- Poruka
- 9.215
Pa nek ga menjaju ako hoce ,mada ne bi trebalo zato sto to moze da postane los primer i da se odrazi u buducnosti na neke slicne jos gluplje inicijative na tu temu .
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ви сте Медведице и Светоличе одистинске демократе.
Зашто би онда вама сметало да се поштује демократска воља становника тог места?
Pa nek ga menjaju ako hoce ,mada ne bi trebalo zato sto to moze da postane los primer i da se odrazi u buducnosti na neke slicne jos gluplje inicijative na tu temu .

ОК, одсад ћемо Београд звати само и искључиво Сингидунум.
Главни град Србије... пардон... Горње и Доње Мезије.![]()

Da li bi bio spreman da poštuješ istu tu volju ako stanovnici nekog sela sa npr. većinskim muslimanskim stanovništvom odluče da svoje selo preimenuju u npr. Teheran? Ili predlog ulice sa većinskim hrvatskim stanovništvom u npr. Pavelićeva ulica?
Nije svaka volja demokratska. Dosta od toga je u kategoriji "nadiglo mi se".
Čekaj malo, prvo promeni ime Kukujevaca, pa onda zapucaj na Beograd, a ne tako alavo![]()
Упоређивање цара Лазара са Павелићем је одвратно...
Не знам шта да ти кажем..
svatko, iole objektivan, kada prati tvoje postove,(ponaosob ovaj poslijednji) razumijet ce zasto ste poceli rat u RH i zasto ste bjezali nakon oslobadanja...i zasto se dio vas poput tebe NECE da vrati..Како ти не разумеш да је период историје тог места ЗАВРШЕН деведесетих година када је драстично промењен састав становништва.
И зашто би се ти људи прилагођавали нечему апстрактном као што је име места?
Jeste, o tome ti ja pričam.
Po tom tvom principu svako bi trebalo da može da odbaci ime koje mu se ne sviđa i da ono ime koje mu padne na pamet, zar ne? A sigurna sam da može da se smisli još mnogo, mnogo neprijatnih, a po ovoj tvojoj definiciji "demokratske volje" validnih primera.
Da li bi bio spreman da poštuješ istu tu volju ako stanovnici nekog sela sa npr. većinskim muslimanskim stanovništvom odluče da svoje selo preimenuju u npr. Teheran? Ili predlog ulice sa većinskim hrvatskim stanovništvom u npr. Pavelićeva ulica?
Nije svaka volja demokratska. Dosta od toga je u kategoriji "nadiglo mi se".
Е видиш Медведице... нека Хрвати у Сињу, Имотском дају име улице по Павелићу (мислим да то већ и чине) и свеједно су то усташка легла, и баш ме брига за њих.
Кукујевци су у Републици Србији, насељени српским становништвом. Куд ћеш већег оправдања...
I imaju srpsko ime sela. Kao i Hrtkovci. I šta im smeta? Kuknjava ili slovo H?
Uopšte nije nebitno koji je povod. Politička nepodobnost imena naselja, za koju btw ovde uopšte i nema trunke osnova, mogla je da prođe u komunističkom sistemu.
Vrati se na početak, negde sam već pitala: zašto Srbi u Republici Srbiji žele da promene srpsko ime sela Kukujevci, a zašto žele da promene srpsko ime Hrtkovci? Nije Republika Srbija dovoljno srpska za njih možda?
ОК, одсад ћемо Београд звати само и искључиво Сингидунум.
Главни град Србије... пардон... Горње и Доње Мезије.![]()
I imaju srpsko ime sela. Kao i Hrtkovci. I šta im smeta? Kuknjava ili slovo H?
Uopšte nije nebitno koji je povod. Politička nepodobnost imena naselja, za koju btw ovde uopšte i nema trunke osnova, mogla je da prođe u komunističkom sistemu.
Vrati se na početak, negde sam već pitala: zašto Srbi u Republici Srbiji žele da promene srpsko ime sela Kukujevci, a zašto žele da promene srpsko ime Hrtkovci? Nije Republika Srbija dovoljno srpska za njih možda?
А ко смо ти и ја да одлучујемо о имену њиховог места?
Или да ја одлучујем како ће се твоја деца звати... :shock:
U, poređenje sa decom je extra....
Može i tako, ja napravim dete, ja mu dam i ime. Oni neka naprave selo, pa nek' mu daju ime koje hoće.
Nije nam dosta izdrkavanja sa ulicama, hoćemo i imena mesta da menjamo kako kome padne na pamet?
Jerry, tebi ću ove tvoje postove da citiram kad opet bude neko preimenovanje ulice u ZĐ![]()
Заменили су куће. Исто ти дође као да су правили ново село.
Мислиш да њиховим предратним местима нису измењали Хрвати називе.
Миклеушки АЛЕКСАНДРОВАЦ постао је Буковачки АНТУНОВАЦ.
А то ти не смета, зар не?
Iskreno, zabole me šta rade Hrvati u svojoj državi. Kao i Bosanci, i jedni i drugi. Mogu da menjaju imena mesta dvaput mesečno, uopšte se ne potresam. Mogu samo da im se smejem zbog toga.
A znači, ipak nije zbog kuknjave?
Mada mi i dalje nije jasno zašto Srbi menjaju srpska imena...
Заменили су куће. Исто ти дође као да су правили ново село.
Мислиш да њиховим предратним местима нису измењали Хрвати називе.
Миклеушки АЛЕКСАНДРОВАЦ постао је Буковачки АНТУНОВАЦ.А то ти не смета, зар не?
OPET LAZES
svatko tko ima volje i zelje moze malo da pregugla i vidi da je Antunovac oduvijek bio Antunovac i nikakav Aleksandrovac
Аха, теби не смета што је то Александровац замењен у Антуновац, а ово би ти сметало... Зашто?