Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ljudi uzeo sam stene1 labradora,zuto,staro mesec i 15 dana,rekli si mi da ga ne vadim iz kutije dok ne primi revakcinu i da ga hranim uglavnom mlekom u kombinaciji sa bananom,pirincem,hlebom>Ali me interesuje koje vitamnine da mu dajem?

Iz kakve kutije da ga ne vadis? :? Ako ga drzis u stanu, slobodno ga pusti da cunja po stanu, ali nemoj ga izvoditi napolje. A ja sam mog od samog starta hranila granulama umesanih sa vodom. A to ti je i najbolje-jer u granulama imas sve sto je njima potrebno. Naravno, kupi granule za stence! I po mogucstvu neke kvalitetnije-Royal Canin, Hills, a nisu lose ni Pro Plan i malo su jeftinije od ovih koje sam navela. I davala sam mu i tablete kafortana, mada sad citam da ovde neki ne podrzavaju davanje istog pre 6 meseci. Uzivaj i srecno! ;)

Ljudi uzeo sam stene1 labradora,zuto,staro mesec i 15 dana,rekli si mi da ga ne vadim iz kutije dok ne primi revakcinu i da ga hranim uglavnom mlekom u kombinaciji sa bananom,pirincem,hlebom>Ali me interesuje koje vitamnine da mu dajem?
Ja imam crnog labradora starog 2 meseca.Doneo sam ga kuci kad je imao mesec dana.
I od prvog dana kako je dosao bio je u dvoristu i celi dan se igrao a bilo je bas hladno,
samo kad spava bio je u kutiji (kuci). Najvaznije je da ne dodje u kontakt sa drugim psima
i zivotinjama dok ne primi revakcinu.Ako zivis u kuci i imas dvoriste slobodno ga pusti.
A sto se tice ishrane mozes mu dati granule (ali one za stene) ,samo ih prvo potopi
u toplo mleko ili vodu da malo opuste.
E sad za vitamine ne znam da li je rano ili ne...neko kaze da nije,neko kaze ne pre 6 meseci.:? Ja svom dajem cafortan.Konsultovao sam Veterinara i on kaze da nije rano ali mi preporucuje caldefos.

Ја ћу само да "навратим", очекујем да се сретнем са "црним немцима", а ваљда ћу и Алфу препознати???? Јел се Алфа такмичи, и ако се такмичи, који број имате (ако сте га добили)?

Ej kupio sam Happy Dog kao sto ste mi preporucili.Ja te granule obavezno malo potopim u vodu ili mleko da malo opuste. Ali to nakon pola sata bude 5 puta vise hrane,mnogo nabubri.
Ako mu budem dao suvo a on posle toga popije vode eksplodirace.

@Bea labrador Ma da, samo teraj!!!!!!! Svaka hrana nabubri!!!!!! Nadjes tabelu na pakovanju hrane, pronadjes na tabeli koliko malena treba da klopa, tu cifru podelis na tri dela i dajes joj da jede kad nabubri!!!! Eto toliko !!!
I ne brini nece eksplodirati!!!!!

@Bea labrador Ma da, samo teraj!!!!!!! Svaka hrana nabubri!!!!!! Nadjes tabelu na pakovanju hrane, pronadjes na tabeli koliko malena treba da klopa, tu cifru podelis na tri dela i dajes joj da jede kad nabubri!!!! Eto toliko !!!
I ne brini nece eksplodirati!!!!!
Hvala Ria.Ma znam da je ok, ali vec sam promenio 4 proizvodjaca (Pedigree, Pro Plan, Bono, Happy Dog) i sa svakim je drugacije, a na pakovanju ne pise nista jer oni u pet shopu to sami pakuju u neke kese sa pijace:-x Na onom originalnom pakovanju od 15 kg
pise 200g. dnevno. Ja nju hranim 4 puta dnevno pa mi se to cini malo jer Bea hoce jos :D
:roll:

Cao svima.
Ja sam nova ovdje. :) pa evo citala sam sve, vise mi se zamantalo. hehe. Pa bih vas zamolila za savjet... Imam kucu i dvoriste. I htjela sam da kupim labradora. Jer sam bas odusevljena tim psom, i uzasno ih volim.

Da li je labrador za bastu? I moze li zimi biti vani?
Mnogi mi govore da cu napraviti gresku ako ga kupim i ostavim vani :(
hvala na odgovorima :)

Hvala Ria.Ma znam da je ok, ali vec sam promenio 4 proizvodjaca (Pedigree, Pro Plan, Bono, Happy Dog) i sa svakim je drugacije, a na pakovanju ne pise nista jer oni u pet shopu to sami pakuju u neke kese sa pijace:-x Na onom originalnom pakovanju od 15 kg
pise 200g. dnevno. Ja nju hranim 4 puta dnevno pa mi se to cini malo jer Bea hoce jos :D
:roll:

HEHEHEE!!!!!! Pa prijatelju imas labradora!!!!!!Jel znas da je najteza komanda za nauciti ove nase prasice "fuj"!!!!! To su masine za unistavanje svega sto im se ucini jestivim!!!!! Jedna stvar sigurna kod ove rase je da uvek hoce jos!!!!!!! Samo se strogo pridrzavaj gramaze koja je prepisana tj,4x50gr!!!! Vrlo je bitno da znas da je mnogo opasnije da je ugojis, nego da hoce jos!!!!!Ubaci joj i neke vitamine(ja sam Donu davala Cafortan od 1,5 meseca i od srca ga preporucujem!!!!!)

HEHEHEE!!!!!! Pa prijatelju imas labradora!!!!!!Jel znas da je najteza komanda za nauciti ove nase prasice "fuj"!!!!! To su masine za unistavanje svega sto im se ucini jestivim!!!!! Jedna stvar sigurna kod ove rase je da uvek hoce jos!!!!!!!

Postoji jedna stvar koju komsijin lab, inace Gizmov najbolji ortak nikad nije hteo da jede-banane. Ne znam zasto. A ima jedno stablo jabuke ispred moje zgrade i te jabuke nikad ne stignu da sazru, uvek ih deca omlate dok su jos zelene. Tako je bilo jos dok sam ja bila dete pa je tako i danas. Uglavnom, pre Arijevog dolaska i posto je on uginuo, oko zgrade se sirio neizdrziv smrad kad te jabuke pocnu da trule na zemlji. Dok je Ario bio tu, taj problem jednostavno nije postojao- klinci preko dana omlate jabuke a Ari uvece prodje koa neki dzinovski usisivac. Kisele, polutrule jabuke!

Moja drugarica je svog Nerona vaspitala strogo koristeci klopu. Tako izdrilovano deluje ali on zna da sledi keksic. Zato je od ostalih labova visi u grebenu za nekih 20-tak cm!

Evo malko novih slickica....
Elem za novaka zmo napunili 5 meseci, a sutradan isli na sankanje sa dugarima
( ima i video o tome)
Praznici prosli opushteno ..........

02012010.jpg

31122010.jpg

Evo ovog mog "primerka"!!!:D:D

Back