LED plafonjere?

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

KraNp

Veoma poznat
Poruka
10.683
Претражих гомилу сајтова и нигде да нађем плафоњере за стан које бацају светлост под углом од 180 степени и притом да имају светлост "лед ХЛАДНА" од 18 па до једно 24 вата. Зна ли неко где то може да се наручи по спецификацији. Скоро ме зајеббали, увалили ми оне округле са лимом што светле само право под углом од 90 степени.

Претражих гомилу сајтова и нигде да нађем плафоњере за стан које бацају светлост под углом од 180 степени и притом да имају светлост "лед ХЛАДНА" од 18 па до једно 24 вата. Зна ли неко где то може да се наручи по спецификацији. Скоро ме зајеббали, увалили ми оне округле са лимом што светле само право под углом од 90 степени.
Ja sam ih kupio na K.P.
nemoj za sobe led hladna..za kuhinju i kupatilo moze, ali za sobe samo toplo.belo

hladno belo u sebi ima plavu svetlost a ona je stetna za oko

toplo bele trose vise ali su prijatnije za oci.
Toplo belo opet mnogo zute,pa nema dovoljno svetlosti

Prilozi

• 85496925_5db6d06c5eb1d2-64479694moon-24w-bela_5.jpg
    85496925_5db6d06c5eb1d2-64479694moon-24w-bela_5.jpg
    13,2 KB · Pregleda: 22
Ne baca mozda 180 stepeni,ali ispod 170 nije,a posto ima dve u kujni,a ona je malo na duz,kada se upale obe onda se sve neutralise i vidi se super.Pogledaj,tu na stranici ima dosta stvari,mozda nesto i nadjes.

Немој никако хладно-белу нигде у стан, па чак ни обичну белу. Иди на топло-белу до реалних 4000 К. И знај да амбалажи углавном лажу, слободно додај хиљаду келвина на оно што пише. Ако тврде да је сијалица топло-бела 3000 K, знај да није, већ да је обична бела око 4000 K.

Toplo bele od 4.000 pa i od 6.000 Kelvina i rešio si problem.Hladno bele su ti poput neonki, svetli to ali ne prija očima i nije prirodno.Negde u tvom gradu sigurno ima bar jedna dobra radnja koja prodaje sve vrste rasvete, pa se tamo raspitaj.Mani KP i slične sajtove.Za neke stvari je ok, ali ne uvek i ne za sve.U radnji možeš i da ih zamoliš da ti pokažu na licu mesta kako se neka sijalica ili lampa ponaša i kako svetli, a kad nešto naručiš sa neta, tu imaš samo par osnovnih podataka i par nejasnih slika proizvoda, a to ne vredi ni po' lule duvana...

Toplo bele od 4.000 pa i od 6.000 Kelvina i rešio si problem.Hladno bele su ti poput neonki, svetli to ali ne prija očima i nije prirodno.Negde u tvom gradu sigurno ima bar jedna dobra radnja koja prodaje sve vrste rasvete, pa se tamo raspitaj.Mani KP i slične sajtove.Za neke stvari je ok, ali ne uvek i ne za sve.U radnji možeš i da ih zamoliš da ti pokažu na licu mesta kako se neka sijalica ili lampa ponaša i kako svetli, a kad nešto naručiš sa neta, tu imaš samo par osnovnih podataka i par nejasnih slika proizvoda, a to ne vredi ni po' lule duvana...
Tačno, na kp uvaljuju najgori škart.
Najčešća dva kvara...
Odlaze napajanje ili crkne neka led dioda.

90% može da se popravi..ko zna.

Sve su mi led sijalice različiti podnožija ! Već godinama !
Preporuka je koristiti led sijalice od 2800 do 3000 kandela ! One su kao stare sijalice sa žarnom niti !
Što se tiče snage led sijalica , najoptimalnija je 15 vati, identično kao 100 vati sa žarnom niti !

Mada u dnevnom boravku imam 6 mesta za sijalice i ispalo je savršeno da su 4 gore navedene, a dve sa 5000 do 6000 kandela(plavo sevtlo) , naravno one su sve 5 vati snage i pale se na dva prekidača po tri sijalice !

Za stone lampe su od 2000 do 3000 Kelvina, je smo navikli da je stona lampa poput svijece, topla, i koristi se kad druga svjetla nisu upaljena. Drugo, niza temparatura naglasava jarke boje. tako da vadi toplotu iz crvene, zute, braon i razjaruje hladne boje kao plavu u nocnim satima, sto je prijatno. Ova temparatura ide i u kafanama, pizza prodavnicama, barovima, prodavnicama da razjaruje gdje treba. A za lampe se naravno moze koristiti i neutrala temperatura do 4000 K. Na primjer, Van Gog nije koristio crnu boju za nocne motive, jer je sve razjareno toplom zutinom svijece.
Za generalnu rasvjetu sa plafona koristiti 4000 Kelvina sto je prosjecna dnevna toplota na Suncu po danu, i ne razjaruje boje po kuci, dakle nece vam rasvjeta djelovati napadno. Ovo ide svugdje.
Vise temperature kao 5 i 6000 Kelvina hlade, utisavaju boje, i koriste se recimo u sanitetskim prostorijama gdje se zeli postici utisak sterilizovane nenapadne ujednacenosti. Na primjer kuhinja nekog restorana.

Za lampe, do 1000 lumena. Ovo je i za lustere sa vise sijalica, svaka sijalica do 1000 lumena.
Za generalnu rasvjetu, ova spot svjetla na plafonu na primjer, od 1000 do 2000 lumena, i postavljaju se otprilike na razmaku od 2 metra na plafonu.
Za jedno svjetlo u centru sobe, od 2000 do 4000 lumena.

Poslednja izmena:
Crkne u njoj led driver (napajanje) i šta misliš da većina radi sa time?

U kantu.
Ja i na led sijalicama,kada jedna izgori,premostim i ona radi i dalje,a one koje pregore vise dioda od jedne cuvam za rezervu i od dve pravim jednu,pa dokle izdrzi.Malo je pipavo za rad i lemljenje,ali kada sam raspolozen,sednem i odradim.Ima na netu dosta toga kao mogu da se regenerisu.

Sve su mi led sijalice različiti podnožija ! Već godinama !
Preporuka je koristiti led sijalice od 2800 do 3000 kandela ! One su kao stare sijalice sa žarnom niti !
Što se tiče snage led sijalica , najoptimalnija je 15 vati, identično kao 100 vati sa žarnom niti !

Mada u dnevnom boravku imam 6 mesta za sijalice i ispalo je savršeno da su 4 gore navedene, a dve sa 5000 do 6000 kandela(plavo sevtlo) , naravno one su sve 5 vati snage i pale se na dva prekidača po tri sijalice !
Dobro !

Kupi uvijene sijalice.

One jedine bacaju svetlo na sve strane, uzmi one od 32W

Ja ih kupujem kod kineza.

Ovako izgledaju, kineske su jos vece. To ti je kao obicna sijalica od 200W.

https://www.volimsvojdom.rs/stedna-sijalica-st-5010-32w-e27-6500k-34-0004

Back