Da ne otvaram novu temu pa da pitam ovde...
Već sam ovde negde spomenuo moj problem sa ekranom laptopa, pa da ga ponovim...
Počelo je odjednom da mi se prilikom uključivanja laptopa pojavljuje crvenkast ekran jedno 5 sekundi, onako, sve normalno smo crvenkasto, i to je trajalo nekih mesec dva ne znam ni sam sada... I jednom radim nešto na njemu i cap, nema slike, ali se nazire kada se sija recimo baterijom na njega, znači kao da je osvetljenje smanjeno na recimo 5%. Uključivao sam ga više puta ali bez promena, samo blicne na samom startu i to je to. Ja ga odnesem do lika koji se bavi servisom on kaže otišla lampa (iako sam ja čitajući na netu sumnjao na inverter). Popravka toliko i toliko, a već mi na njemu ne radi ni kamera ni čitač ni pola tastature, znači ne isplati se nikakva popravka preko crvene novčanice a novaca za novi se nema.
I tako ja nabavim CRT monitor neki i priključim na njega i sve radi. Desi se međutim da nekada prilikom dizanja sistema duže drži sliku i na jednom i na drugom, dok je učitavanje, i onda kada se digne sistem radi samo CRT jer sam tako podesio da samo laptopov radi a ne multiscreen(ili dualscreen kako već). Tako par puta ja pokušam da postavim da mi radi ekran samo od laptopa, i radi jedno vreme, počne da blica i ugasi se. Skontao sam da neće svaki put da radi iz prve nego uđem u podešavanja pa ga prebacujem sa CRT-a na njega, tako da ekran blicne, i onda uhvati. Danas pokušao i radi
Sada na njemu kuckam
Moje pitanje je da li neko zna šta tačno može biti problem? Ako je neonka crkla onda nebi trebao uopšte da radi... Možda postoji starter koji treba zameniti? Drugu je imao sličnih problema , odneo u servis i rekli da je problem prašina na matičnoj, izduvali i sada radi, samo što njemu kada "uhvati" sliku radi, a meni zna da blica i ugasi se.
Znam da treba da ga nosim u servis ali neću da me neko odere 40e za izduvavanje prašine, zat ovde pitam.
Hvala svima na odg i izvinjavam se autoru teme na mešanje u diskusiju!
Edit: evo sada je opet na starom, i kada zaklapam i otvaram laptop nekada upali i radi. Počne da cvrči malo trepće pa ili nastavi normalno da radi ili ne...