Labrador retriver

• Začetnik teme Začetnik teme keconi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jelena ja imam tekst koji objasnjava tu pojavu, ali je zaista previse strucan, i na engleskom je.
u pitanju su genski lokusi bla bla bla, zaista extra strucna prica, ali takvi slucajevi su izuzeci, i veoma su retki.Najcesce su u pitanju odredjene atipicne aberacije na hromozomu ili
mutatio de nuovo.
Znas ono- izuzetak potvrdjuje pravilo ;-)
Boje labradora su genotipski potpuno razjasnjene, cak i takva odstupanja od pravila imaju naucno objasnjenje.ali slazem se sa tobom da je to tema ipak malo preopsirna a i nemamo toliko znanje da bismo sve razumeli.U USA mozes iz krvi da saznas kog je genotipa tvoj pas, jos dok je stene. Ja linije na kojima uzgajamo dosta dobro poznajem, pa je meni lakse da znam genotip mojih pasa. Ipak je u CZ uzgoj na jednom mnogo visem nivou. Mnogo podataka je dostupno, sve se upisuje u pedigre ( npr. boja psa, vezano za ovu temu ) Lakse je nego sa nasim JR rodovnicima gde je sve jako sturo..
Jelena jel ides na cac kragujevac? Sudice David Todd iz GB. Ili mozda na specijalku u sm. palanku?
Mi cemo ici na obe izlozbe, ajde prijavi i ti da se vidimo tamo, da pricamo.:-)
Pozdrav!

hehehehe platio nego sta.
Najverovatnije cemo ici u Sm.Palanku, ne znam jos uvek, trenutno smo u nekom poslu kod kuce, pa se nadam da cemo zavrsiti sve do tada.
Znam da na osnovu krvi moze da se utvrdi genotip psa, citala sam o tome. Ti si svesno isla na to da dobijas crne i cokoladne labradore, pa si i nabavljala pse sa kojima ces to ostvariti, a mene zanimaju zuti (od krem belih do red fox), tako da ako i dobijem neko coko stene, bice mi zanimljivo, ne tezim tome nesto posebno.
Nego, pusti sve to, kako je Rita?

Minaa011:
Luthiena Lora se jako lepo razvila,samo neka nastavi tako!:)
Dosta je ojacala..
Ko su bese njoj mama i tata?

hvala puno na komplimentu :)
tata joj je Oh My Money Golden Drop
a mama Midnight Sun Floater

postavicu njen pedigre uskoro pa da mi malo prokomentarisete :)

inace mi ljudi govore da sam je udebljala puno a ja im ne mogu dokazati da su jednostavno labradori takvi da imaju bacvasta rebra,da su jaki i da tako traba da izgledaju...ma jok,svi kao bolja znaju od mene....ludim ponekad :)

Pa sa alfom i astorom ne mozes da dobijes cokoladno stene :-(
Oni ce dati samo zute stence, osim ako ti se ne desi izuzetak od pravila :-)
Ali rekli smo dosta :-)
Rita je dobro hvala na pitanju.Svu su ok, ali nju najvise sada pazimo i mazimo :-)
proslo je 26 dana od parenja.
Fox red su retki kod nas.
Jesi li razmisljala mozda da uvezes nekog divnog fox red-a? :-)))))))))
p.s.imacemo mi i zute stence sa ritom, ali kasnije, Boze zdravlje..

A Oh my Money je u Dalju kod Gorana,fin pedigre ima Lora:)
Ljudi nemaju pojma,onima koji ne znaju standard rase.. labrador im je debeo,tako da se ne brini:)
Nas Ben ima 42kg zamisli sta tek kazu za njega kad ga vide:)
Stavi pedigre tatin znam a mamin delimicno

evo od Midnight Sun Floater
otac Miliksen Fahrenheit(otac-Trandmaker's Tycoon majka-Miliksen All My Loving)
(Trandmakers Mugwump&Trandmakers Traffic Jam) (Spronglines Flame of Fame&Miliksen Sabrina)

majka Mallorn's Chloe(otac-Manamay Caretaker majka-Mallorn's Poison)
(Donacre High Places&Manadamay Tilly Trotter) (M'Ladys Snow-Ball&Mallorns Kiss Me Kate)

nadam se da je imalo razumljivo :)

CH Oh My Money Golden Drop (predivan je,mada sam ga videla samo na slikama)

otac CH Rem (Karusellin Fanfar & Luca Missylab)
(CH Narjana's Lamborgini&Hispiritin Karuselli) (SVJ prvak Funny Times Chandar& Lajka)

majka Grassy Golden Drop(Royalbows Of Lucifer Delight & Porta Dalmatica Castel Medue)
(CH CambremerRoyalMusician&CH INT CH.Blondela Button's N Bows)(GenisvalStayLucky&Skypet Primrose)

Back