Lažne servisne knjižice i skidanje kilometraže?

mario80

Stara legenda
Banovan
Poruka
75.490
Svedoci smo da svaki drgi auto iz uvoza ima 123.456 km i tek urađen veliki servis. Dal je to bajka ili slučajnost? Onda me @Dule 021 ubeđuje kako je to nemoguće i kako te servisne knjižice mogu da se "provere"

Onda naleteh na zanimljiv oglas na kome se nude blanko pečatirane servisne knjižice. Cena pečatirane blanko servisne knjižice 499 dinara.

https://www.limundo.com/kupovina/Au...jizica-za-Fiat-sa-tri-blanko-pecata/101808881

servisna-knjizica-za-fiat-sa-tri-blanko-pecata_slika_L_287343413.jpg
lazne servisne knjizice.jpg

Mogu oni da nude i skidanje kilometraze uz chipovanje laicima a vecinu mozes po sasiji proveriti kad je radjen servis tamo gde je kupljen ili se raspitas gde se na kolima nalaze zapisane kilometraze koje mozda nisu sve skinute,kod nekih skinu samo s table,pa ostane u racunaru i bravi,a moze i da se okrene taj broj telefona i pita jel uso taj auto u servis,mislim ko hoce moze da se iscima ,informise i sve sazna

Nije to stvar kilometraže nego činjeničnog stanja. Opet ponavljam, drugar je uzeo BMW 5 iz 2011 godine, sa tipa preko 150.000km na satu, da li su pravi ili ne ne znam, znam samo da doslovno niti jedan problem imao nije, sipa gorivo, menja gume i radi servise, otprilike to je to kao i ja na novom vozilu. Polovno vozilo je uvek mačka u džaku, jer ne znaš da li ga neko prodaje zato što planira drugo, smorilo ga je ili zna šta mu je radio, pa bi da "počasti" nekoga. Svakako mislim da kilometraža nije presudna stvar, naročito što sam video sijaset vozila sa po milion kilometara, bez nekih problema.

Svedoci smo da svaki drgi auto iz uvoza ima 123.456 km i tek urađen veliki servis. Dal je to bajka ili slučajnost? Onda me @Dule 021 ubeđuje kako je to nemoguće i kako te servisne knjižice mogu da se "provere"

Onda naleteh na zanimljiv oglas na kome se nude blanko pečatirane servisne knjižice. Cena pečatirane blanko servisne knjižice 499 dinara.

https://www.limundo.com/kupovina/Au...jizica-za-Fiat-sa-tri-blanko-pecata/101808881

Pogledajte prilog 1055708 Pogledajte prilog 1055721
Da mi imamo drzavu kao sto je nemamo ovakve prevarante bi hapsili za ovo sto prodaju javno.

Pa tražio si da ti nađem lažne knjižice to si i dobio. Eto sad postoji tema pa ću svaki put da ti stavim link. A to dal može da se proveri naravno da ne može niti jedna servisna iz inostranstva samo vozila koja su kupljena nova kod nas i održavana u ovlašćenom servisu mogu da se provere.

Za automobile iz uvoza pravac na avion i provera u zemlji gde je kao održavan. Šatro veliki servis tek urađne 123 iljade vozila baba blablabla truć

Ne mora avion, postoji internet. Uspeva u većini slučajeva.

Kako preko interneta mozes pouzdano proveriti informacije o nekom automobilu? Mozes eventualno pretraziti baze da li je vozilo ukradeno i to je to ili mozes koristiti one prevarante poput C*rVer***al-a koji ti u 95% slucajeva nece dati nikakve podatke i naplatiti tu uslugu par hiljada dinara pa zamisli kada bi za svako vozilo koje te zanima dao po par hiljada.
Najpouzdaniji nacin moze biti provera u ovlascenom servisu pod uslovom da je vozilo servisirano u ovlascenim servisima i pod uslovom da nasi imaju pristup odavde tim bazama podataka sto kod vecine dilera automobila nije slucaj.

Kod polovine servisa je baza umrezena i moze da se proveri auto.
To sto nasi kupci imaju zmiju u dzepu pa im zao da daju neki novac u ovlascenom da im provere auto je do njih samih pa onda trtljaju kako se ne moze proveriti a itekako moze.Da ne pricam o odlasku u servis gde ce dobar majstor moci da preko dijagnostike ustanovi kilometre kod bar polovine automobila.
Pritom nisam misio na Peru iz garaze jer takvi imaju uglavnom Delphi dijagnostiku koja nije originalna i prakticno je univerzalna.

Kako preko interneta mozes pouzdano proveriti informacije o nekom automobilu? Mozes eventualno pretraziti baze da li je vozilo ukradeno i to je to ili mozes koristiti one prevarante poput C*rVer***al-a koji ti u 95% slucajeva nece dati nikakve podatke i naplatiti tu uslugu par hiljada dinara pa zamisli kada bi za svako vozilo koje te zanima dao po par hiljada.
Najpouzdaniji nacin moze biti provera u ovlascenom servisu pod uslovom da je vozilo servisirano u ovlascenim servisima i pod uslovom da nasi imaju pristup odavde tim bazama podataka sto kod vecine dilera automobila nije slucaj.
Upravo ja to i govorim ali preprodavci polovnjaka tvrde suprotno :mrgreen:

Ja probao svoj auto da proverim kod ovlašćenog uvoznika i servisera i kaže ne može. Iako sam prvi vlasnik imam originalnu servisnu hyundai servis kaže ne možemo da proverimo šta je rađeno jer nam sistemi nisu umreženi. Kako rekoh pa dajete međunarodnu garanciju kada se kupi auto a ovamo ne može. Dobio sam jednostavno obrazloženje da je 99% servisnih knjižica lažno u srbiji.

Ti si teski manipulator jer ja nikad i nigde nisam rekao da su svi servisi umrezeni.
To samo ti korejski levi servisi nisu umrezeni.
Uzmi Mercedes,BMW,Audi, Renault,Citroen,Peugeot i ti su umrezeni 100%.
Ozbiljne firme pa su umrezene a te tvoje leve nisu i jos oni kao znaju da su servisne pravljene.
Laz i to sigurna.
Dokle ces lagati na forumu? Od odrasle osobe se cekuje da se ne ponasa kao malo dete i da laze.

Ti si teski manipulator jer ja nikad i nigde nisam rekao da su svi servisi umrezeni.
To samo ti korejski levi servisi nisu umrezeni.
Uzmi Mercedes,BMW,Audi, Renault,Citroen,Peugeot i ti su umrezeni 100%.
Ozbiljne firme pa su umrezene a te tvoje leve nisu i jos oni kao znaju da su servisne pravljene.
Laz i to sigurna.
Dokle ces lagati na forumu? Od odrasle osobe se cekuje da se ne ponasa kao malo dete i da laze.
Vidi vidi VW znači neozbiljna firma? Jel to polovina? :lol:

Back