Lajanje psa u zgradi

• Začetnik teme Začetnik teme Iosis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
moram priznat
mada su moja djela izbrisana
poćeo mi se sviđat ovaj svjet na forumu
fin neki narod
ćesto ću svratit da vodimo dijalog,mada nisam ostavio neki utisak
ali sve jedno to su svi moji drugari koje ja volim svakako!!!!!

Nadam se da nikome pri izboru psa nije primarno da li više ili pas manje laje ;)
To kao prvo.
Na primer doge ne laju, ili bordoška doga, bisenji, haski slabo, ali se svi psi oglašavaju na neki način.
Haski ispušta vrlo zanimljive ali i uznemiravajuće zvukove, ne kao bigl koji navodno "peva", u stvari kukumavči. Barzoj, avganistanci, uopšte hrtovi nisu lajavi..

Aham :) Ako se sećam oglašava se sa "vuf"

Čuvari, pastiri, tragači..su lajaviji
Tako su lajavci, neki terijeri, čuvari, biglovi, retriveri, labradori generalno i većinom..ali postoje i mirni, naravno...Ali to zaista umnogome zavisi i od vlasnika. Kod onih vlasnika koji na lavež-zahtev svog psa reaguju odmah da provere o čemu se radi, psi se naviknu da svaki njihov lavež-zahtev ima odziv gazde.
Psi laju i ako su usamljeni, ne posvećuje im se dovoljno pažnje kad su mladi i lavežom daju sebi oduška.
Ne treba trčati za psom na svaki njegov lavež u stanu, da se vidi šta hoće, nego ga vaspitati da to što hoće "saopšti" na drugo način.
Na zvono, korake ispred vrata, prirodno je da se gotovo svi psi oglašavaju.
Ako laje kada hoće napolje, laje kada traži da se igra, to bi trebalo valsnici da koriguju.
Ako laje kad je sam, e to mi ne pada na pamet kako da se reši..nekim igračkama, možda da može da cunja po stanu (ako nije terminator :lol: )

Moj ujak je imao haskija, komšije su ga tužile na kraju zbog zavijanja, morao je da ga preseli u selo kod prijatelja. A poznavala sam jednu ženu i njenu škotsku terijerku, Agata je znala kućni red i nikad nije lajala na terasi između 3 i 5 i posle 10 uveče. Jeste jednom ali je tad spasila lokalne štence, uzbunila je njihove majke i ostatak čopora i dojurili su da ih odbrane od komšije koji je pokušao da ih spakuje u džak/kutiju i odnese. Onda, koliji važe za lajave pse... I normalno da će lajavost biti jedan od kriterijuma pri izboru rase ako živiš u zgradi. Šta je tu neobično?! I stvarno, ni ja nisam uspela da propratim poentu tvojih postova, kako se priča razvijala, konstantno su "iskakali" neki novi detalji, u potpunoj kontradiktornosti sa prethodnim postom.

Pošto si izmenio post u međuvremenu, da ti odgovorim i na drugi deo... Normalne, psihički zdrave osobe nikad ne dovode u pitanje ljubav prema sopstvenoj vrsti i ljubav prema nekoj drugoj. Čim se spomenu životinje, odmah se spominju i gladna deca u Africi.... a nigde veze... Fora je što ovi što imaju obzira prema gladnim životinjama imaju dovoljno empatije za SVE, a ovi što nemaju stalno guraju ljubav prema ljudima ispred ljudi prema životinjama... a zapravo je nemaju ni prema ljudima... kao da se te dve stvari međusobno isključuju! Još jedna glupost! :rtfm:

:klap::klap::klap:

.. I normalno da će lajavost biti jedan od kriterijuma pri izboru rase ako živiš u zgradi. :
Normalno je samo to da neko ko ovo napiše nije u mogućnosti da shvati poentu mojih postova. I mogu samo da izjavim da mi je drago zbog toga.. :D

Evo jedne odlične teme, koja nije otišla dobrim delom u fade aut, nije o tome kako " dobri ljudi vole Mazu i Lunju" i sličnim proseravanjima, a neki postovi govore i izražavaju mnoge moje stavove, tako da nisam učestvovao
Ae..
KLIKNUTI OĐE sa posebnim osvrtom na str. 6

Poslednja izmena:
da, prvi post- pobesneli psi lutalice u beogradu,a ono slika otkinute i zguzvane tablice :hahaha:
svasta
i slika mrtve macke(tuzno jeste ali tako je,to su zivotinje,to sto udavi macku uopste ne znaci da je pas opasan za ljude,ta dva nemaju veze jedno sa drugim)
i konacno,snimak kako copor napada i to ko zna odakle,predpostavljam da su potpuno divlji i da gladuju....a sto je najvaznije,nisu u beogradu,vec daleeeeko od beograda
:mrgreen:

a sto se tice strane 6,predpostavljam da mislis na ono hordashenje
to je sve samo ne ljubav
to je poremecaj
to su lude osobe sa kojima ne moze normalno ni da se razgovara....

e nasa prosla kuja je imala obicaj da zavija kada mi odemo negde
ali komsinica je redovno isla do nasih vrata da je smiri...onda se ona smiri komshika ode kuci i svi srecni
(komsinica koja je u pocetku mrzela naseg psa,pa smo je na kraju uhvatili kako je ljubi dok niko ne gleda) :lol:

da, prvi post- pobesneli psi lutalice u beogradu,a ono slika otkinute i zguzvane tablice :hahaha:
svasta
i slika mrtve macke(tuzno jeste ali tako je,to su zivotinje,to sto udavi macku uopste ne znaci da je pas opasan za ljude,ta dva nemaju veze jedno sa drugim)
i konacno,snimak kako copor napada i to ko zna odakle,predpostavljam da su potpuno divlji i da gladuju....a sto je najvaznije,nisu u beogradu,vec daleeeeko od beograda
:mrgreen:

a sto se tice strane 6,predpostavljam da mislis na ono hordashenje
to je sve samo ne ljubav
to je poremecaj
to su lude osobe sa kojima ne moze normalno ni da se razgovara....

Da, ali takvih ljudi ima mnogo.
Mislim da je se povela priča na toj temi i o psima ispred stabenih zgrada i o mnogo čemu drugom. (umro sam od smeha na onaj post o psima koji dolaze za čovekom u Bg i preskaču tramvajske šine da ih ne ubije struja)
Eh, danas mi je neko twitovao vest da u Kaliforniji godišnje ubiju , cifra: pola miliona pasa lutalica :confused: !!!
I, epilog moje krajnje nebitne priče o psima ispred TUĐE zgrade:
Došli su po Bruna, onog boxera kojeg sam pazio i višei nikog nema da duva po kući...... :sad2: Al dobro, viđam ga ja stalno.. :)
Kuce su se rasturile, nisu u čoporu, sva ova frka oko Uskrsa i gužve, pa si dobri ljudi prestali da ih hrane redovno... Psi su ostali u kraju.
Žutu sam juče video. Prevrne se na leđa kad me vidi, traži da je češkam. Divan srećni ulični pas, uravnotežen i razumniji od mnogih ljudi :D Reži na one džukce koji hoće da je zaskoče, srčana je i triput veći pas pobegne kad joj vidi zubiće...Nije u teranju, a mislim i da ima "nekog" :lol:
Štene koje je neko izbacio sa povređenom nogom i kojeg sam vodio kod veta, uvalila su deca nekome. :super:
hepi end
Sve najbolje za praznik, vama i vašim ljubimcima :heart: :bye:

Poslednja izmena:
Normalno je samo to da neko ko ovo napiše nije u mogućnosti da shvati poentu mojih postova. I mogu samo da izjavim da mi je drago zbog toga.. :D
Evo jedne odlične teme, koja nije otišla dobrim delom u fade aut, nije o tome kako " dobri ljudi vole Mazu i Lunju" i sličnim proseravanjima, a neki postovi govore i izražavaju mnoge moje stavove, tako da nisam učestvovao
Ae..
KLIKNUTI OĐE sa posebnim osvrtom na str. 6

A kako, pobogu, da shvatim poentu tvojih postova kad je u svakom postu drugačija?! :dontunderstand: I drago ti je što si nelogičan? :mrgreen:

I stvarno, na šta na strani 6 treba da obratimo pažnju? Na priču o ženi sa ozbiljnim psihičkim poremećajem, na slovenačkog doktora koji je seksualno zlostavljao svoje pse ili...?

Da, ali takvih ljudi ima mnogo.
Mislim da je se povela priča na toj temi i o psima ispred stabenih zgrada i o mnogo čemu drugom. (umro sam od smeha na onaj post o psima koji dolaze za čovekom u Bg i preskaču tramvajske šine da ih ne ubije struja)
Eh, danas mi je neko twitovao vest da u Kaliforniji godišnje ubiju , cifra: pola miliona pasa lutalica :confused: !!!
I, epilog moje krajnje nebitne priče o psima ispred TUĐE zgrade:
Došli su po Bruna, onog boxera kojeg sam pazio i višei nikog nema da duva po kući...... :sad2: Al dobro, viđam ga ja stalno.. :)
Kuce su se rasturile, nisu u čoporu, sva ova frka oko Uskrsa i gužve, pa si dobri ljudi prestali da ih hrane redovno... Psi su ostali u kraju.
Žutu sam juče video. Prevrne se na leđa kad me vidi, traži da je češkam. Divan srećni ulični pas, uravnotežen i razumniji od mnogih ljudi :D Reži na one džukce koji hoće da je zaskoče, srčana je i triput veći pas pobegne kad joj vidi zubiće...Nije u teranju, a mislim i da ima "nekog" :lol:
Štene koje je neko izbacio sa povređenom nogom i kojeg sam vodio kod veta, uvalila su deca nekome. :super:
hepi end
Sve najbolje za praznik, vama i vašim ljubimcima :heart: :bye:

Priča o psima koji su sišli u grad za vlasnicima i preskaču tramvajske šine je bila neko međusobno spuštanje, propustio si poentu. Drago mi je zbog srećnog raspleta oko tog šteneta i tog boksera. Lokalni (sterilisani) čopori, pod uslovom da psi nisu agresivni prema ljudima, su najbolji način da se teritorija zaštiti od novopridošlih pasa, potencijalno agresivnih, koji bi se pritom i razmnožavali. Ta strategija je usvojena u pojedinim gradovima u Srbiji pod pritiskom EU i, ma kako se traljavo izvodila, rezultati nisu baš sjajni ali su evidentni. A što se tiče Kalifornije, Amerika se bez ikakvog osnova busa u grudi i hvali se svojim "humanizmom", zaštitom ljudskih i ko zna čijih još prava, pa među poslednjim "civilizovanim" zemljama u svetu su ukinuli ropstvo, u proseku na svakih 5 minuta u USA neko nasilno umre a sad će da brinu o psima lutalicama?!

Mislim na profil uletačica "sad ću da te kvotujem, da ti..." jer mrzim sve što diše
Mrze, lepo se vidi :lol:

E, pa šta sam sad rekao, osim ako neko od prisutnih nema takve..navike?

ne on nije hordas,on je samo malo preterao,al ako moze da pazi i neguje zivotinje kako treba i ako ne ugrozava nicije zdravlje,onda ok
zna se sta je hordash

Čovek koji u stambenoj zgradi, u svom stanu, drži četiri psa, morao bi: da ima mnoogo slobodnog vremena, odnosno da svo svoje vreme posveti psima, ako tako ne čini, psi su zapostavljeni. Zatim, morao bi da bude dovoljno bogat da se brine o njihovom zdravlju i ishrani, ako nije tako, opet su psi zapostavljeni.
Takvi psi nisu srećni, a iz toga mogu da nastanu mnoge nevolje.
Još kako li izgleda kad 4 psa u stanu laju? I to u isto vreme? Ne radi se o "malom" preterivanju. .Ako uznemiravaju druge, a ne ugrožavaju zdravlje drugih ljudi, onda je u redu? Recimo - laju i zavijaju cele noći. A baš je tema o imisijama prekomernog lajanja pasa i uznemiravanju stanara. Ili kao ona spodoba misliš da čovek može da dresira psa da ne laje u vreme kućnog reda od 15 - 17 h :rotf:
Takav čovek je hordaš zbog toga što zapostavlja više pasa i zbog toga što to zapostavljeni psi mogu da pretnju za okolinu. I samog gazdu.
Zapostavljeni su i oni psi koje vlasnici drže u dvorištu i koji nikada ili jednom godišnje izađu izvan ograđenog prostora. To je slično uslovima da su držani u kavezu. I pas ima dušu, znajte! :lol:

Očigledno je da razumeš, ali da si iz nekog razloga sprečena da razumeš nešto drugo...
:bye:
Usput, ne reče ti ništa na temu.. :per:
Rekla si da "ne znaš", pa ipak bi ponešto morala da znaš...

Nije do tebe....mislim da je odlutao debelo....:lol:

Reče osoba sa pitom u avataru..
"Najjači smo mi u školi
I ko neće mora da nas voli jaba-daba-daba-da...
Ne volimo narkomane, pedere i tipove sa strane

Šetam svoga pit bul kera, ispred sebe on sve tera. Isti pogled imamo na svet. :)
... Najjači smo mi u gradu, jednog dana srušićemo vladu..... :rotf:

:cepanje:

znam ponesto naravno
na primer,znam da to na avataru nije pit nego bul
joj,bravo ja :mrgreen:

pa nisi napomenuo da ta 4 psa laju i zavijaju nocu i uznemiravaju komsije :andjeo:

koja to spodoba?ne znam na koga mislis i upozoravam te da ne vredjas druge clanove.

a ja sam psa vaspitala da ne laje uopste u kuci...odnosno,zna da ne treba da laje ali lane ponekad....iz prostog razloga sto ne ume da prica :lol:
a u pitanju je pas koji voli da laje inace....samo sto to radi napolju u igri sa drugim psima
kao sto rekoh,cak i lajavac moze da se vaspita ...prosto i jednostavno....zato sto je pas :)

Back