivan odmor, one koje ne mrzi da odu do prelepih, ali teško dostupnih plaža. Na Lefkadi nema nekog noćnog života. Onaj ko ceo dan provede na ovim plažama posle i nema neke posebne snage da luduje pola noći. Kako bi ja rekla, Lefkada je Smaragdno ostrvo, ostrvo netaknute lepote, divljih plaža, neverovatno čiste vode, prelepe prirode...
Znači toplo je preporučujem.
PLAŽE
Ako planirate da idete bez kola, ili ne planirate da tamo iznajmite neka, onda bolje da ne idete na Lefkadu. Ili takođe nemate živaca, da se npr sa 500m nadmorske visine spustate strmim putem na dole ka plaži dok vam ne zasmrde kočnice, onda Lefkada nije za vas. Od Nidrija do Porto Katsikija ima oko 40km puta punog strasnih krivina, i takodje do Egremnija. Milos plaža je teško dostupna, i do nje se ide brodićem koji mislim da košta 6e u jednom pravcu, ili iz Agios Nikitasa preko brda peške ( ja sam ispustila dušu na nos). Najbliža plaža Nidriju je Desimi, i ona ima prirodni hlad, i dobra je za malu decu, jer je u uvali. Katizma je kako kažu najkomercijalnija plaža, i na njoj ležaljke koštaju 7e ( za 2 ležaljke i suncobran). Kafalikefta je jedna prelepa plaža, kao stvorena za slikanje. Uma dosta stena koje kao da je neko redjao po plaži, zaista prelepo izleda. Gialos, je jedna prosečna plaža. Na njoj nema puno ljudi, i mirno je, i jako je tesko dostupna, kao i Kafalikefta. Ove ostale plaže na mene nisu ostavile neki poseban utisak, pa ih neću navoditi. Inače moji favoriti su 1.Egremni, najlepši 2. Kafalikefta 3. Milos 4. Porto Katsiki
TROŠKOVI
Što se tiče troškova na Lefkadi, ne mora se nositi puno hrane od kuće iz Srbije, jer tamo sve ima. Mene su ljudi plašili da je preskupo, a nije. Ima LIDL kod Lefkasa i on je super, i jeftino je. Dosta stvari smo kupovali i u Nidriju jer su cene bile prihvatljive, npr duplo pakovanje tost hleba 2e. U kafićima su cene za singl grcku kafu 1.5e Za duplu oko 2e. Nes je od 2 do 2.5e, i tako da bez 5evra nista, ali mi se zaista nismo stedeli sto se toga tiče. Na plažama nema puno mesta na kojima biste trošili pare, u vidu prodavnica,ili kafića, pa smo mi pravili sendviče. Zaključili smo da je najbolji Giros kod Statisa za 2e. U restoranima su cene od 7 do 12e. Mi smo probali Grcku musaku za 8 i nismo mogli da pojedemo celi porciju, iako je bila preukusna. Suveniri su, magneti oko 2.5e pa ovo ostalo malo krupnije je i skuplje. Nisu neki posebni, pa mi nismo ni uzimali. Mislim da se na Lefadi može proći jako jeftino ako se ne troše pare na sitnice, koje su prilično skupe
Pozdrav svima, i nadam se da je moj opis nekome pomogao, u odabiru Lefkade kao destinaciju za odmor.![]()
Jel se secate koliko ste placali s obzirom da cene nisu bas naivne on line ?
У суштини, само 10% капацитета у Грчкој осване на интернету. На Лефкади још и мање. Зато преко интернета не може да се нађе скоро ништа пре 22. августа када се полако сезона ближи крају. Ја сам четири пута био на Лефкади, 16. августа идем и пети пут, а виђао сам у сред сезоне (јул месец) и-ха-хај празних и полупразних вила. Ни ја ништа нисам резервисао, идем тамо и где ми се свиди "добар дан" и тако то.... И као што сам већ раније писао, најбоље је доћи у време понедељак-четвртак, када нема Грка "викендаша", цене су ниже, а за закуп од 10 и више дана добије се додатни попуст. Треба само имати кондицију за цењкање...
Jel se secate koliko ste placali s obzirom da cene nisu bas naivne on line ?
30€ у ком периоду?30 eura dnevno za dvokrevetni apartman ali bez djakuzija. |Ima komplet kuhinja, plazma tb, terasa, internet u sobi, veliko kupatilo, svaki dan se menja posteljina i peskiri, vlasnici izuzetno ljubazni.......ma nemam reci. Najbolji smestaj na kome sam ikada bio...
Ок, хвала ти.U periodu od 12 do 22 septembra
Pozdrav svima!
Radim diplomski rad na temu: "Profil turista ostrva Lefkada u Grčkoj", te bih ovom prilikom zamolila sve posetioce ovog podforuma, da izdvoje 5 minuta vremena i odgovore na anketu, bez koje ne mogu da završim rad.
Anketa se nalazi na sledećoj adresi: https://spreadsheets...EZWJyQy1hNWc6MQ
Hvala unapred!