Laž kao nedefinisana katagorija

• Začetnik teme Začetnik teme leki1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Laž je nekad istina.
Da, to se koristi u demagogiji , Ako ubedis devojku da legne i posle joj se svidi , ti joj kazes da joj se svidjalo to od pocetka, zameni se trenutak t1 i t2...
Isto vazi i za uzrok i posledicu , uzrok koji izaziva visok pritisak ce biti zamenjen za visok pritisak je uzrokovao uzrok, ako tako odgovara nekome i dinamici u objasnjenju...

Ponovljena laž može da postane mit ili legenda, ali nikako ne može da postane istina ako to nije.
Svi mi znamo da moze postati istina, , cak moze laz postati istina ako se natera da je izgovori odredjeni covek...dakle autoritet...

Tako da , laz i istina ne postoje u fizickom smislu ako su na osnovu verovanja istinitosti...
To sto u Srbiji te stvari nisu jasne jos deci u srednjoj skoli , a narocito odraslima, je ne znam sta iq ustvar ili propust obrazovanja nameran ili slucajan..

Doduse ne znam zasto se u poslednje vreme otvara mnogo tema o lazi ovde na forumu..
Cudno ili ne, filozofi izbegavaju teme o lazima.....sto je jako cudno, s obzirom da im je tematika istine jako vazna i posvecuju joj mnogo paznje...

Mozda je cista povrsna refleksija porazenosti od strane banalnih i vrlo grubih sukoba misljenja pa iz tog razloga..
Potreba da se trazi iskljucenje takvih rezultata ili dokaz da je bar nekome vidljiv takav presedan..

Da ako su Srbi....za ostale imam jednu verziju, kod Srba to ne pije vodu , oni udaraju kontru , sve znaju i ne treba dzabe kvariti dan iznosenjem nekompatibilnih izjava ....komunikacija je izmedju dve osobe....
Ne vazi IMHO princip za Srbe...
Idealizuješ Srbe.

Isti smo kao i svi ostali, neko je ovakav, neko je onakav. Nisu svi isti, kao i svudge u belom svetu.

Nego daj mi primer laži koja je postala istina.

Back