LAP TOP - PUNJAC - PROBLEM ?

operativan

Zainteresovan član
Poruka
194
Imam laptop HP530 i juce mi se ugasi. Upalim ga, radi 5 minuta i ugasi se, bateriju ispraznio. Pokusam da upalim bez baterije, krene 5-6 sekundi, upali sliku i
ugasi se. Ostavim ga ugasenog i vratim bateriju , on se napuni i onda upali. Medjutim, dok je upaljen, nece da pouni bateriju, vec je polako prazni, ili malo ostane na istom procentu baterije, pa opet prazni polako, kao da nema snage da je napuni.

Dok je na punjacu, negde u predelu procesora se cuje zujanje struje, kao kad stampa matricni stampac (kuckavac) i to se cuje samo dok je na punjacu, kad iskljucim punjac, zujanje prestaje.

Tako da sad mogu da koristim bateriju dok je polako ne isprazni, i onda moram sat vremena da punim, pa opet mogu da ga upalim.

Merio sam na izlazu iz punjaca i daje dobar napon.

Znaci, kao da punjac nema dovoljno snage da snabdeva lap (bez baterije ne moze da upali), a opet na izlazu dobar napon i cuje se zujanje-kuckanje kod procesora.

Da li je neko imao slican problem i da li moze da mi pomogne. Unapred se zahvaljujem!

Vrlo verovatno je punjač oslabeo, može nekako da puni bateriju dok računar ne radi, ali kad je uključen onda crpi struju toliko da punjač ne može da isporuči dovoljno snage... Vidi sa nekim ko ima isti takav, ako sa tim drugim punjačem bude sve kako treba - potraži drugi punjač, novi su od 5-6000 din. (nadam se da nije naponska jedinica na ploči...)

Da li neko može da mi pomogne? Imam http://www.winwin.rs/punjac-za-laptop-univerzalni-omega-ac-dc-90w-set-konektora-ozu90w-1153184.html ovaj univerzalni punjač. Kupila sam ga pre dve godine. Međutim, pre par dana mi se pokvario jedan od tih konektora. Gde mogu naći samo taj jedan konektor koji mi se pokvario da kupim, jer mi je garancija istekla. Tačnije, pokvario mi se onaj adapter sa žutim (veći). Stavljam sliku u prilogu. Molim Vas da mi pomognete. Hvala!
1153184-2.jpg

Back