Laku noc romanticari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Staklenom ulicom

Svaku večer staklenom ulicom prolazim
i kao da nikada nisi otišla
sakupljam te u krhotinama svojih misli
i gledam, kako u kapima mjesečine
izmedju drvoreda sjećanja plamtiš.

Hodam, tako rano, jutarnjim satima
a ti me svojom sjenom pratiš
i ne remetimo nježnost krošnji,
jer one poznaju mirisni šum pjesme
i naše korake pamte kao svakodnevne,
pamte i ne zamjeraju im prolaznost,
ne plaču, već onako sjetno
u kutu naših zjenica, šute.
Dobrodošla si,
iako im je teško podijeliti tvoje osmjehe u pamćenju,
za njih si uvijek dobro došla,
jer kad završi dan ili započne noć,
ti si kao utjeha i vjerovanje ili obratno,
ne sjecam se više,
ali pamtim, kako si jednom već dolazila
s nadom na obrazima niz staklenu ulicu
i kako si kazaljke na satu zanemarivala,
i onda, …onda si u srcu,
s tim svojim glasom što ga pamtim
niz staklenu ulicu opet otišla,
i po tko zna koji puta si,
izmedju drvoreda sjećanja
u kapima mjesečine ostala plamtiti.

Zal Kopp

1610355949321.png

Ne volim januar, Ni bele zimske vragove U svakom snegu vidim iste tragove Tragove malih stopa broj 30 i ko zna, kako polako odlaze. Vise ne prolazim ulicom Dositeja, i nemam pojma kad neko pita gde je to. Tih 206 koraka, duzinom tvog sokaka, nikad ja nisam brojao. Ref. Nisam te nikad cuvao Nisam te nikada mazio, pazio Tvoju sam ljubav gazio I svemu smisljao broj. Nisam te nikad stedeo I nisam umeo stati i ostati Sta ce od mene postati mali andjele moj. Ne gledam filmove iz ranih 70-ih dosta je suza i rastanaka ne sretnih Ko takve stvari snima? Bas cudnog sveta ima O tako se lako rasplacu. Ref. Bila je noc u ulici dositejevoj u novom sadu na dunavu, a ja sam dolazio sa nekog mesta gde su svi bili.. recimo sumeni kao kuvano vino koje su pili I gde su svi mirisali na karanfilic, i cudno se zgledali Kad bi neko zapevao jednu od onih pesama koje se..znate.. bas i nisu pevale tad. Dugo sam stajao pod njenim prozorom trazeci kao nesto po dzepovima.. a tisina je bila jedino odjek koraka daleko dole niz kisacki drum iza onog nadvoznjaka mozda i dalje.. A opet..ni na trenutak nisam cuo kako dise u snu..moje pile.. :(:heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back