gost 102443
Buduća legenda
- Poruka
- 31.178
Ne, pretvroi se u medjusobno vredjanje patrijota i pravih patriota.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Па и асоцира на кукњаву. А то српски назив није сигурно.
Хртковци итекако боду очи и парају уши.
moja baka zivi u sidu, pored kukujevaca. rekala mi je da joj je njena najbolja drugarica, inace hrvatica ponudila da potpise peticiju da se naziv kukujevci promeni. moja baka je to odbila. rekla mi je da su kukujevci dobili naziv po kuknjavi, kuknjavi srba ubijenih od strane ustasa u kukujevcima. inace u sremu su ustase ubile mnoooogo civila. odvodili su ih na klanje, streljanje, ...
mnogo njih su spaljivali u sidskim ciglanama.
e sad, da li je moja baka u pravu sto se imena tice to ne znam.

dok stignu do peticija..ima vremenaBeli Manastir u Hrvatskoj ;-) Bela Crkva je u Srbiji tj. Vojvodini ispod VrscaPa imamo primer kako sipci menjaju srpska imena na kosovu zar i mi da postupamo tako .
Ja nisam za to, pa i Bela Crkva u Hrvatskoj jos nije promenio ime.
Neka ostane tako pametnom coveku nije bitno ime sela.
hm.....vidis kako,i ja sam iz srema poreklom...doduse nemac...ne hrvat.....i mislim licno da je glupo menjati imena...al ajd...ako hocete lazarevci....bez problema...skupite ljudi peticiju,pa promenite..nikakav problem...sta sad
ali i smeta da znate da ste porusili gomilu nasih crkava po voshi....da ste se uselili u nase kuce...uzeli nase njive...i to nek bude prebijanje ratne stete..nema veze....ali to sto ste promenili imena jakobsfeldu i moldovinu...to mi vec smeta
salu na stranu....vama bre srbi nikako udovoljiti...dobili ste 1918 vojvodinu na foru...dasla vam evropa....da je ime kukujevci bilo lose....izmenili bi ste ga ili 1918 ili 1945....ali nebitno...ni 2012 nije kasno...ipak vi u voshi niste "gazde" ni 100 god....polako...mnogi se jos ni nisu navikli na beton,kanalizaciju i gradsku rasvetudok stignu do peticija..ima vremena
eto......
ej.....a imam jedno pitanje braco dalmatinci....kako vam nikad nije smetalo ime udbina....a meni bas para uvek usi....podseca me na neku poznatu sluzbu...kod mnogih u uzoj srbiji i beogradu omrazenu

ma mislim da kukujevci nisu njima toliko bitni da bi se lomili oko imena...i golubinci su cisto hrvatsko selo,srez ruma,pa niko nista ne menja....i hrtkovci i jos gomila tu... surcin cak...nego si ti sad cuo za kukujevce na tv,pa ti interesantno...priznaj![]()
moja baka zivi u sidu, pored kukujevaca. rekala mi je da joj je njena najbolja drugarica, inace hrvatica ponudila da potpise peticiju da se naziv kukujevci promeni. moja baka je to odbila. rekla mi je da su kukujevci dobili naziv po kuknjavi, kuknjavi srba ubijenih od strane ustasa u kukujevcima. inace u sremu su ustase ubile mnoooogo civila. odvodili su ih na klanje, streljanje, ...
mnogo njih su spaljivali u sidskim ciglanama.
e sad, da li je moja baka u pravu sto se imena tice to ne znam.

Dakle ime nema veze sa Hrvatima, ustasama i ostalim neprijatnim pojavama.
Znaci nema nikakvog revansizma u menjanju imena, nego im se jednostavno vise ne dopada.
Znaci nema problema.
Bice da su do nacionalistickih poriva dosli unazad, krenuvsi od imena "Lazarevo" koje im odise velikosrpskim sovinizmom.
Kakav si ti to fasista, sovinista i mracna snaga?
Imena tih srpskih vladara plase i ljute nase sugradjane. Zbog toga predlazem da se selo nazove "Selo Ljudskih Prava" ili eventualno "Tolerancija".

Кога плаше и љуте кнез Лазар...
Gradjane turske narodnosti....

Sto ih manje ima, to ih vise treba paziti.
Nemoj molim te imena tih srpskih krvoloka, to se ne uklapa u pitomu vojvodjansku ravnicu. Zar je malo zasluzih Vojvodjana po kome bi selo moglo dobiti ime, kao sto je Bosko Krunic?

Pardon, ne srpskih nego srbijanskih krvoloka.