Laptop uzasno spor

Имаш интелову графику, практично ти не требају драјвери у најгорем случају преко софтверског центра (или пак Synaptic-a) у претрази куцај toshiba па инсталирај оно што одговара твојој конфигурацији (наћи ће се пар пакета који ће припомоћи око тошибиних специфичних компоненти..
Исто важи и за интелове елементе, међу пакетима који су везани за интел одабери оно што ти треба у односу на делове уграђене у твој преносни рачунар, означи и инсталирај...

Ко ли те је слагао да ишта мораш да куцаш у терминалу (оно можеш и тако али није морање)?

Kasno je sad, probacu sutra da instaliram ubuntu i te drajvere. A to za terminal sam ja gledao na netu neke tutorijale.
Ali sumnjam da je na ovom laptopu problem do sistema, nije toliko slab da ne moze normalno windows da pokrene

Poslednja izmena:
uzmi prati gledaj koliko je opterecenje procesora
p.JPG

nauči ti lepo da sklanjaš viruse iz svoga kompjutera prvo

- - - - - - - - - -

a i ti
Da,imamih i znam za njih i kada je potrebno,ja ih iskljucim.

- - - - - - - - - -

Dok je otvoren chrome i pustim video na yt cpu usage je 100%, a ovako na netu preko 70% uvek
Moras shvatiti da ti je potreban anti virus,pa o dodaci za njega,jer za 2 meseca se nakupi gamadi,a da nisi ni svestan koliko.

Ne razumem kako moze da ima virusa i da zbog toga bude spor cim se instalira windows, ako prethodno formatiram ceo hard. I nemam mnogo aktivnih procesa, oni standardni windows procesi, drajveri za graficku i chrome kad je ukljucen. Nista vise

Ne razumem kako moze da ima virusa i da zbog toga bude spor cim se instalira windows, ako prethodno formatiram ceo hard. I nemam mnogo aktivnih procesa, oni standardni windows procesi, drajveri za graficku i chrome kad je ukljucen. Nista vise
To sto se desava odmah posle instalacije,ili nije dobar taj OS,ili je problem hardverski,ali posle upotrebe interneta posle 7 dana moze da se nakoti toliko gamadi da ne poverujes.To sto se kod tebe desava,moze biti do HDD-a,Ram memorije,maticne ploce i ostalih komponenti.A posle instalacije novog OS-a,ako ti je ukljucen automatski apdejt,to ume da koci strasno,dok ne poskida sve dodatke sistema i programa koje instaliras.Mnogo slucajeva mogu da doprinesu tom problemu.

To sto se desava odmah posle instalacije,ili nije dobar taj OS,ili je problem hardverski,ali posle upotrebe interneta posle 7 dana moze da se nakoti toliko gamadi da ne poverujes.To sto se kod tebe desava,moze biti do HDD-a,Ram memorije,maticne ploce i ostalih komponenti.A posle instalacije novog OS-a,ako ti je ukljucen automatski apdejt,to ume da koci strasno,dok ne poskida sve dodatke sistema i programa koje instaliras.Mnogo slucajeva mogu da doprinesu tom problemu.

Ja sam skoro siguran da je problem do hardvera, nemoguce da se je do sistema kad nema koji nisam probao. Menjao sam ram, i radio test za hdd i pise da je sve ok. Ne znam sta da radim, ne mogu bas da kupim odmah cpu i hdd pa se posle ispostavi da nije do toga

Ja sam skoro siguran da je problem do hardvera, nemoguce da se je do sistema kad nema koji nisam probao. Menjao sam ram, i radio test za hdd i pise da je sve ok. Ne znam sta da radim, ne mogu bas da kupim odmah cpu i hdd pa se posle ispostavi da nije do toga
Daleko od toga da kupujes nov HDD,ako si ga ispitao.Ako ti nije tesko i ako si sam otvarao lap.Probaj da izva dis Ram iako si ga menjao,ali verovatno nisi usisavao slot,jer ume i to da pravi problem,ako nema cist kontakt.ako nisi sam,onda daj nekom ko jeste,a dobro ga poznajes.To moze biti sitnica,a moze biti i da je neki kondenzator,hladan lem.Voleo bih da sam blize i da to mogu pogledati,sto kazu iz ruke.javice se valjda jos neko sa nekim predlogom.

Daleko od toga da kupujes nov HDD,ako si ga ispitao.Ako ti nije tesko i ako si sam otvarao lap.Probaj da izva dis Ram iako si ga menjao,ali verovatno nisi usisavao slot,jer ume i to da pravi problem,ako nema cist kontakt.ako nisi sam,onda daj nekom ko jeste,a dobro ga poznajes.To moze biti sitnica,a moze biti i da je neki kondenzator,hladan lem.Voleo bih da sam blize i da to mogu pogledati,sto kazu iz ruke.javice se valjda jos neko sa nekim predlogom.

Probacu to da usisam sutra, a to za kondenzator ili lem onda jedino da menjam plocu. Dok sam imao komp pre 2 godine su izblili kondenzatori pa sam ih sam zamenio. Nije bas da ne znam nista oko kompova, isao sam na praksu po servisima dugo i radio sve i svasta. Ali ovo kad laptop uspori i ja proverim sve onda nemam pojma sta da mu radim

Da,imamih i znam za njih i kada je potrebno,ja ih iskljucim.

- - - - - - - - - -

Moras shvatiti da ti je potreban anti virus,pa o dodaci za njega,jer za 2 meseca se nakupi gamadi,a da nisi ni svestan koliko.
mnogo zahebana izjava , ja koji sam malo iskusniji se ne bih sa tim igrao i pričao ovde svašta

- - - - - - - - - -

ko zna kakvu instalaciju koristiš i čiju , da je čista -nije sigurno

s obzirom da je tebi normalno opterecenje procesora do 70% budi uveren da te ja ne bih pustio blizu nijednom kompjuteru
Ja bih tebi dozvolio da pridjes mom kompu,jer se vidi da dobro poznajes stvari.A za opterecenost procesora sam napisao da retko dodje do 70%,a to je kad ja pustim YT i slusam muziku,a surakova deca igraju igrice.I to ponavljam opet retko kad stigne do tog procenta.Svaka cast tebi ne podcenjujem ja tvoje znanje.Cak imam veliko postovanje prema tebi i tvojim postovima.

nesto mi se ne placa za originalni windows
ko priča o plaćanju?
http://windows-7-home-premium.en.softonic.com/
http://windows-8.en.softonic.com/download

http://getintopc.com/softwares/operating-systems/windows-7-all-in-one-iso-free-download/

ako si pametan da se snađeš za aktivator i to je clean win da čistiji ne možebiti

- - - - - - - - - -

Ja bih tebi dozvolio da pridjes mom kompu,jer se vidi da dobro poznajes stvari.A za opterecenost procesora sam napisao da retko dodje do 70%,a to je kad ja pustim YT i slusam muziku,a surakova deca igraju igrice.I to ponavljam opet retko kad stigne do tog procenta.Svaka cast tebi ne podcenjujem ja tvoje znanje.Cak imam veliko postovanje prema tebi i tvojim postovima.

:gace: :kpozdrav:

ko priča o plaćanju?
http://windows-7-home-premium.en.softonic.com/
http://windows-8.en.softonic.com/download

http://getintopc.com/softwares/operating-systems/windows-7-all-in-one-iso-free-download/

ako si pametan da se snađeš za aktivator i to je clean win da čistiji ne možebiti

- - - - - - - - - -

:gace: :kpozdrav:
Svaka cast i ja skidam kapu tebi,jer zasluzujes:kpozdrav::kpozdrav:

- - - - - - - - - -

Evo skidam ga i javicu kako radi cim ga instaliram
Svakako javi jer cemo tako otkloniti jednu vrst problema,pa da krenemo dalje.mada bih stvarno voleo da je to bio problem.

Back