Lasersko skidanje dioptrije

Ne bih ni ja zapucala da se operisem tamo, to stoji...
Nije to bas tako jedostavno, treba obici klinike i porazgovarati, videti kakvi su, ko su...
Te naprednije stvari su jeftinije tamo, na primer i zubni implanti su duplo jeftiniji nego kod nas. Dok "obicne" stomatoloske usluge da padnes u nesvest...

Andrea, gde su tebi radili i kojom metodom kad imaš problema nakon operacije?
Ja ne znam nikog ko je imao problema, doduše znam svega 3-4 ljudi.:think:

... pisala sam vec - laser focus, prk metoda... posle lasika kazu da je brzi oporavak ali meni je devojka koja je radila lasik prosle godine ispricala da je mesec dana posle operacije imala iste probleme kao ja.. ti ljudi koje ti znas verovatno su i zaboravili ili ti nisu ni pominjali kako im je bilo posle operacije:think:

Pisala sam na početku teme, odbio me je doktor na krajnjem pregledu očiju nakon svih testova koje sam prošla jer su mi oči oštećene od dugogodišnjeg nošenja tvrdih (gaspropusnih) sočiva pa nije siguran laser jer ne može da preračuna idealno. Tako nešto, ne sećam se tačno i ne znam stručen izraze.
A i o biznisu naših domaćih klinika sam pisala na početku teme, ali su mi obrisali naziv klinke, a ja sam namerno napisala da bi je ljudi zaobilazili u širokom luku. Hteli su po svaku cenu da mi rade operaciju, a na VMA me odbili.:think: Zapravo, nisu me odbili nego su mi rekli da sama moram da odlučim da li hoću ili neću, ako nešto pođe naopako.
То!
Лекар у државној установи никад неће манијаклно хтети да ради интервенцију јер он има своју месечну плату која не зависи од броја изведених интервенција.;)
Углавном ће бити искренији и много ће више бринути о здрављу пацијента.
На исти проблем ћемо наићи и у иностранству- од нас имају зараду и што да се не омасте па макар и не требало? Једноставно, људска свест је свуда ниска. :neutral:

Da mogu da nosim naočare, nikad ne bih prešla na sočiva. A sad su mi i ona postala problem.:sad2:

A ova operacija je postala rutinska.:worth:

Zašto ne možeš da nosiš naočare ? MM ima dioptiju -5 i -6 sa po dva cilindra , dakle, isto astigmatizam, a ima odlične naočare koje mnogi ni ne primete. Nema okvir, a plastika je neviđeno tanka, laka, ne oštećuje se, još ima i anti refleks, nema nikakvih problema. A da su skupa, jesu, ali vrede. Kad ih je kupovao, optičar je bacio jedno takvo staklo na pločice i manijakalno počeo da skače po njemu da mu pokaže kako su kvalitetna.

Nisu problem pare kad su oči u pitanju. Ni estetika. Samo je moj vid bitan.
A pisala sam u nekom od prethodnih postova, sa naočarima mi raste dioptrija. Posle prvog porođaja sam imala upalne procese i nisam smela da nosim sočiva nego naočare pa mi je za 6 meseci dioptrija skočila sa -3.5 na -8.:sad2:

...da sam ja mogla sociva ne bih se operisala :think:....pokusavala, nekako ih i stavim ali ih pocepam kad ih skidam + oci su mi stalno bile crvene...naocare se zimi magle leti na plazi corava trazim peskir pola sata, mogla je i neka ajkula da me smaze ne bih je videla :D

Za navikavanje na sočiva je potrebno vreme. Meni je trebalo 3 meseca, išla sam u školu, a morala sam da ih nosim. Non-stop su mi suzile oči, svetlost mi se prelamala, skoro ništa nisam videla, plakala sam danju i noću i proklinjala sočiva. A morala sam da počnem da ih nosim jer mi je iznenada počela rasti dioptrija i za godinu dana otišla sa -3 na -5.5. E kad sam se konačno navikla na sočiva, pronašli smo ona koja najviše odgovaraju mojim očima i pala mi dioptrija sa -5.5 na -3.5. I stajala tako zakucana 15 godina. Onda se opet sve poremetilo posle porođaja samo mnogo drastičnije.:(

Eli verovatno su ti sociva ostetila ili istanjila roznjacu pa su ti zato rekli da je operacija rizicna.... mozda da neko vreme ne nosis sociva pa da onda odes na pregled... trazi jos necije misljenje, raspituj se... svaka operacija je rizicna, za nekog manje, za nekog vise ali to ne znaci da je neizvodljiva

Eli verovatno su ti sociva ostetila ili istanjila roznjacu pa su ti zato rekli da je operacija rizicna.... mozda da neko vreme ne nosis sociva pa da onda odes na pregled... trazi jos necije misljenje, raspituj se... svaka operacija je rizicna, za nekog manje, za nekog vise ali to ne znaci da je neizvodljiva

Da, to je u pitanju, tako su i rekli. Nisam nosila sočiva 6 meseci jer je prvo trebalo da mi se potpuno naviknu oči na naočare, navodno zbog operacije, pa su onda pregledi bili u nedogled i to sve na privatnoj klinici. Na kraju su me nešto smuntali, već sam pisala, da ne ponavljam. Onda sam otišla na VMA i dobila odgovor. Ne znam više gde da idem, napolje neću, a privatnicima više ne verujem.
Planirala sam da opet odem na VMA jer je prošlo 4 godine od tada, možda se nešto promenilo tj. napredovala tehnologija jer me je dr uveravao da se to dešava jako brzo.

Eli imas suvo oko i mozda bi bolje bilo da nikad nisi ni nosila sociva...na silu si navikla oci na njih ... moj dr mi je 1 dao sociva i posle toga rekao da nisam ja za sociva i da mu ih vise ne pominjem... isla sam kod nekih drugih, oni mi prepisivali razna ali ni na 1 nisam mogla da se naviknem... ti sigurno nisi kandidat za lasik jer je suvo oko 1 od posledica lasika...raspitaj se za prk ili lasek ako to neko radi... ja sam na nekom forumu procitala da lik koji je zbog suvog oka radio prk posle operacije vise nije imao suvo oko ali moj dr kaze da je to privremeno

Sad imam suvo oko, nisam imala sa 16 godina. To mi je i dr rekla da je problem, sa godinama oči sve manje suze. Tu su lek veštačke suze, ali ni one ne mogu doveka da rade posao.
Da li je prk metoda ono mehaničko skidanje sloja? To mi je dr na VMA nudio kao varijantu za moje oči, ali je sama metoda veoma neprijatna i oporavak dugo traje. Mesec dana ne bih mogla da radim jer se ne sme gledati TV i komp, a meni je komp osnovno sredstvo rada.

...lasik je mehanicko skidanje sloja - odvoje roznjacu od sociva, skinu sloj pa je vrate ...prk je kad laserom prave tackice na roznjaci.. oporavak kazu da je duzi posle prk ali ni sa lasikom nije nista kraci... na osnovu svega sto sam procitala mnogo je bolji prk od lasika i nije mi jasno zasto je lasik zastupljeniji...valjda kod prk postoji mogucnost infekcije posle operacije a sa lasikom te odmah skinu s vrata ...kako god, bolje da uzmes odmor nego da naprezes oci buljeci u ekran, nije nimalo prijatno:(

Andrea, koliko traje postupak? Jel si se plasila? Jel te bolelo?

Ja sam imala kolege koje su odmah sutra dolazile na posao. Malo crvene oci i to je to. Nisu radili za kompjuterom, ali je jako osvetljenje bilo...Ne znam koju su metodu radili...

Posto se raspitujes,verovatno zivis preko, Ja sam se upravo vratio iz bg-a,moja supruga je radila korekciju dioptrije u specialnoj bolnici sveti vid ,cena ti je oko 1000 eura po oku +200 eura priprema..iskreno nebi ti savetovao beograd,nama su napravili takve propuste da kad smo se vratili kuci,lekari nisu mogli da veruju sta se dogodilo...operacija je bila ok,ali postoperativno-KATASTROFA,gledaju joj oci i neprovaljuju sta se desava, sto je dovelo do toga da se moja supruga vec sedam dan analazi u jednoj univerzitetskoj bolnici na zapadu gde se lekari bore da joj spasu vid.. inace cene na ovoj klinici su nekih dvesta eura po oku jace nego u kliniki sveti vid..

Posto se raspitujes,verovatno zivis preko, Ja sam se upravo vratio iz bg-a,moja supruga je radila korekciju dioptrije u specialnoj bolnici sveti vid ,cena ti je oko 1000 eura po oku +200 eura priprema..iskreno nebi ti savetovao beograd,nama su napravili takve propuste da kad smo se vratili kuci,lekari nisu mogli da veruju sta se dogodilo...operacija je bila ok,ali postoperativno-KATASTROFA,gledaju joj oci i neprovaljuju sta se desava, sto je dovelo do toga da se moja supruga vec sedam dan analazi u jednoj univerzitetskoj bolnici na zapadu gde se lekari bore da joj spasu vid.. inace cene na ovoj klinici su nekih dvesta eura po oku jace nego u kliniki sveti vid..
... koju metodu je radila i sta se desilo posle operacije..je li pila lekove...ja sam mesec dana pila aciklovir (5 dana pre i mesec posle operacije)... vitamin c, omega3 i fluimucil moram da pijem 6 meseci .... moj dr mi je rekao da sam ja njegov najbrze reagujuci pacijent, stalno sam ga smarala da mi vadi krmelj koja se nakupljala i trcala kod njega za svaku sitnicu...i ja sam cula mnogo negativnih komentara za te iz svetog vida .... naninu komsinicu su oslepeli na vma (operisala kataraktu) - lekar uneo pogresne podatke u laser :sad2:

...zaboravih - kad sam bila na pripremnom pregledu rekla sam da imam suvo oko ... dr je uradio test i rekao da nemam suvo oko ali da je licni dozivljaj najvazniji i da ce raditi prk...posle operacije je rekao da sam bila u pravu i da bi, da je radio lasik, to bila katastrofa ili kako je rekao - disaster

Poslednja izmena:

Nemoj tako za Beograd oštro,.ja sam iz Hrvatske i operisan sam laserom na VMA 07,07,11 i mogu reći samo pohvale cijelom timu od dr.Milivojevića pa preko dr.Resana te medicinskih sestri itd. Vrlo profesionalni i predani poslu te nema muljanja u vezi tvog vida i mogućnosti operacije.Šta da kažem kad su početkom ovog mjeseca dvojica mojih kolega iz Rijeke otišla gore na operaciju i prezadovoljni su.

Poslednja izmena:

Back