LADA NIVA

0178

Za one koji nisu videli, ovo je nova Niva. Za zapadno tržište Chevy- Niva...

Lada je jedan od boljih meksih terenaca kod nas ali problem kod novih lada je menjac cesti su kvarovi kod novih pucaju prenosi ya trecu brzinu prave ih turci valjda ih ne kale inace lada je alpska koza testirana je na pamiru na 4000 m radio je motor ko svajcarski sat jedino sa njom ne smeju da se prave skokovi po terenu jer puca karoserija nema sasiju ali je jeftina za ono sto pruza testirali smo je za vreme rata u blatu oko dobanovaca prolazila je tamo gde se i pinz i puh zaglavljivali sto se tice uaza ruzan odvratan neudoban oce da krene kamen iz bubrega ali to je mali ural ili kraz ako znas sta je to

Treba mi vasa pomoc,hteo bih da ubrzam malo lajku.
Sta da radim?
Da li bi pomoglo kad bih stavio neki bolji karburator
itd...
E,da imam ugradjen plin da li to nesto smeta?

Da li je bolje uzeti novu Ladu Nivu i koliko kosta ili nekog drugog, boljeg dzipa, ali do oko 6000 eura. Osim sto bolje izgleda da li ce stariji dzip imati neku prednost u kvalitetu u odnosu na ladu. Imam u vidu da ce taj dzip za pet godina imati 20 god, a lada pet. Sta mi savjetujete?

Niva je zakon, ako ti treba pravi terenac, a ne neki fensi dzip, ali je ladi bar ranije limarija bila losa ne znam kako je sad, jel bi ti ti novo?

Onda ok, ali pazi! na limariju...

Niva za novac koji kosta mnogo pruza.Ja vozim Nivu 1,7 2003 god koja je presla vec 48000km i veoma sam zadovoljan sa njom. Kvarovi su veoma retki i veoma jevtini za opravku.Jeste je da je grublja od salonskih terenaca ali moze se kupiti bar 5 Niva za jedan zapadni terenac.Uz to kada se ugradi gas postaje i ekonomicna.

Danas u taksiju taksista zapocne pricu kako ima neki mercedes mini 200 benzinac i kako bi ga jeftino prodao.
biggrin.gif

E sad zanima me da li je moguce staviti taj motor u nivu?Video sam motor deluje mi ok.Inace stoji 4 god,da li to moze nesto da mu smeta?Motor mi deluje bas cisto.Pored je bio neki njegov ortak i kaze da je raspored nosaca isti kao za nivu
cool.gif

Inace motor i menjac hoce da mi proda za 170 evrica.
E sad kakva je procedura?Zna li neko nesto vise?Inace ja bas malo znam oko motora,uopste oko automobila.
Da li bi mogao to da prepakuje neki osrednji mehanicar?
I koliko bi to otprilike kostalo....da li ima delova...
Bas puno pitam
eek.gif

Hvala

Maxy:
Danas u taksiju taksista zapocne pricu kako ima neki mercedes mini 200 benzinac i kako bi ga jeftino prodao.
biggrin.gif

E sad zanima me da li je moguce staviti taj motor u nivu?Video sam motor deluje mi ok.Inace stoji 4 god,da li to moze nesto da mu smeta?Motor mi deluje bas cisto.Pored je bio neki njegov ortak i kaze da je raspored nosaca isti kao za nivu
cool.gif

Inace motor i menjac hoce da mi proda za 170 evrica.
E sad kakva je procedura?Zna li neko nesto vise?Inace ja bas malo znam oko motora,uopste oko automobila.
Da li bi mogao to da prepakuje neki osrednji mehanicar?
I koliko bi to otprilike kostalo....da li ima delova...
Bas puno pitam
eek.gif

Hvala

Zashto bi stavljao u Nivu mercedesov benzinac i zezao se sa prepravkama kada ekonomičniji motor od 1,6 ili 1,7 benzinac original možesh dobiti za skoro iste pare ili uraditi svoj stari motor koji se već u njoj nalazi? Da je mercedesov dizel pa da i shvatim iako je i u tu veća dara nego mera. No, da ti odgovorim. Sve se može uraditi samo je pitanje vremena i para. Pozdrav!

Ja sam cuo da je relativno lako namestiti bilo koji motor na bilo koji menjac, znaci u auto.

Kao sto su stavilili pezoov motor u zastavu, i hvalili se time kako su napravili ko zna sta, a ono i nije tako tesko...

Zagor BG:
Zashto bi stavljao u Nivu mercedesov benzinac i zezao se sa prepravkama kada ekonomičniji motor od 1,6 ili 1,7 benzinac original možesh dobiti za skoro iste pare ili uraditi svoj stari motor koji se već u njoj nalazi? Da je mercedesov dizel pa da i shvatim iako je i u tu veća dara nego mera. No, da ti odgovorim. Sve se može uraditi samo je pitanje vremena i para. Pozdrav!

Pa ima 100 ks, a ujedno i dobar motor koji je presao samo 40 000.Ko ima Nivu zna koliko je taj motor trom i koliko su mu prenosi kratki:cry: .
Hocu da dobijem malo jacu nivu.:razz:

Back