Lefkada i okolina - vodic za avanturiste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najlepse uspomene nosim sa Lefkade i sigurno cu se opet vratiti..
Sto se tice kampovanja na Agiofiliju,rekla bi da je nemoguce jer se plazi prilazi sa broda a i nije nesto velika da bi se razapinjali satori..to slobodno zaboravi! :)
Kada se krene iz Nidrija ka Vasilikiju nalazi se ok kamp sa lepom plazom (ne mogu da se setim imena) koji mogu da preporucim!

Jedva nadjoh kampove po Lefkadi.
Na ovom linku postoje nazivi mesta i kontakt telefoni, bez vecih informacija:
http://www.camping-in-greece.gr/ResultsPrefecture.asp?PPrefecture=LEFKADA&Submit22=Go!
Dok su vredni Norvezani napravili ozbiljan review svakog od kamp mesta:
http://www.anwb.nl/verblijven/campings/home.jsf
-potrebno je samo da nadjete zemlju(Griekenland) zoomirate na mapi mesto gde zelite da idete i dobicete prepoznatljivu ikonici gde se nalaze kampovi.
Na klik " Meer informatie " dobija se kompletan pregled svega (mesto, okruzenje, cene, opis, ocena...itd) Naravno, za prevod na (losh)srpski ili engleski koristite Google translator, poshto sajt nema verziju na engleskom.

Ono shto sam ja gledao je Vasilliki kamp, i mogu vam reci da nije neshto preterano jeftino.
Cene su manje-vishe slichne za sve ostale kampove.

Odprilike ovako:

Za 1 nocenje.tj cena za 1 nocenje:

-Odrasli 6.5eur
-Dete do 3 godine - free
-Dete 4-10godina 4.5eur
-Kola-5eur (kapiram, mesto za kola-neki parking ili shta vec)
-Karavan-7eur
-Shator-6eur (mesto za shator)
-Mali shator 5eur
-Kamper - 7eur
-Struja - 4eur (po danu)

Po mojoj proceni, ispadne oko 22-25eur za jedan dan (zavisi koliko vas ima), shto i nije bash povoljno.

Mada, cenim da su svi kampovi namunjeni i da je sve fensi, od kabina za tushiranje, wc-a i ostalo...

Shta mislite?

Poslednja izmena:
Не знам да ли је неко већ писао, али...
Из Нидрија има сваког дана крстарење од 10 ујутру до 18-19 по подне солодним лађама (Нидри Стар 1, Ептанисос и Македонија Палас), цена је 15 евра по особи. Лађа креће из Нидрија, пауза за купање од 30-45 минута на Порто Кацикију (или Егремнију), затим сат и по на Кефалонији (Фискардо) за паузу за ручак, Одисејева Итака ( један сат), Меганиси (пећина Папаниколис), Скорпио ( Оназисово приватно острво) са 15-минутним купањем, Мандури (приватно острво познатог грчког песника Валиоритиса). Најбољи брод је "Ептанисос"...Имао сам среће да видим пар делфина који је једно време пратио брод. Бродови су, иначе, луксузни, са три палубе, салонима, тушевима, кабинама, ђакузијем...Треба пробати...

Imam jednu molbu za sve koji su bili na Lefkadi...
Zanima me na kojim plazama na zapadnoj strani postoje lezaljke za iznajmljivanje i kakve su cene?
P.S. Nisam snob samo imam ozbiljan problem sa kicmom i ne mogu da provedem ceo dan u horizontali...
Puno bi mi znacila ova informacija!!!
Putujem za nedelju dana. Jeeeeeeeeeee!

Не знам да ли је неко већ писао, али...
Из Нидрија има сваког дана крстарење од 10 ујутру до 18-19 по подне солодним лађама (Нидри Стар 1, Ептанисос и Македонија Палас), цена је 15 евра по особи. Лађа креће из Нидрија, пауза за купање од 30-45 минута на Порто Кацикију (или Егремнију), затим сат и по на Кефалонији (Фискардо) за паузу за ручак, Одисејева Итака ( један сат), Меганиси (пећина Папаниколис), Скорпио ( Оназисово приватно острво) са 15-минутним купањем, Мандури (приватно острво познатог грчког песника Валиоритиса). Најбољи брод је "Ептанисос"...Имао сам среће да видим пар делфина који је једно време пратио брод. Бродови су, иначе, луксузни, са три палубе, салонима, тушевима, кабинама, ђакузијем...Треба пробати...

Ja sam bila prosle godine na tom krstarenju brodom Nidri Star I.Bilo je lepo,ali malo previse ljudi na brodu,za moj ukus(posto su ukrcali neke penzose u zadnjem trenutku),jadni ljudi su hteli da poumiru na suncu...

Imam jednu molbu za sve koji su bili na Lefkadi...
Zanima me na kojim plazama na zapadnoj strani postoje lezaljke za iznajmljivanje i kakve su cene?
P.S. Nisam snob samo imam ozbiljan problem sa kicmom i ne mogu da provedem ceo dan u horizontali...
Puno bi mi znacila ova informacija!!!
Putujem za nedelju dana. Jeeeeeeeeeee!

Na plazama Katizma,Kalamitsi i Porto Katsiki su prosle godine iznajmljivali lezaljke sigurno,za ostale ne mogu da se setim.sto se cene tice :whistling: ne mogu ti pomoci...sorry

Hvala j.e.l.e.n.a,
puno si mi pomogla....
Cena u principu i nije tako bitna, koji evro gore dole...

Западна обала је полудивља. Осим ових плажи које је Ј.е.л.е.н.а. поменула, лежаљки има и још на плажи Свети Јован код "Милос сурфинг клуба".Претпостављам да лежаљки има и на плажи са леве стране Каламиција јер тамо има нека таверна. Ја сам увек ишао оним десним краком до краја где су "голаћи".
Иначе, цене не знам, јер још никада нисам платио лежаљку. Негде је довољно да поручиш кафу или пиће, па те нико ништа не пита.

Upravo smo se vratili sa Lefkade sa predivnim utiscima. Letovali smo preko agencije "Matico" u vili Andreas. Smestaj je izuzetan (prema grckim standardima), vila je u zelenilu na 70m od obale, a na 10m od bazena hotela Atosa. Studia u vili su sa terasama, lepa, cista, peskiri i posteljina menjaju se na 5 dana (kao sto je i receno u agenciji). Domacini prijatni.
Predstavnik "Matico" Sasa, izuzetno predusretljiv.
Lefkada je izuzetna, ima dosta lepih plaza koje se mogu posetiti samo kolima. Mi smo bili sopstvenim kolima i obisli smo celo ostrvo, ali smo pored toga i krstarili brodom i obisli plaze trajektom.
U Nidriju postoji tzv. grdaska plaza koja je udaljena od vile Andreas.
Na svim plazama na Lefkadi ima lezaljki, koje orjentacijono naplacuju po 5 evra (dve lezaljke i suncobran).

Za sve ljubitelje Lefkade pozdrav iz Agios Ioanisa.Mi smo u Villi Verde,za svaku preporuku.Vreme je
oko 25-27,malo duva vetar,pa cemo danas u potragu za mirnijim plazama.Put Egnatia Odos je fenomenalan,tuneli svetski,ali 1050 km je 1050.Spavali smo u Metsovu, Asteri hotel i 3 krevetna i 4 krevetna soba su po 45 e kad cuju da smo iz Srbije.Samo je malo sve pod nagibom,pa za voznju oprez.
Boja mora izuzetna a i mirise drugacije.Puno pozdrava sa Lefkade

Upravo smo se vratili sa Lefkade sa predivnim utiscima. Letovali smo preko agencije "Matico" u vili Andreas. Smestaj je izuzetan (prema grckim standardima), vila je u zelenilu na 70m od obale, a na 10m od bazena hotela Atosa. Studia u vili su sa terasama, lepa, cista, peskiri i posteljina menjaju se na 5 dana (kao sto je i receno u agenciji). Domacini prijatni.
Predstavnik "Matico" Sasa, izuzetno predusretljiv.
Lefkada je izuzetna, ima dosta lepih plaza koje se mogu posetiti samo kolima. Mi smo bili sopstvenim kolima i obisli smo celo ostrvo, ali smo pored toga i krstarili brodom i obisli plaze trajektom.
U Nidriju postoji tzv. grdaska plaza koja je udaljena od vile Andreas.
Na svim plazama na Lefkadi ima lezaljki, koje orjentacijono naplacuju po 5 evra (dve lezaljke i suncobran).

Da li imas neke slike smestaja, koliko cesto se ciste sobe i na sta gledaju terase?

U agenciji ne odredjuju sobe, ali mi smo da li igrom slucaja ili ne dobili izuzetan studio sa pogledom na more. Vila nema odredjen parking, problem nije parkiranje, jer ljubazni domacini su mi odredili "parking" u zelenilu ispred vile u "debeloj" hladovini ispod palme. Bazen hotela Atos moze da se koristi i to bez problema, samo je uslov da se poruci neko pice. Bazen je izuzetan, voda je cista i prijatna, a postoji i manji za tzv masazu. Nisam videla gde se nalazi vila Philip, ali ja sam prezadovoljna vilom Andreas. Ova vila je negde na izlazu iz Nidrie prema Vasiliki, sve je tu blizu. Supermarket je odmah malte ne iza vile, a prema "centru" tom tzv glavnom ulicom su i kafeterije, prodavnice, pekare, ustvari sve je nadohvat ruke.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back