LaLiga 2019/2020

Ko osvaja La Ligu ove godine?

  • Real Madrid

  • Barselona

  • Atletiko Madrid

  • Sevilja

  • Neko drugi...


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
29.286
Otvaram temu kako bi mogli da diskutujemo o utakmicama koje su u okviru spanske najjace lige, La Lige. Za sve individualne meceve koje zelite da diskutujete kao i timove, nadjite adekvatnu temu.

Vamos La Liga! Madrid već navikao da gleda Barsina leđa?

Dok je Real zavodio teror u Evropi, šampionat je Barsina teritorija. Da li se jaz smanjio? Ko će u bitku za Ligu šampiona, kakvi su povratnici, ima li iznenađenja?

1565976372601.png


Mnogo je vatre bilo tokom leta u Španiji, biće je i dalje, prelazni rok se završava 2. septembra, potrošen je ogroman novac oko 1.3 milijarde evra. Glavni transfer je svakako odlazak Grizmana u Barselonu, ali i dolazak Azara u Primeru, jasno je, madridski klubovi su velikim ulaganjima probali da smanje jaz u odnosu na Barselonu, koja se i sama pojačala, ali i dalje pokušava da dovede Nejmara.

Nema sumnje da će Katalonci i ove godine startovati kao najveći kandidat za titulu. Jer, Primera je njihovo igralište, dok je najveći rival osvajao titule u Evropi, Barselona je od 2010. sedam puta bila šampion.

Ali, njihov cilj ostaje Liga šampiona, doveli su De Jonga i Grizmana, Žuniora Firpa iz Betisa kao alternativu za Albu, nisu uspeli da prodaju sve igrače kojih žele da se oslobode. Ono što je najvažnije je činjenica da je tim pokriven na svim pozicijama, da bi Nejmar bio šlag na tortu, i da ako se vrati, Barselona ima verovatno najbolji poker napadača u istoriji fudbala.

Grizman



Prednost je i što imaju formiran tim, dok Real i Atletiko tek stvaraju ekipe.

Simeone novu eru započinje sa podmlađivanjem tima, sjajnim kupovinama, Žoao Feliks je zamenio Grizmana, doveden je veliki broj igrača, kompletno promenjena startna postava u odbrani, nema više Godina i Ernandeza, ali tu je Himenez, sa Felipeom, stigao je i levi bek Rena, i desni Tripije, kao i Ermozo, Ljorente, tandem iz Porta Erera i Felipe, kao i naš Šaponjić.

Zoao Feliks Portugal


Koliko će vremena biti potrebno "Ćolu" da uigra osam novih fudbalera videćemo, tim je pokazao da ima ogroman potencijal, ali za titulu se mora pobeđivati od početka.

Real je imao turbulentno leto, uložili su više od 300 miliona u novi tim, pojačali se u svim linijama, najveća zvezda je Azar, ali i dalje čekaju Pogbu, ili eventualno Van de Beka. Iako su stigli i Militao, Mendi, Rodrigo, Jović, čini se da tim nije napredovao od kada se Zidan vratio, u pripremnom periodu delovali su loše, činjenica da se nisu otarasili Bejla i Rodrigeza, da se teško povredio Asensio, ne čini "Los Blankose" optimistima.

Zinedin Zidan Real Madrid


Mnogo će zavisiti od početka, Real ima strašan individualni kvalitet, ali mnogi veruju da su Zidanovi "senatori" istrošeni, da čak ni dolazak Pogbe ne bi garantovao ništa i da bi Zidan mogao da traje kraće na klupi, ako ne bude odmah rezultata.

Od ostalih timova, Valensija koja je bila četvrta, je imala organizacionih problema, trener Toral je ipak ostao na klupi. On je osvojio i kup, vratio ih u Ligu šampiona, doveli su novog golmana Silesena iz Barse, kupili Maksija Gomeza, Čeriševa, vratio se Mangala iz Sitija, nisu izgubili ništa, naime klub je pustio nekoliko igrača i na pozajmicu i kao slobodne agente, ali videćemo hoće li zadržati Rodriga koga želi Atletiko. Igranje u Ligi šampiona, odnosno dva fronta su problem za timove poput Valensije, nemaju dovoljno kvalitetnih igrača, ali svakako da će se boriti za top 6 u Primeri.

Valensija
 
Ko je još tu?

Gradski rival Viljareal je odigrao znatno lošiju sezonu od očekivane, ali to nije realno. Prodali su Fornalsa, Čeriševa, Ruiza, ali se iskusni Albiol vratio u Španiju, imaju lidera u Kazorli, Moi Gomez je opet tu, kao slobodan igrač stigao je Moreno iz Liverpula. Ne zaboravite da mladi igrači poput Čukvezea i Kaseresa sazrevaju, bilo bi čudno da se "Žuta podmornica" ne umeša u borbu za Evropu.

Bibao je bio osmi, naravno njihova politika je da ne kupuju igrače koji nisu Baskijci, pa to sužava opcije. Nisu doveli nikoga, ali nisu izgubili ni nekog bitnog igrača, Injaki Vilijams se obavezao na vernost u sledećoj deceniji, kvalitet baksijske škole im verovatno garantuje ponovo gornju polovinu tabele, ali čini se da će se teško boriti za neke značajne stvari.

Djirona Real Sosijedad Portu Munjoz


Njihovi zemljaci iz Sosijedada imaju drugačiju politiku i novi optimizam na "Anoeri" je zarazan. Tim iz San Sebastijana je doveo Odegarda na pozjamicu iz Reala, Remira iz Bilboa, kupili su Sanjana iz Lensa, Isaka iz Dortmunda i odličnog Portua iz Đirone. Hinami je otišao u Betis, Ojarzabal ostao iako se pričalo da će u Siti, otišao je dugogodišnji golman Džeronimo Rulji na pozajmicu u Monpelje. Prošle sezone završili su mesto iza Bilbaoa, mnogi veruju da su bolji od velikog rivala, videćemo, svakako borba za Evropu ne bi trebalo da izostane.

Sevilja sa Lopetegijem i gomilom novih Monćijevih kupovina jeste nepoznanica. Otišao je Ben Jeder, Sarabija, Kvinsi Promes, Mjuriel, mnogo će vremena biti potrebno da Lopetegi spakuje tim, ali ako govorimo o kvalitetu, sigurno su među pet ili šest ekipa.

Gudelj


Okampos, Đoan Džordan, Luk De Jong, Gdelj, Oliver Tores iz Portoa, bivši Sitijev igrač Fernando, za Reguljon iz Reala, i odlični Dabur iz Salcburga su odlična pojačanja i nisu jedina. Ronija Lopeza su Monaku platiti oko 25 milion, Portugalac će mnogo značiti za kreaciju igre, brazilski štoper Dijego Karlos iz Nanta je takođe igrač koji može odmah da se ustali u timu. Kada saberete, Andalužani su potrošili oko 120 miliona evra na pojačanja, što deluje nestvarno, mada su zaradili 90 od prodaja.

To ih čini opasnim, ali i ekipom koja mora brzo da se "pronađe", odnosno uigra. Kako će sve izgledati videćemo, Sevilja je uz Valensiju najveći kandidat za četvrto mesto.

Betis, njihov gradski rival je takođe trošio, Borha Iglesijas ih je koštao 30 miliona, Nabila Fekira su dobili na "diskontu" za nešto više od 20, stoigli su Huanmi, Emerson iz Barse, Dani Martin iz Hihona. Jasno, velika ulaganja pratile su i prodaje, Pau Lopez je otišao u Romu, Firpo z Barsu, Lo Selso je otkupljen pa prosleđe Totenhemu, naš Brašanac je otišao u Osasunu, ipak će Betis imati problema da nadoknadi odlaske, mada imaju velike ambicije i mogli bi da se bore za LE.

Jago Aspas Selta


Selta je dovela Denisa Suareza koji se nije proslavio u Arsenalu, vratio se Santi Mina iz Valensije, došao je Aidu iz Genka koji bi mogao da eksplodira. Otpustili su nekoliko igrača, među njima i našeg Radoju, otišao je Maksi Gomez, najbolji strelac, u Vigu su upotrebili metlu posle očajne sezone, jedva su se spasili. Sada bi napredak bio mesto u sredini, bez strepnje, mogli bi to da ostvare.

Alaveš je pao u drugom delu sezone, završili su u sredini, ali otišli su igrači koji su bili na pozajmici i koji su nosili tim, poput Inuija, Borhe Bastona i Kalerija. Ipak, da bi se opstalo, treba davati golove, a oni su uložili novac u Lukasa Pereza iz Vest Hema, Hozelua, Aleiš Vidal je stigao na pozajmicu, zanimljiv tim, verovatno dovoljno dobar da ostane bez problema.

Eibar tu kampuje u sredini, godinama, sada su etablirani prvoligaš i probaće isto, da budu tu negde oko polovine tabele. Tradicionalno mali budžet ih je naterao na prodaje Džordana, Rubena Penje, Kukurelja je otkupljen od Barse, ali su doveli Ekspozita iz La Korunje koji je odličan igrač, Bigasa iz Las Palmasa, Inuia koji se vratio iz Betisa i par slobodnih igrača poput Asijera Benita iz Bilbaoa. Imaju i našeg Dmitrovića jednog od najboljih golmana u ligi, put je utaban, čini se da neće imati problema ni ove sezone.

Espanjol je prošle sezone uspeo da se dokopa kvalifikacija za LE, ako budu u Evropi, teško je igrati na dva fronta. Prodali su Ermoza, Matijas Vargas iz Veleza je najveće pojačanje, nisu puno menjali tim, ali kako rekosmo, možda ih Evropa baci u donju polovinu tabele, ako ostanu bez daha.

Haime Mata Hetafe


Hetafe je bio priča sezone, peti na kraju, čitava Evropa je navijala da se plasiraju u Ligu šampiona. Ni oni nisu menjali, Bordalas je kupio nekoliko igrača, Galjega iz Ueske i Fajra iz Kaena, došlo je par igrača besplatno i Kukurelja na pozajmicu. Imaju solidan tim, neće ih niko potceniti, čini se da bi klub iz predgrađa Madrida bez problema trebalo da bude oko desetog mesta na tabeli...

Leganjes se pojačao, neka poznata imena poput Brejtvejta iz Boroa, Sorijana iz Sevilje, Sabina Merina iz Bilbaoa, Rosalesa iz Malage su sada u klubu, i ovaj madridski tim je solidan, završili su kao 13. što im je najbolji plasman u istoriji...

Levante je deoveo iskusne igrače poput Klerka, Serđa Leona, došao je Borha Majoral iz Reala, prodali su nekolicinu fudbalera, ako budu ponovo jedno dve ili tri pobede iznad lige ispadanja kao prošle godine, biće to solidan učinak.

Valjadolid je uz timove iz Segunde najveći kandidat za ispadanje, mada su dobili golmana Lunjina iz Reala, doduše on nije branio za Leganjes prošle sezone na drugoj pozajmici. Njihov vlasnik slavni Ronaldo je na autoritet uzeo još Realovih klinaca, Havija Sančeza, De Frutosa, iskusni Sandro Ramirez j4e stigao iz Evertona, talentovani Pedro Poro iz Sitija, sve pozajmice, nema novca, napunili su kasu prodajom Kalera, štopera Arsenalu.

Ronaldo Valjadolid


Biće teško, za milion su doveli Ervijasa iz Eibara, da ne preterujemo, ali imaju više slab nego prosečan tim.

Od timova koji su stigli iz Sekunde, Osasuna je uložila novac, iskusni Ronkalja, naš Brašanac, Ibanjez, Kardona iz Barse, Raul Navas, sve su to igrači koji će pomoći. Tim je osvojio drugu ligu, možda euforija bude glavno oružje, pa opstanu ove sezone.

Igor Zlatanovic


Vratila se i Majorka, dovela masu igrača za džabe, Zlatanović bivši igrač Surdulice je plaćen milion evra, od poznatih imena tu su Budimir iz Krotonea, Trajkovski iz Palerma, došao je Sedlar iz Pjasta nekada igrač Metalca iz Gornjeg Milanovca, koji je tri godine igrao u Poljskoj. Teško je reći, Majorka računa na vatrenu publiku, na činjenicu da su ponovo u eliti, da su u jednom trenutku prošlosti bili strašan tim, ali koliko to znači u sadašnjim uslovima?

Recimo da su po kladionicama oni najveći kandidati za ispadanje, a da je Granada takođe blizu povratka u Segundu. Istina, Andalužani imaju veliko ime, Roberta Soldada koji je stigao iz Fenera, ali on je veteran, dugo već nije u nekoj velikoj formi. Ali, kupili su Duartea iz Sporting Lisabona, Brisa iz Sevilje, nekada bratski Udineze im je prodao Darvina Maćisa, nije otišao niko bitan. Samo, velika je razlika između dva najjača ranga u Španiji, videćemo, tek Granada će tek strepeti.

Primera počinje večeras, Barsa bez povređenog Mesija gostuje u Bilbaou, prvi veliki ispit, Real sutra otvara u Vigu, dok će kolo u nedelju zatvoriti Atletiko u malom derbiju Madrida protiv Hetafea.

https://www.sportske.net/vest/medju...ec-navikao-da-gleda-barsina-ledja-384722.html
 
Primera - Spektakl u Bilbau, Barselona pala nestvarnim golom 38-godišnjaka!

Katalonci ne mogu bez Mesija, još loših vesti za Valverdea.

----------------------------------------

FK Mesi? Grizman već na udaru trenera!

Barselona šokirala navijače u Baskiji na startu sezone, podaci su poražavajući.

-----------------------------------------

Aduriz, zaboravi na penziju, moli te "El Tigre"!

Španac je sinoć oduševio čitav fudbalski svet.

-----------------------------------------

Nakon poraza, novi problemi za Barsu!

Oglasili se iz kluba.

-----------------------------------------

Luka debitovao, Real sa igračem manje ubedljivo slavio!

Fudbaleri madridskog Reala trijumfom su otvorili novu sezonu.

-----------------------------------------

Primera - Gameiro od heroja do tragičara Valensije, Sosijedadu bod u 101. minutu!

Valensija izgubila pobedu u 101. minutu!

-----------------------------------------

Primera - Ludnica i osam golova na "Keramici", Viljareal prosuo dva gola prednosti!

Odličan meč u prvom kolu španskog prvenstva.

-----------------------------------------

Primera - Pobeda Alavesa na startu sezone

Ekipa iz Vitorije slavila kod kuće.

------------------------------------------

Primera - Šaponjić sa klupe gledao pobedu Atletika, sudija delio crvene kartone u Madridu

Puno uzbuđenja na "Vanda Metropolitanu" i rezultat po meri Dijega Simeonea.
 
Semafor 4. kola La Lige:

Petak:

Majorka – Atletik Bilbao 0:0

Subota:

Real Madrid – Levante 3:2 (Benzema 25, 31, Kasemiro 40 - Majoral 49, Melero 75)

Leganes – Viljareal 0:3 (Moreno 26, 90+3 Silva 39. autogol)

Real Sosijedad – Atletiko Madrid 2:0 (Odegard 58, Monreal 61)

Barselona – Valensija 4:1 (Fati 3, de Jong 7, Pike 52, Suarez 61, 82 - Gameiro 29, Gomez 90+2)

Nedelja:

Eibar – Espanjol 1:2 (Ramis 58 - Fereira 76, Granero 78)

Alaves – Sevilja 0:1 (Žordan 37)

Selta – Granada 0:2 (Sančez 45+6, Erera 54)

Valjadolid – Osasuna 1:1 (Ervias 65 - Ibanjez 81)

Betis – Hetafe 1:1 (Hoakin 73. jedanaesterac - Mata 15. jedanaesterac)

1568641727796.png
 
Benzema proradio, Real slavio u Sevilji!

Dobra partija Reala, Sevilja jako loša.


1569253065352.png


Zinedin Zidan je uplatio sebi malo kredita pobedom nad Seviljom u gostima.

Ekipa Real Madrida je slavila po treći put ove sezone u Primeri, ovoga puta na veoma teškom gostovanju u Sevilji gde su pobedili domaćina rezutatom 0:1 (0:0).

Madriđani su bili bolji rival danas od Sevilje, od starta su imali inicijativu, a prvu priliku tek negde oko 35. minuta kada je Eden Azar imao izglednu situaciju.

Karvahal do kraja poluvremena preti, a upravo je ovaj igrač bio ključni kod gola Real Madrida, ispostaviće se i jedinog gola na utakmici.

Igrao se 64. minut kada je Karvahal stigao loptu, centrirao pravo na glavu Benzemi koji je odličnim udarcem savladao Vačlika za pobedu "Galaktikosa".

Sevilja bez ozbiljnijih napada, poništen im je jedan gol pred kraj utakmice kada je Ćićarito ugurao loptu iza leđa golmana Kurtoe, ali je tada zasluženo pokazan ofsajd.

Luka Jović i Nemanja Gudelj danas nisu izlazili na teren, gledali su ovaj meč sa klupa svojih timova.

1569253105832.png
 
Primera - Granada bolja od fenjeraša

Fudbaleri Granade slavili su u 22. kolu španskog šampionata na svom stadionu protiv poslednjeplasiranog Espanjola sa 2:1 (1:1).

Gosti su poveli u 27. minutu sa bele tačke, precizan izvođač najstrože kazne bio je bivši igrač Reala i Benfike Raul De Tomas.

On je nedavno stigao u Espanjol iz Benfike za oko 20 miliona evra, postigao je po gol i na prva dva nastupa.

Ipak, već u 38. minutu su domaći igrači poravnali, Fernandez pronalazi Maćisa u kaznenom prostoru rivala, ovaj koristi veliku priliku koja mu se ukazala, 1:1.

Otišlo se sa tim rezultatom na odmor, da bi već u prvom minutu nastavka domaćin došao do preokreta.

Zamenili su uloge Maćis i Fernandez, potonji je na kraju sjajno šutirao i pocepao mrežu iza iskusnog Dijega Lopeza za 2:1.

Do kraja su gosti imali dve odlične prilike da poravnaju, najpre je sjajni De Tomas pogodio stativu u 63. minutu, da bi potom u 72. minutu Rui Silva sjajno intervenisao nakon pokušaja Embarbe.

Ipak, promene rezultata nije bilo, pobeda Granade protiv poslednjeplasiranog Espanjola.

Povratnik u najviši rang je tako skočio na 10. mesto sa 30 osvojenih bodova, Espanjol ima duplo manje i zakucan je za dno tabele.
 
Benzema rešio "Madrilenjo"!

Real Madrid je slavio u velikom derbiju Madrida, bilo je 1:0 zahvaljujući daleko boljoj igri u drugom poluvremenu. U prvom je Real napadao, ali je to bilo jalovo dok je možda čak Atletiko bio konkretniji.

Vitolo je promašio veliku šansu za Atletiko u 18. minutu, a onda je Korea u 24. minutu pogodio stativu. Do kraja poluvremena Korea šutira pored gola iz dobre situacije.

Real je imao svoje poluprilike, jednu preko Ramosa, ostali napadi su bili jalovi i moralo je nešto da se promeni pred drugo poluvreme.

Zidan je odlučio da napravi dvostruku izmenu, Vinisius i Lukas Vaskez su ušli i napravili velike probleme odbrani Atletika. Gol smo videli u 56. minutu utakmice.

Upravo je Vinisius poslao sjajnu loptu za Ferlanda Mendija koji fantastično pronalazi Benzemu koji je bio sam na drugoj stativi za 1:0. Mat u tri poteza.

Odlično je Zidan postavio zid ispred golmana Kurtoe u nastavku, Atletiko nije ni pretio, pa je Real definitivno na prvom mestu i nakon ovog kola.

Luka Jović danas nije dobio šansu, baš kao ni Šaponjić na drugoj strani.
 
Primera - Majorka pala pred Valjadolidom, Gvardiolin trk za pamćenje!

Majorka na samo bod od ugrožene zone posle poraza od Real Valjadolida (0:1).

Unal je bio jedan od najaktivnijih igrača gostiju, ali Reina brani njegov pokušaj u šestom minutu. Majorka postiže gol za vođstvo u 28. minutu, ali gol Rodrigeza je poništen nakon VAR konsultacija.

Serhio Gvardiola pokazuje driblersko umeće, ali šut napadača Valjadolida ide pored stative.

U 50. minutu gosti propuštaju veliku šansu Plana, ali je šest minuta kasnije Unal ne propušta. Napadač je lako realizovao asistenciju Gvardiole koji je odlično istrčao kontru.

Kubo preti, ali Majorka ne stiže do gola. Imali smo veliku gužvu u 90. minutu, domaći su tražili penal, ali posle VAR konsultacija sudija pokazuje da se igra nastavlja.
 
Primera - "Slepi miševi" minimalcem gurnuli Seltu među ugrožene!

Valensija nastavlja sa dobrim partijama, Soler postigao gol odluke (1:0).

Valensija je krenula u inicijativu na početku, Daniel Vas šutira odlično, ali Blanko na mestu sa odbranom. Tokom prvog dela igre pokušao je i debitant Florenci, ali šut Italijana sredinom poluvremena zaustavlja golman Selte.

Tim iz Viga je imao bolje šanse tokom drugog dela igre, Aspas i Fernandez imaju odlične prilike, ali u oba navrata Domenek odlično interveniše.

Valensija ubrzo kažnjava promašaje gostiju, lopta dolazi sa leve strane Rodrigo glavom spušta u šesnaest, na loptu naleće Soler koji postiže vodeći gol u 77. minutu.

Imao je Rodrigo šansu kasnije da overi pobedu, ali Blanko brani pokušaj Španca. Aspas je pokušao u završnici iz slobodnog udarca, ali Domenek siguran.

Valensija se penje u top četiri sa ova tri boda, dok timu iz Viga predstoji ozbiljna borba za ostanak među najboljima.
 
Primera - Preokret u Leganesu, Realov igrač projektilom srušio Sosijedad!

Fudbaleri Leganesa dočekali su Real Sosijedad u 22. kolu španskog šampionata, uspeli su da slave nakon velikog preokreta sa 2:1 (0:1).

Gosti su poveli u 20. minutu, sjajan udarac talentovanog Isaka sa ivice kaznenog prostora i golman Leganesa je bio nemoćan.

Sa 0:1 se otišlo na odmor, da bi domaćin do izjednačenja došao nakon četiri minuta igre u nastavku. Gužva u kaznenom prostoru Sosijedada nakon jednog slobodnog udarca, najbolje se snašao Omeruo, koji matira Remira za 1:1.

I kada se činilo da će meč biti okončan remijem, slobodnjak za Leganes na 20ak metara od gola rivala, odgovornost je preuzeo igrač madridskog Reala na pozajmici u Leganesu Oskar Rodrigez.

Talentovani Španac je uputio fantastičan šut ka golu rivala i u četvrtom minutu nadoknade doneo zlata vrednu pobedu ekipi Leganesa.

Leganes je prvi ispod crte sa 18 bodova, Sosijedad je sa čak 16 bodova više na poziciji sedam.
 
Primera - Dmitrović je heroj Eibara!

Eibar je ugostio Betis na "Ipurui", utakmica je okonačana bez pobednika, rezultatom 1:1 (1:1).

Gosto su poveli u sedmom minutu i to na sjajan način, Kanales je izveo korner tako što je poslao loptu na ivicu kaznenog prostora, tamo se našao Nabil Fekir koji na prvu sjajno šutira i cepa mrežu iza nemoćnog Dmitrovića.

Ipak, samo sedam minuta kasnije, Gonzales pravi prekršaj u svom kaznenom prostoru i domaćin dobija idealnu priliku da poravna rezultat. Koristi je Oreljana, 1:1.

Do poluvremena nije bilo promene rezultata, da bi u 63. minutu "Verdiblankosi" stigli do nove prednosti preko Borhe Iglesijasa.

Ipak, usledila je VAR provera, utvrđeno je da je bilo ofsajda i gol je poništen, nerešen rezultat je ostao na snazi.

Mogao je Eibar i do pobede, ali je Robles u 76. minutu zaustavio pokušaj Inuija.

A onda, 88. minut, nova velika šansa za Betis, šutirao je Fekir nakon solo akcije, ali je Marko Dmitrović spektakularnom intervencijom sačuvao mrežu.

U nadoknadi šansa i za Kanalesa, ali je vezista ipak za malo bio neprecizan.

Na kraju podela bodova, ponajviše zahvaljujući Dmitroviću, koji je imao čak pet odbrana, posebno se istakao u finišu kada je odbranio pokušaj Fekira, te je tako izrastao i u junaka baskijskog sastava.

Eibar 15. sa 24 boda, Betis je sa četiri više na poziciji 12.
 
Primera - Sjajni Hetafe slavio na "San Mamesu"

Fudbaleri Atletik Bilbaa doživeli su poraz kod kuće od Hetafea, rezultatom 0:2 (0:1).

Gosti su do prednosti stigli u 36. minutu, fantastična akcija, potom i izvrstan potez Damjana Suareza, koji potom precizno šutira i matira Simona za 1:0.

Otišlo se sa 1:0 na odmor, da bi gosti dobili priliku da dupliraju prednost nakon samo pet minuta igre u nastavku, kada je jedan od fudbalera domaće ekipe igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Odgovornost je preuzeo Haime Mata, bio je siguran, 2:0 za Hetafe.

Mogao je Mata do još jednog pogotka u 61. minutu, ali je neprecizno šutirao iz izgledne pozicije, potom je Horhe Molina mogao da dotuče rivala u 76. minutu, ali je takođe bio neprecizan.

Bilbao je došao do pogotka u 80. minutu, ali je on poništen nakon intervencije iz VAR sobe zbog ofsajda.

Moglo je da bude izuzetno dramatično u finišu, da je u 84. minutu Ibai pogodio mrežu Hetafea, ali je nakon njegovog snažnog udarca lopta pogodila prečku.

Na kraju pobeda Hetafea, za skok na neverovatno treće mesto na tabeli, imaju 39 bodova, jedna više od Sevilje, koja tek igra svoj meč 22. kola. Bilbao deveti sa osam bodova manje.
 
Primera - "Žuta podmornica" sigurna, Sevilja štucnula!

Lopetegijevi puleni čupali bod protiv Alavesa (1:1) , Viljareal na krilima Kasorle do novog trijumfa u Primeri (3:1).

Viljareal - Osasuna 3:1


Na "Keramici" smo već u desetim minutu videli prvu kontroverznu situaciju i VAR koji presuđuje da ipak nema penala za domaći tim. Par minuta kasnije Perez ima odličnu priliku za goste, ali bez gola za Osasunu.

Kada se činilo da ćemo sa 0:0 otići na pauzu, janaursko pojačanje Pako Alkaser koristi asistenciju Trigerosa i postiže prvi gol za "žutu podmornici". Vođstvo domaćina nije dugo trajalo, samo tri minuta po povratku sa pauze Aridane sjajno glavom izjednačuje na 1:1 u 48. minutu.

Šest minuta kasnije Penja koristi asistenciju Kasorle, sjajno se oslobađa svog čuvara i ponovo vraća Viljarealu prednost.

Pet minuta kasnije i Kasorla se upisuje u strelce, španski vezista je siguran sa kreča u 59. minutu 3:1
Hoze Manuel je mogao da smanji zaostatak Osasune, ali Asenjo odlično reaguje. Kod domaćina Kasorla aktivan, ali bez drugog gola za Španca u 81. minutu.


Sevilja - Alaves 1:1

Domaći su dominirali od početka meča, ali u prvom poluvremenu možemo samo izdvojiti priliku De Jonga kada Pačeko dobro reaguje. Na drugoj strani Hoselu je imao dobru šansu, ali bez golova u prvom delu igre.

U nastavku još veća dominacija Andalužana, ali prvi do gola stižu gosti. Hoselu daje gol za Alaves posle nesigurne odbrane Vačlika u 70. minutu. Ipak Lopetegijev tim izjednačuje posle samo sedam minuta.

Okampos siguran kod penala koji je Duarte napravio igranjem rukom. Sevilja bez preokreta, Alaves uspeva da se odbrani i osvoji važan bod.
 
Primera - Mesi i novi Mesi za dva minuta režirali pobedu Barselone!

U 22. kolu španske Primere, fudbaleri Barselone savladali su na Nou Kampu ekipu Levantea rezultatom 2:1.

Od samog početka meča Barsa je nametnula svoj prepoznatljiv ritam i pretio uglavnom preko Mesija sve do 30. minuta.

Tada je Argentinac dodavanjem lopte u prostor "presekao" odbranu rivala, u sjajnoj situaciji našao se Ansu Fati koji se lepo snašao i savladao Fernandeza.

Praktično već u sledećem napadu usledila je ista kombinacija dvojice igrača koja se ispostavila fatalnom po Levante, ponovo je 17-godišnji Fati bio siguran egzekutor.

Nekoliko minuta kasnije Barsa je mogla i do ubedljivijeg vođstva, ali je Semedo nakon sjajnog prodora po desnoj strani pogodio prečku.

Na početku drugog dela igre zapretio je Rokina koji je gađao visoko preko gola Katalonaca, a posle njega pokušao je i Hernani kada je Ter-Štegen morao da reaguje i skloni loptu u korner.

Levante je uspeo da smanji zaostatak u drugom minutu nadoknade vremena kada je pogodio Ruben Rokina usled velike greške Ter-Štegena, ali više od toga ekipa iz Valensije nije mogla.

Nakon pobede na domaćem terenu, ekipa Kikea Setijena sada je na tri boda zaostatka u odnosu na vodeći Real.
 
Sramotno, klupa se smejala Simeoneu!

Golom Karima Benzeme u 56. minutu Real je savladao Atletiko Madrid u velikom gradskom derbiju proteklog vikenda.

Trener "jorgandžija" Dijego Simeone sasvim sigurno nije mogao biti zadovoljan igrom svog tima, pa je u svom stilu reagovao na dešavanja sa svoje klupe.

To je privuklo pažnju susedne klupe "kraljevskog kluba" koja je sa podsmehom reagovala na Čolove reakcije.

Najviše su se "istakli" Brazilci Marselo i Militao, u jednom trenutku defanzivci su i imitirali trenera Atletika.

Ne baš "kraljevski" maniri, ali derbi je to...
 
Primera - Dmitrović nemoćan, poraz Eibara, Fejsi poluvreme!

Na premijeri 23. kola Alaves savladao Eibar rezultatom 2:1.

Tokom prvog dela igre videli smo tek jedan šut u okvir gola, pokušali su domaći, ali je Dmitrović bio siguran.

Alaves je krenuo dosta ofanzivnije tokom drugog poluvremena, Lukas Perez je zamenio Fejsu što ekspresno donosi rezulate. Nekadašnji napadač Arsenala pogađa mrežu samo minut po nastavku igre, Alaves vodi 1:0.

Dvadeset minuta kasnije domaći koriste i svoju drugu veliku priliku, ovog puta Burke vara Dmitrovića za 2:0 u 66. minutu.

Gosti su se kasno prenuli, Oreljana šalje tek prvi šut u okvir za goste, ali je precizan i smanjuje na 2:1 u 83. minutu.

Dmitrović je odigrao svih devedeset minuta u postavi gostiju, dok je kod Alavesa Ljubomir Fejsa proveo tek 45 minuta na terenu.
 
Levante prekinuo niz i gurnuo Leganes ka Segundi

Fudbaleri Levantea pobedili su na svom stadionu ekipu Leganesa rezultatom 2:0 (2:0) u 23. kolu La Lige.

Domaći tim je pitanje pobednika rešio u razmaku od samo osam minuta u prvom poluvremenu.

U 20. minutu Bardi je lepo vratio povratnu na desetak metara, a Rokina pogodio za 1:0.

Samo osam minuta kasnije, nova akcija sa levog krila, ovaj put Tonjo centrira, a Rodžer hvata volej za nedostižnih 2:0.

Mogao je Levante do kraja i do ubedljivije pobede, ali je odličan pokušaj Borhe Majorala zaustavio golman Sorijano.

Levante je ovako prekinuo niz od četiri poraza i sada je na 11. mestu sa 29 bodova, dok je Leganes ostao ispod crte sa 18, koliko ima i Majorka, dok Selta i Espanjol imaju po 17 i 15.
 
Maksa i drugovi zreli za Ligu šampiona, Molina razbio Valensiju!

Fudbaleri Hetafea pobedili su na svom Alfonso Perezu ekipu Valensije rezultatom 3:0 (0:0) u 23. kolu La Lige.

Ovo je bio duel dve ekipe koje se bore za plasman u Ligu šampiona, a Hetafe je bio za klasu bolji rival. Heroj je bio dvostruki strelac Horhe Molina, koji je najpre u 58. minutu pokupio jedan otpadak posle loše odbrane golmana Domeneka.

Samo 10 minuta kasnije, "pirueta" Moline, koji je promešao trojicu svojih čuvara i maestralno pogodio za nedostižnih 2:0.

U 78. minutu bilo je jasno da Valensija neće uspeti da dođe ni do gola, pošto je Florenci neslavno debitovao, preoštrim startom sa leđa zaradio je zasluženo direktan crveni karton.

Domaći su dotukli Valensiju u 88. minutu kada je posle kontre Mata praktično ušao sa loptom u gol za veliku pobedu.

Koliko je Valensija danas bila nemoćna najbolje pokazuje podatak da za 90 minuta nisu imali nijedan udarac u okvir gola i samo dva van okvira.

U timu Hetafea, ponovo je blistao Nemanja Maksimović, koji je imao poseban motiv protiv svog bivšeg kluba, a iz igre je izašao u nadoknadi vremena.

Ovim trijumfom, Hetafe je pokazao da je konačno zreo da, posle Lige Evrope, ode i korak dalje do Lige šampiona. Maksa i drugovi su sada treći na tabeli sa samo četiri boda manje od Barselone, dok je Valensija peta sa pet bodova manje od Hetafea.
 
Primera - Viljarealu bod u Valjadolidu, debitovao Ben Arfa

Fudbaleri Valjadolida dočekali su Viljareal pred svojim navijačima, susret je završen bez pobednika, rezultatom 1:1 (1:0).

Domaćin je poveo u 15. minutu, Sandro Ramirez je ubacio loptu u kazneni prostor rivala, na pravom mestu se našao Alkaraz, koji trese mrežu Viljareala za 1:0.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, da bi nakon devet minuta igre u drugom delu gosti došli do izjednačenja.

Ibora glavom spušta loptu ka Morenu pred golom rivala, a napadač "Žute podmornice" poravnava rezultat.

Do kraja nije bilo izglednijih prilika, beležimo i ulazak Ben Arfe u 78. minutu, bivši fudbaler Liona, Marseja, Njukasla, PSŽ, Rena i Nice je tako upisao svoj debi u Primeri i u dresu Valjadolida.

Viljareal sedmi sa 35 bodova, Valjadolid je 15. sa devet bodova manje.
 
Primera - Atletiko 23. golom u sezoni do pobede protiv Granade

Fudbaleri madridskog Atletika slavili su na stadionu "Vanda Metropolitano" protiv Granade rezultatom 1:0 (1:0).

Poveli su već u šestom minutu, loša reakcija odbrane Granade, loptu je iz auta u protivničkom šesnaesteracu primio Koke, prosledio ju je do Koree, koji je lako matirao Ruija Silvu za 1:0.

U 26. minutu Vitolo je duplirao prednost "Jorgandžija", ali je njegov pogodak ipak poništen zbog ofsajda.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, nakon 10ak minuta igre u nastavku velika šansa za Saula, ali je njegov udarac ipak lako odbranio golman Granade.

Mogao je Soldado da šokira domaćina u 73. minutu, ali je pokušaj iskusnog napadača uspeo da ukroti Jan Oblak.

Do kraja nije bilo izglednijih prilika, "Kolćonerosi" su zadržali minimalnu prednost iz šestog minuta i slavili.

Interesantno je da im je ovo bio tek 23. gol ove sezone, od njih slabiji učinak imaju samo Bilbao, Valjadolid, Eibar, Majorka, kao i ekipe iz zone ispadanja Levante, Selta i Espanjol.

Nakon ovog trijumfa je ekipa iz prestonice skočila na četvrto mesto, ali sa utakmicom više od Sevilje, koja ima isti broj bodova i na petom je mestu zbog gol razlike.

Granada je 10. sa devet bodova manje od večerašnjeg rivala.

Bivši fudbaler Partizana Ivan Šaponjić je presedeo čitav meč na klupi za rezervne igrače Atletika.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top