Lažeš...?

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne, nema veze sa tim.
Evo Sekspir. On je pisao pozorisne predstave. Dalje, njegove se price nisu desile u stvarnosti, dakle ispada da nisu istinite. Medjutim, nadji neku laz u njegovim delima.
Nema lazi.
Najfantasticnija scena u njegovim dramama , za mene, je scena sa pokretanjem sume.
Prosto kao da mogu da vidim sumu kako se pomera prema zamku.
Pa jel to laz ili istina?

To je laz spakovana i predstavljena kao istina.Izmisljena je, ali i napravljena da deluje potpuno istinito.I bajke nekad mogu da deluju istinito, ali mi znamo da su to bajke i kazu nam da ne verujemo u njih.

Ja jos nisam poceo da zaboravljam, barem nisam do sada ali cim vidim prve simptome, da neumem da se vratim kuci ima da pocnem da pijem stugeron...ako vidis bledo zamagljeno to je katarakta (mrena) garant....zamutilo ti se socivo :D
ako pocnem da zaboravljam put do kuce ....:( sta mi onda vredi da razmisljam o tome sta ce biti kad zaboravim odakle sam krenuo, lol :hahaha: zar onda nije svejedno :sad2: jel treba da razmisljam pre ili posle posto zaboravim, kako da razmisljam ako zaboravim, ili da ja mislim unapred :sad2: misleci da cu sutra zaboraviti, a sta ako se to desi za nekoliko dana a ja zaboravim sta sam mislio misleci da ce mi se to desiti sutra a ono se desilo kasnije :sad2: zajebato :sad2: ili da cekam da zaboravim pa cu onda da mislim ako popijem stugeron, a sta ako zaboravim i njega da popijem :sad2: ke, ke sto kazu u onim meksickim serijama ke :sad2:

Ko te ne zna skupo bi te platio:lol:...ili umlatio...:hahaha:

mnogo sam fina, rodjena sam u Finskoj, zemlji leda i snega :D

Da i ziveli ste u kucici od cokolade dok nije dosao moderator i pojeo vam prozore od pereca olizao odzak od cokolade,usled smrzavanja presli ste u iglo i grejali se na kvarcnu dok ga niste otopili, potom je doslo prolece isterali ste vevericu i presli u njen dom,i pojeli joj celu zimnicu usred leta......nastavak kasnije.

Da i ziveli ste u kucici od cokolade dok nije dosao moderator i pojeo vam prozore od pereca olizao odzak od cokolade,usled smrzavanja presli ste u iglo i grejali se na kvarcnu dok ga niste otopili, potom je doslo prolece isterali ste vevericu i presli u njen dom,i pojeli joj celu zimnicu usred leta......nastavak kasnije.

:D Red. moram nesto da ti priznam
ovih par dana i ove tvoje postove , pamticu dok sam ziva :D
u zivotu mi se jos nije desilo da je neki muski stvor pokazao toliko zainteresovanosti za mene kao za zenu (ovde iskljucujem roditeljsku, rodbinsku, prijateljsku i seksualnu zainteresovanost)
obicno sam se ja mnoooogo trudila i opet nista :D
a sad, i to pod stare dane :D, toliko muske paznje prema meni kao prema zeni, skroz si me oborio s nogu
samo jos da ukapiram kako mi je to uspelo :D
Znas, kad vec pricas o kucici, imam ozbiljnih problema sa udomljenjem
muskom rodu uopste nisam zanimljiva kao zena pa nikako da snadjem nekog da me ozeni te da se udomim a para da kupim kucu nemam, nemam para ni za auto pa da bar ne moram autobusom na posao
znas , lako bih da se ne stari, al kad mi padne na pamet da cu da ostaram , budem nemocna baka bez dece koja bi je obilazila , padne mi mrak na oci
ima jos jedna stvar, nemam dece. Bez muza mi se deca ne prave, cula sam da i to sad moze ali nesto mi se ta ideja ne svidja
A znas, jedna od emne osam godina mladja prijateljica, kada se pre par godina poradjala u 26. godini zivota, imala je sledecu traumu na porodjaju: kaze babica:"starija prvorotka". "Kako starija prvorotka?" "Pa sta ti mislis, da si mlada?" E sta mislis kako je meni, uskoro ce i klimaks, a jos nisam radjala. A nekada sam sanjala da cu da imam bar petnestoro dece:D, pa da cu da napravim mali zoloski vrt oko kuce ispod planinskog vrha. E za preostalih deset godina ( i to mozda deset a mozda i manje) u kojima moze da se radje ne moze nikako da se rodi petnestoro sem da budu sve sami blizanci i trizlanci, sto u mojoj familiji nije nikad bilo.
Gledala sam mnogo puta onaj crtani kada stara koka sa toljagom ide da trazi muza i mislila sam da probam tako nesto, ali ima jedan problem. Zivim bas iznad stanice policijske , pa se sve mislim, danas je vreme tehnike, mozda je taj preduhitri pa zove policiju pa me privedu sa toljagom, pa ni muza ni slobode, nije da se isplati.
Nameravala sam da napisem jednu studiju o tom da je policija izmisljena kako bi se smanji natalitet, tj kako bi se smanjioo broj brakova. Niej glupost, evo razmisli sam, sto je vise policije i pravnih lica to je broj dece i brakova sve manji. A i poreklo prava, Rim :D, posle su svi od njih preuzimali bez razmisljanja to sredstvo unistenja braka :D
Tako moj dragi Red. mogu da ti zahvalim na ovom do sad nepoznatom iskustvu. :D

Pa, zavisi od coska gledanja...meni deluje pacenicki, pa moz i da ga oteras...:)...al' ajde...vatajte se u lazima dok ne dodje munja i ne kaze...SPAM ! Sad sam vas uhvatio...!

To je laz spakovana i predstavljena kao istina.Izmisljena je, ali i napravljena da deluje potpuno istinito.I bajke nekad mogu da deluju istinito, ali mi znamo da su to bajke i kazu nam da ne verujemo u njih.

Od bajki je sve i počelo...od mitova,predanja...sve je to ulepšani ili subjektivno osmišljeni detalj,trenutak..
Niko nama ne kaže veruj ili nemoj da veruješ,niti je to krajnja namera,bitna je suština,slobodno ću i iskoristiti
sklop reči"sušta istina"...koja filozofski gledano i te kako postoji i do čije osnovanosti možemo doći detaljnim deduktivnim pregledom
diskurziteta činjenog stanja...no,dug je to put..:)

Jedna suza
Ponoc je. Lezim, a sve mislim na te-
U tvojoj basti ja te vidjeh juce,
Gdje beres krupne raspukle granate
...

Evo da na konkretnom primeru Santicevih stihova primetim sledece. Santic nije mogao videti nikog kako bere granate, ali je napisao stihove gde kaze da je video kako neko bere granate.:D Dakle laz ili istina? Da li je Santic bio iskren? Jel se Santic ispovedao?

mogao je da vidi jer je granata jednostavno razgranato cveće..

ranunculus%20ficaria.jpg

Ne vjeruj...
Ne veruj u moje stihove i rime
Kad ti kazu , draga, da te silno volim,
U trenutku svakom da se za te molim
I da ti u stablu urezujem ime,-

Ne veruj! No kasno, kad se mjesec javi
I prelije srmom vrh modrijeh krsa,
Tamo gdje u grmu proljece leprsa
I gdje slatko spava nas jorgovan plavi,

Dodji, cekacu te! U casima tijem,
Kad na grudi moje priljubis se cvrsce,
Osjetis li, draga, da mi t'jelo drsce,
I da silno gorim ognjevima svijem,

Tada vjeruj meni, i ne pitaj vise!
Jer istinska ljubav za rijeci ne zna;
Ona samo plamti, silno, neoprezna,
Niti mari, draga, da stihove pise!

Eto, Santioc sam kaze :D

Još u "Bledoj vatri"Nabokov je kroz lik profesora književnosti rekao: "Ne podnosim kada mi studenti kažu da je pisac iskren. Zbog toga obaram." A malo ko zna da se Nabokov toga pridržavao i u stvarnom životu, kao profesor u SAD.

Novinarka: Pa nećete valjda reći da lažete u svojim delima?!
Pisac:Jok, nego ću da se ispovedam.Da li Vi znate, gospođice, koja je SVRHA čitave umetnosti i religije? Prvo religije, pa onda i umetnosti, da budem precizan (Hegel nije u pravu!)....?!
Novinarka:Koja je svrha?
Pisac: Da laže i slaže čoveka.

Zar sve što je rečeno,napisano,nacrtano i zove se umetnost,nauka,filozofija,kniževnost nije samo nečija "pozorišna" predstava?
Ako je to tačno,da li je onda laž produktivnija od istine?

Е јели забога Набоков ово реко. Ааау, а ја мислио да сврха умјетности а ни религије није да лажу људе. Ко је ође луд? Ја или Набоков или већина која коментарише ово. Ко јб шта каже Набоков једној новинарки и још додаје да Хегел није у праву. Неки људи узму неког мање или више познатог или признатог филозофа те неку његову мисао и цитирају, најчешће у полемикама али и као доказ њиове ерудиције и онда ко живом истином шибају саговорнике или публику. Ако је неко створио неко грандиозно дјело које баштини човјечанство не значи да је посисо сву памет овога свијета и да је кроз живот просипао све саме бисере мудрости. Па то нијесу богови но људи, лупетали ту и тамо ко и сви. Мање наравно него просјечан човјек али лупетали и они.;)
Ево ми паде на памет Ниче и његово:"Кад идеш жени понеси бич" из малог мозга, ааа? Или неки мисле да је и ово генијално?
А ми у препирку с некаким НаБуковим.

Back