Postavila sam tamu bez neke bitne namere(što naravno nije važno)ali sam dobila više nego li sam očekivala...i zaista,shvatila sam gde je momenat moje zablude i gde je moguće zalutati ako čovek na vreme ne odvoji iskrenost od istine...kad se ne dogodi to razgraničavanje onda sve liči i miriše na laž...
Ako su sve predstave koje se dese na kraju pričitanog dela,lične...onda je predstava o svetu koji sam stvorila sazdan od moje sopstvene istine što nikako ne može biti laž već moja lična umetnost.
@Borčica...mi je objasnila razliku izmedju umetničke ekspresije i filozofskog izraza...nebrojeno puta sam osetila da se dobre knjige pišu srcem...
@Navar...neverovatno ali istinito,meni je promakla razlika izmedju iskrenosti i istine.Iskrenost je moja istina,nikako ne i tvoja.
@Koto...me je podsetila da estetska vrednost,usled toga što se u području istog estetskog predmeta
javlja uz vrednosti druge vrste -npr.istine i dobra- ne podleže promeni.
@Unsaie...volim i ja iskrenost,samo me ponekad ponese sumnja...
@Moonjo...nisam navela Nabokova iz ne znam kog razloga već samo kao inicijalnu kapislu za razgovor...
@Nezgodna...u pravu si uopšte ne boli,čak što više daje nove ideje za dalje.
@Patak...čini mi se da ti više voliš gorki ukus istine što,naravno,uopšte nije loše..dapače.
@Kuco...obe smo sanjalice...
I da...muzika je vanvremenska...