A da li je Nabuko gasovod ili naftovod?
I da li ima neke razlike?
Nabuko je gasovod. Samo sto su Izvori na drugom mestu, i kontrolisu ih Americke firme. A posto je celoj evropi stalo da se gasifikuje, onda ucestvuje u izgradnji. Ima mesta za oba, ali ako bude i Juzni tak, onda ce ameri da gube deo profita, sto je logicno. Rusima Nabuko bas i ne smeta, ali Ameri gledaju da iyminiraju Juzni tok ovde, preko svojih, *( ja mislim G17+).
Zato ona izmisqotina od Dinkica kako Nis Vredi 4 milijarde i tako dalje. A u stvari Nis kao takav ima najvecu vrednost zbog monopola, koji istice za dve godine. U ostalom Meri LInc je procenila Nis na oko 900 miliona dolara, a Rusi ce da daju oko 400 mil. Evra za 51 %. S tim da niko ne racuna vrednost gasovoda , cija izgradnja samo kroz nasu zemlju kosta oko milijardu i sto miliona dolara . A za skladiste jos nema procena vrednosti.
Sa Juzniom tokom smo energetski nezavisni od zapada. Takodje ce mo da ubiramo takse jer prolazi kroz nasu zemlju. Nabuko, bi dolazio sa juga, pa smo na milost i nemilost plemenima s Juga

. No nije to najvaznije. Manja bi bila renta . A Rusima Nabuko nesmeta. Za nas bi mozda bilo najbolje da kroz nasu zemlju prodju oba . No mislim da ce Ameri da se pismane. E da , mozda nije na izmet

, da kazem, kuda ide gasovod, tamo nema rata.