Lažne diplome

ne znam ali ima toga puno :) posvuda

1720787507828.png

:rotf:

autorka tema
kako stati na put falš i kupljenim diplomama
Nepotrebno je, jer to vec dovoljno dugo traje....
To ti je isto kao da kazes treba spreciti dobijanje posla preko politickih kanala, ili preko poznanstva, a ovamo imas polovinu privrede koja sad ima CV u kojem pise radio to i to , i sta ces...hoces li reci daj ovog sto nista nije radio nigde, jer nije politicki bio podoban , a ovog sto je pravi sr...ali ima politicka ledja a to se ne vidi u cv da odbijes..

Ili ces da juris one koji su falsifikovali diplome a neces one koji su kupili....?

Sistem se lako shebe, ali se tesko posle vraca u normalu...
Mi imamo pse rata kao sheb, imamo podobnost po SPS kao sheb, imamo kupovinu diploma kao sheb, imamo kupovinu SNS diploma kao sheb...

Svaki taj sheb ostaje duboko u srcu naroda i kvalitetu naroda i ljudi....

Sad znate kako da urnisete srpski narod, pa izvolite.....jos par dobro osmisljenih shebova i omladina, i radna klasa nece znati gde im je dupe i gde glava, osim nasilja i depresije nece imati trecu opciju...

Kraduckajte na sitno i poklanjajte deci plen iz tih sitnih pljacki....
Jos bolje ako ih naucite da kazu kad nesto ukradu da su nasli , i da ih pokrijete ako posle ispadne da neko prepozna svoje.....
Naucite ih da niko ruznu rec ne sme da im kaze niti nesto sto im umanjuje profesionalnu vrednost....
Preki , nagli i uvredljivi , pobednicka kombinacija...
Naucite ih da cesto koriste reci kreten, budala,
Obavezno ih ucite da je pravoslavlje tradicionalna i obicajna religija Srba, a da nije samo religija....tako ce moci da budu dvolicni jer nikad nece prestati da budu Srbi, samim tim ce uvek biti pravoslavci , ma kako se ponasali...
Ucite ih da su budale uvek tu oko njih, tako ce postojati opste nepoverenje u ljude , a sami sebe nece ubrajati u budale...cak i kad rade razne pakosti da bi imali profesionalne koristi i prestiz...

Poslednja izmena:
autorka tema
kako stati na put falš i kupljenim diplomama
Čak i ljudi koji su zaradili svoje diplome časno nisu uvek u primarno odabranim karijernim poljima dobri i uspešni. Bez problema BiH odustala od bilo koje diplome ukoliko BiH videla da rezultati mog rada nisu zadovoljavajući. Diploma bi se uradila i bila na zidu, a ja BiH nešto drugo radila, a 100% bi se našlo to nešto drugo. Preneražavam se činjenicom ko je sve stručnjak za nešto, pa još i diplomirani, a kad zine na elementarne neke teme, obavezno pokazuje da veze sa životom nema.

Čak i ljudi koji su zaradili svoje diplome časno nisu uvek u primarno odabranim karijernim poljima dobri i uspešni. Bez problema BiH odustala od bilo koje diplome ukoliko BiH videla da rezultati mog rada nisu zadovoljavajući. Diploma bi se uradila i bila na zidu, a ja BiH nešto drugo radila, a 100% bi se našlo to nešto drugo. Preneražavam se činjenicom ko je sve stručnjak za nešto, pa još i diplomirani, a kad zine na elementarne neke teme, obavezno pokazuje da veze sa životom nema.
Poznat mi ovaj autokorekt :)

Da li je dobar ili ne u onome što radi, za sada nije bitno, bitno je da li je diplomu stekao legalno.Šta će se desiti nakon što diplomira, zavisi od vas da li ćete da radite u toj oblasti ili radite nešto drugo. Da li je neko dobar ili ne u toj oblasti, takođe je subjektivna percepcija!

Imas i masu ovih institucija koje daju lazne diplome VKV majstorima da bi radili u inostranstvu.

Ljudi koji rade 10+ godina te zanate u Srbiji, i fenomenalni su u tome, ali nisu zavrsili formalnu skolu za to.

I onda hoce da idu u inostranstvo, ali posto tamo traze formalnu diplomu, zavrse im na brzinu da dobiju laznu diplomu preko ovih Bozidar Adzija like skolama.

Morate da razumete da lazne diplome govore o regulacijama na trzistu rada, koliko su one neusaglasene sa realnim trzistom rada.

Nazalost, o tome necete da procitate bilo sta na bilo kom drustvenom fakultetu u Srbiji, koji bi trebalo da se bave tim drustvenim pojavama.

Umesto toga, isti uglavnom zaglupljuju narod.

Svojevremeno sam radio u javnom gradskom preduzecu u Beogradu ( @mario80 jos u vreme dok je gradonacelnik bio tvoj Dzilas) i znam koliko ljudi je bilo sa diplomama iz privatnih fakulteta, bar trecina. A mogu misliti koliko ih je danas. 2008-me sam i napustio to preduzece zbog bahatih ljudi sa tim diplomama, dovedenih po partijskom kljucu, cak iz Vranja i Nisa ( sem posla dobijali su i stanove iz fonda Gradskog Stambenog za otkup u vrednosti od 20% od trzisne).
Pa kad su mene, moju diplomu i licencu poceli da omalovazavaju ja sam se pokupio i otisao, ne samo iz firme nego i iz drzave. I iz danasnje perspektive havla im na tome, mozda bi i danas smrdeo u toj firmi da me nisu dirali.

Imao sam kolegu u toj firmi koji je sa vremena na vreme (na par meseci dok se ne zaboravi prethodna) pravi zezanciju, okrene telefone najvecih apalapacha u firmi sa znanjem da ce one rasiriti njegovu "informaciju". Kao zove nesto oko posla a onda na kraju razgovora opusteno saopsti da mora da prekida jer su dosli iz drzavne uprave/ministarstva da proveravaju diplome zaposlenih u firmi. Kroz 10 minuta dobija upanicene telefonske pozive iz firme koji mu saosptavaju tu "vest" koja je narasla kroz svaki telefonski poziv od kancelarije do kanelarije. Kad se "krug" zatvori u njegovoj kancelariuji prica je narasla da su nasli vec 20 laznih diploma.

Nostrifikacija diploma na nacin kako je zamisljaju neki na ovom forumu ne postoji, uvodjenjem bolonjskog sistema relevantna je postala akreditacija skole pa ako negde na Zapadu konkurisite za posao sa diplomom Megableje sluzbenici zaduzeni da pregledaju vasa dokumenta ce proveriti da li ta skola ima akreditaciju i dati ocenu te akreditacije. Za mnoge pozicije je potrebno poloziti strucne ispite i dobiti licence od strucnih asocijacija ( inzenjeri, advokati, lekari, farmaceuti, veterinari...) a to je slozen proces koji zahteva provere diploma, polozenih ispita, zvanicne dopise od maticnog univerizteta, pisanje radova, polaganje dodatnih ispita ako smatraju da vas univerzitet i program ne zadovoljavaju neke norme u toj drzavi i polaganje samog strucnog ispita (miks vise zakona, stricnog znanja i prakticnih situacija).

Na kraju kad sve to prodjete morate pokazati i prakticno znanje u firmi u kojoj se zaposlite, dzaba vam diploma ako ne znate raditi taj posao, zato i postoji probni period.

Poslednja izmena:
Nostrifikacija diploma na nacin kako je zamisljaju neki na ovom forumu ne postoji, uvodjenjem bolonjskog sistema relevantna je postala akreditacija skole pa ako negde na Zapadu konkurisite za posao sa diplomom Megableje sluzbenici zaduzeni da pregledaju vasa dokumenta ce proveriti da li ta skola ima akreditaciju i dati ocenu te akreditacije. Za mnoge pozicije je potrebno poloziti strucne ispite i dobiti licence od strucnih asocijacija ( inzenjeri, advokati, lekari, farmaceuti, veterinari...) a to je slozen proces koji zahteva provere diploma, polozenih ispita, zvanicne dopise od maticnog univerizteta, pisanje radova, polaganje dodatnih ispita ako smatraju da vas univerzitet i program ne zadovoljavaju neke norme u toj drzavi, polaganje samog strucnog ispita (miks vise zakona, stricnog znanja i prakticnih situacija).

Na kraju kad sve to prodjete morate pokazati i prakticno znanje u firmi u kojoj se zaposlite, dzaba vam diploma ako ne znate raditi taj posao, zato i postoji probni period.
Joj nek si nam objasnio

Back