Лазарево - Кукујевци

Па и асоцира на кукњаву. А то српски назив није сигурно.

Хртковци итекако боду очи и парају уши.

moja baka zivi u sidu, pored kukujevaca. rekala mi je da joj je njena najbolja drugarica, inace hrvatica ponudila da potpise peticiju da se naziv kukujevci promeni. moja baka je to odbila. rekla mi je da su kukujevci dobili naziv po kuknjavi, kuknjavi srba ubijenih od strane ustasa u kukujevcima. inace u sremu su ustase ubile mnoooogo civila. odvodili su ih na klanje, streljanje, ...
mnogo njih su spaljivali u sidskim ciglanama.
e sad, da li je moja baka u pravu sto se imena tice to ne znam.

moja baka zivi u sidu, pored kukujevaca. rekala mi je da joj je njena najbolja drugarica, inace hrvatica ponudila da potpise peticiju da se naziv kukujevci promeni. moja baka je to odbila. rekla mi je da su kukujevci dobili naziv po kuknjavi, kuknjavi srba ubijenih od strane ustasa u kukujevcima. inace u sremu su ustase ubile mnoooogo civila. odvodili su ih na klanje, streljanje, ...

Ово стварно нисам знао... :sad:

Али постоје подаци да су Кукујевци и пре другог светског рата носили такво име.

У сваком случају, важно је да у том месту више нема ни Х од Хрвата.

Сад када се зна шта су радили над локалним Србима, стварно страшно, језиво... :(

hm.....vidis kako,i ja sam iz srema poreklom...doduse nemac...ne hrvat.....i mislim licno da je glupo menjati imena...al ajd...ako hocete lazarevci....bez problema...skupite ljudi peticiju,pa promenite..nikakav problem...sta sad
ali i smeta da znate da ste porusili gomilu nasih crkava po voshi....da ste se uselili u nase kuce...uzeli nase njive...i to nek bude prebijanje ratne stete..nema veze....ali to sto ste promenili imena jakobsfeldu i moldovinu...to mi vec smeta :):):):)
salu na stranu....vama bre srbi nikako udovoljiti...dobili ste 1918 vojvodinu na foru...dasla vam evropa....da je ime kukujevci bilo lose....izmenili bi ste ga ili 1918 ili 1945....ali nebitno...ni 2012 nije kasno...ipak vi u voshi niste "gazde" ni 100 god....polako...mnogi se jos ni nisu navikli na beton,kanalizaciju i gradsku rasvetu:):) dok stignu do peticija..ima vremena
eto......
ej.....a imam jedno pitanje braco dalmatinci....kako vam nikad nije smetalo ime udbina....a meni bas para uvek usi....podseca me na neku poznatu sluzbu...kod mnogih u uzoj srbiji i beogradu omrazenu

hm.....vidis kako,i ja sam iz srema poreklom...doduse nemac...ne hrvat.....i mislim licno da je glupo menjati imena...al ajd...ako hocete lazarevci....bez problema...skupite ljudi peticiju,pa promenite..nikakav problem...sta sad
ali i smeta da znate da ste porusili gomilu nasih crkava po voshi....da ste se uselili u nase kuce...uzeli nase njive...i to nek bude prebijanje ratne stete..nema veze....ali to sto ste promenili imena jakobsfeldu i moldovinu...to mi vec smeta :):):):)
salu na stranu....vama bre srbi nikako udovoljiti...dobili ste 1918 vojvodinu na foru...dasla vam evropa....da je ime kukujevci bilo lose....izmenili bi ste ga ili 1918 ili 1945....ali nebitno...ni 2012 nije kasno...ipak vi u voshi niste "gazde" ni 100 god....polako...mnogi se jos ni nisu navikli na beton,kanalizaciju i gradsku rasvetu:):) dok stignu do peticija..ima vremena
eto......
ej.....a imam jedno pitanje braco dalmatinci....kako vam nikad nije smetalo ime udbina....a meni bas para uvek usi....podseca me na neku poznatu sluzbu...kod mnogih u uzoj srbiji i beogradu omrazenu

Е па брате, да се нисте залетали са Хићом, и сада бисте и ви били део Војводства, а овако сте се вратили у Баварску... ;)

Приметио сам ја некакву надменост у твојим постовима, ипак сте ви чистокрвни Аријевци... :roll:

Ал' ајде, колонизација је учинила своје. :D

Како смо могли тада мењати име Кукујевцима када су Хрвати били у том месту већина? А успут је онај педер од Цветковића дао срез Шид у Бановину Хрватску.

ma mislim da kukujevci nisu njima toliko bitni da bi se lomili oko imena...i golubinci su cisto hrvatsko selo,srez ruma,pa niko nista ne menja....i hrtkovci i jos gomila tu... surcin cak...nego si ti sad cuo za kukujevce na tv,pa ti interesantno...priznaj :):):)

Голубинци су БИЛИ хрватско село.. :D

http://sr.wikipedia.org/wiki/Голубинци

За Сурчин, мислим да је било твојих сународника, као и у Бечмену.

Pogrešila ti je baka...Ime je malo starije od ustaša. :)

Znam da to mnogima zvuči neverovatno, ali je ustvari mnogo toga na ovom svetu starije od ustaša...

Dakle ime nema veze sa Hrvatima, ustasama i ostalim neprijatnim pojavama.

Znaci nema nikakvog revansizma u menjanju imena, nego im se jednostavno vise ne dopada.

Znaci nema problema.

To je jedina varijanta sa kojom bih mogla da se složim. Jedva, onako nategnuto, ali hajde.
Sve to i piše u tekstu koji je linkovan. Revanšizam kao opravdan razlog nudi samo postavljač.

Bice da su do nacionalistickih poriva dosli unazad, krenuvsi od imena "Lazarevo" koje im odise velikosrpskim sovinizmom.

Ајоој :roll:

Да није жалосно, било би смешно... Људи моји, село се налази у Републици Србији, а не у околини Вировитице, Карловца или Карлобага...

Какав великосрпски шовинизам...:shock: Бар да су рекли Душаново, па оно по царству и империји до Атике... ма ни тако...

Back